|

Antalya için buzlanma ve don uyarısı -Antalya hava durumu

Antalya için buzlanma ve don uyarısı yapıldı. Antalya hava durumu raporunu ve uyarıları haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. Sıcaklıkların yarından itibaren mevsim normallerinin 10-15 derece altında olması bekleniyor.

Yeni Şafak
17:25 - 6/01/2017 Cuma
Güncelleme: 18:41 - 6/01/2017 Cuma
AA

Meteoroloji, Antalya için buzlanma ve don uyarısında bulundu. Antalya hava durumu tahminlerini ve son gelişmeleri haberimizden görebilirsiniz.




Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Balkanlar üzerinden gelen aşırı soğuk hava nedeniyle bölgede yarından itibaren sıcaklıkların mevsim normallerinin 10-15 derece altında olmasının beklendiği bildirildi.



Açıklamada, Antalya bölgesinde 12 Ocak 2017'ye kadar sahil kesimlerde hafif, yer yer orta kuvvette, iç kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don olayı görülmesi beklendiği vurgulandı.



Başta zirai faaliyette bulunan üreticiler olmak üzere meydana gelebilecek buzlanma, don, sağlık sorunları gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu.



METEOROLOJİK GÖRÜNÜM


Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin geneli çok bulutlu, doğusu parçalı bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz'in batısı ile Eskişehir, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak yağışların, Kıyı Ege ile Antalya'nın batı kesimlerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Denizli ve Uşak çevreleri ile Burdur ve Kütahya'nın batı kesimlerinde ve akşam saatlerine doğru İstanbul Avrupa yakasından başlamak üzere Marmara'nın güney ve doğusunda yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Akşam ve gece saatlerinde doğu kesimlerde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.



HAVA SICAKLIĞI: Öğle saatlerinden sonra Marmara'da hissedilir derecede (6 ila 8 derece) azalacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.



RÜZGAR: Genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz ve İç Anadolu'da güney yönlerden, öğle saatlerinden itibaren Marmara'da kuzey yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.



UYARILARKUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Antalya'nın batı kıyılarında kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.



YOĞUN KAR UYARISI: Ülkemizin batı kesimlerinde beklenen kar yağışlarının akşam saatlerine doğru İstanbul Avrupa yakasında ve devamında Marmara'nın doğusu ile Balıkesir, Kütahya, Uşak, ve Denizli çevreleri ve Burdur'un batı kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ( görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksama, tipi şeklinde yağış vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.



KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Marmara, Ege ve Batı Akdeniz ile İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden, öğle saatlerinden itibaren Marmara'da kuzey yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.



#Meteorolojik Uyarı
#Antalya
#Hava durumu
#Buzlanma
#don uyarısı
7 yıl önce