|

Antalya Yapex Fuarı başladı! Yapex Fuarı ne zaman kapanacak?

Yapı ve Restorasyon (Yapex) Fuarı, Antalya'da başladı. Fuara Türkiye'nin farklı bölgelerinden belediyelerin yanı sıra, çok sayıda firma katılıyor. Yapex Fuarı ne zaman kapanacak? sorusunun yanıtını haberimizde sizlerle paylaştık. İşte ayrıntılar...

Yeni Şafak
14:39 - 16/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 11:42 - 16/11/2016 Çarşamba
Diğer

Bu yıl 24'üncüsü gerçekleştirilen ve son 6 yıldır ÇEKÜL Vakfı ve Akdeniz Tanıtım işbirliğinde Tarihi Kentler Birliği'nin desteğiyle gerçekleştirilen Yapex Fuarı kapılarını açtı. Antalya Expo Center'de düzenlenen ve Türkiye'nin en büyük yapı fuarlarından biri olarak gösterilen Yapex'in açılışında konuşan ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, fuarla Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen yerel yöneticilerin ve üreticilerin duyarlılığını artırmayı hedeflediklerini söyledi. Prof. Dr. Sözen, "Ulusal ve uluslararası boyutta hızla gelişen teknolojiler ve geleneksel malzemelerdeki niteliği artırıcı girişimlerin üretimini yapan kesimler, bu fuarda buluşuyor ve kültürel varlıkların doğru işlevlendirilmesi için yeni işbirlikleri geliştiriyor" dedi.



TARİHİ ESERLERE HARABE GÖZÜYLE BAKILIRDI


Tarihi Kentler Birliği Danışmanı Asım Güzelbey, fuarın destekçisi birlik hakkında bilgi verdi. 52 kentle yola çıktıklarını ifade eden Güzelbey, "Türkiye'nin her yerinde kaderine terk edilen tarihi yerlerimiz vardı. Birçok yerde bu tarihi eserlere harabe gözüyle bakarlardı. İnşaat yaparak kenti bu harabelerden kurtardık derlerdi. Birliklerimizle bu bakış açısının önüne geçiyoruz" diye konuştu.



SIKINTILAR İNŞAATI DA ETKİLEDİ


Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Süleyman Acar da bu yılki turizm ve tarımdaki sıkıntıların inşaatı da olumsuz etkilediğini söyledi. Bu tür fuarların böyle sıkıntılı günlerde öneminin arttığını belirten Acar, "Fuar belediyeler için de çok önemli. Belediyelerimiz burada teknoloji ve yenilikleri görme şansı buluyor" dedi.



BELEDİYELER DE STANT AÇTI


Konuşmaların ardından konuşmacılar ve firmaların yetkilileri, fuarın açılış kurdelesini kesti, stantları ziyaret etti. 35 bin ziyaretçinin beklendiği fuarda belediyelerle birlikte toplam 300 firma stant açtı. Fuar 19 Kasım Cumartesi akşamına kadar açık kalacak.




#Yapex Fuarı
#Antalya
#Antalya Yapex Fuarı
7 yıl önce