|

AÖL sınav tarihleri belli oldu! 2022 Açık Öğretim Lisesi 3. dönem sınavı ne zaman yapılacak?

Açık Öğretim Lisesi AÖL sınav tarihleri araştırılıyor. Gözler MEB tarafından yapılacak açıklamalara çevrildi. Çeşitli nedenlerden lise eğitimine açıktan devam eden Açık Öğretim Ortaokulu-Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrencileri için geri sayım başladı. AÖL 3. dönem sınav tarihi belli oldu mu? 2022 AÖL 3. dönem sınavı ne zaman yapılacak? Açık lise sınavı online mı olacak?

14:19 - 14/07/2022 Perşembe
Yeni Şafak
AÖL sınavları
AÖL sınavları

Açık Öğretim Lisesi'nin 3. Dönem sınavları için araştırmalar başladı. AÖL sınav tarihleri ne zaman merak konusu. Milli Eğitim Bakanlığı konuya ilişkin bilgileri takvimde yayımladı. Öğrencilerin bir diğer merak ettiği soru ise AÖL online mı oldu. İşte MEB'in 2022/3. Dönem AÖL sınavları hakkında detaylar..

AÖL SINAVLARI NE ZAMAN?

2022 MEB sınav uygulamaları takvimine göre Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi- 3. Dönem Sınavı Temmuz ayında gerçekleşecek. Açık Öğretim Kurumları 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı 3. Dönem Sınavları 20 Temmuz 2022 tarihi saat 09:30'dan - 29 Temmuz 2022 tarihi saat 23:59'a kadar online (çevrim içi) olarak yapılacaktır.

AÖL 3. DÖNEM SINAVI NASIL UYGULANACAK?

Öğrenciler, T.C. kimlik numara ve şifreleri ile AÖK Bilgi Yönetim Sistemine online sınav kapasitesinde giriş yaparak online sınav uygulamasına katılıyorlar.

Sınav başvurusu olmayan ve tüm derslerinden sınavını tamamlayan öğrenciler sınav süresinin sonuna kadar AÖK Bilgi Yönetim Sistemine giremiyorlar.

AÇIK LİSE SINAVLARI ONLİNE MI OLACAK?

Açık lise sınavları online olarak uygulanacak.


#aöl
#aöl sınav tarihleri
#aöl 3. dönem sınavları
#açık lise sınavları
#aöl sınavları 2022
2 yıl önce
default-profile-img