|

Ardahan Referandum Sonuçları Ardahan Seçim Sonucu

Ardahan 16 Nisan Referandum Ardahan seçim Sonuçları ne durumda? Sonuçlarda evet - hayır oranı ne? Ardahan ilinde evet mi hayır mı çıktı? Ardahan Referandum seçim sonuçları Yenişafak Ardahan seçim 2017 sayfasında

Yeni Şafak
18:18 - 16/04/2017 Pazar
Güncelleme: 18:19 - 16/04/2017 Pazar
Diğer
Ardahan Referandum Sonuçları  Ardahan Seçim Sonucu
Ardahan Referandum Sonuçları Ardahan Seçim Sonucu

Referandum Sonuçları, 16 Nisan 2017 günü Ardahan ve diğer illerde neler oldu? Diğer iller gibi Ardahan referandum sonuçları da sabırsızlıkla bekleniyordu . Sandıkların açılmasıyla birlikte Ardahan ilinde heyecan doruklara ulaştı. Tüm halkın merak ettiği evet hayır oranı ne oldu? Yeni dönem Ardahan Cumhurbaşkanlığı sistemi için Ardahan ne diyor? İşte tüm detaylarıyla Ardahan 16 Nisan 2017 Referandum Seçim sonuçları sayfamız!

Ardahan ili, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuzeydoğu köşesinde Doğu Anadolu Bölgesi'nde ve kısmen Doğu Karadeniz'de bulunan, Gürcistan sınırında kurulmuş olan bir il. Batısında Artvin, güneybatısında Erzurum, güneyinde Kars illeri ve doğuda Gürcistan Cumhuriyeti ile sınır teşkil etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin Kafkaslar'a açılan kapısıdır.

1924 yılında il olmuştur. 1926 yılında Kars iline bağlı bir ilçe olmuştur. 1992 yılında Kars ilinden ayrılarak tekrar il olmuştur.


Ardahan, ilin coğrafi yapısı ve tarihi geçmişinden kaynaklanan kendine özgü doğal ve tarihi değerlere sahiptir. Ardahan Doğu Anadolu Bölgesi'ne has doğal yapısı ve ikliminin yanında Doğu Karadeniz Bölümü'nün topografyasına, iklimine ve bitki örtüsüne geçiş yerleri ile farklı güzellikleri bir arada barındırmaktadır. Yüksek ovaları, akarsuları, ormanları, zengin çiçek çeşitliliğine sahip yaylaları ve iki gölü ile Ardahan keşfedilmeyi bek­leyen bir doğa cennetidir.

#Ardahan Seçim sonuçları
#Ardahan seçim 2017
#referandum Ardahan 2017
#referandum seçim sonuçları Ardahan
#Ardahan referandum sonuçları
#Ardahan evet hayır oranı
7 yıl önce