|

Atatürk Havalimanı’na saldırıda kaç kişi öldü? Patlamayı kim üstlendi?

Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen saldırıda kaç kişi öldü ve patlamayı kim üstlendi? Dün akşam saatlerinde alınan son dakika bilgilerine göre Atatürk Havalimanı’nda hain bir saldırı gerçekleştirdi. Saldırı sonucunda ise vatandaşlar kaç kişinin hayatını kaybettiğini ve saldırıyı kimin üstlendiğini merak ediyordu.

Yeni Şafak
10:07 - 29/06/2016 Çarşamba
Güncelleme: 07:12 - 29/06/2016 Çarşamba
Diğer

Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıda kaç kişi hayatını kaybetti ve saldırıyı kim üstlendi? Hain saldırı sonucunda vatandaşlar tüm detayları öğrenmek istiyor. Yoğunluğun en fazla olduğu bölgelerden biri olan Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıda kaç kişinin öldüğü belli olurken saldırıyı kimin üstlendiği henüz açıklanmadı.



Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıda ölenlerin sayısı 36 kişi olarak bildirildi. Aynı zamanda yaralı bilgisi de 147 olarak açıklandı.



Başbakan Yıldırım: İlk emareler DAEŞ'i gösteriyor


Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Başbakan Yıldırım, Atatürk Havalimanı'nda saat 21.22 sıralarında meydana gelen patlama sonucu yapılan tespitlere göre 36 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.



Ülkemiz bu alçakça saldırıların üstesinden gelecek güce
sahiptir


Gerçekleştirilen saldırının masum insanları hedef almış, alçakça bir terör eylemi olduğunu vurgulayan, Yıldırım, "Terörün kürsel bir tehdit olduğu bu olayda bir kez daha apaçık ortaya çıkmıştır." dedi. Başbakan Yıldırım, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin, "Amacı, hedefi ne olursa olsun, hangi cenahtan gelirse gelsin ülkemiz bu alçakça saldırıların üstesinden gelecek güce ve kararlılığa sahiptir. Bütün vatandaşlarımızın bu menfur olay karşısında bir ve beraberlik içinde dayanışmayla birbirine kenetlenmesi, terörle mücadeleye verilecek en güzel cevap olacaktır." ifadesini kullandı.


  1. Güvenlik güçlerinin yaptığı tespitler sonucu, terör eyleminin DAEŞ tarafından gerçekleştirildiğini işaret ettiğini belirten Yıldırım, bu konuda çalışmaların halen sürdürüldüğünü söyledi.

Komşularımızla normalleşme sürecinin başladığı bir anda gerçekleşmesi manidardır


Başbakan Yıldırım, "Teröristler bir ticari taksiyle havalimanına gelmiş ve bilahare eylemlerini gerçekleştirmişlerdir." dedi. Komşularla normalleşme sürecinin başladığı bir anda böylesine alçakça bir terör olayının gerçekleştirilmesinin manidar olduğunu belirten Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkemizin bölücü terörle amansız bir mücadele verdiği ve önemli ölçüde başarı sağladığı, milletimizin huzur ve güvenini tesis ettiği bir dönemde, ayrıca komşularımızla normalleşme sürecinin başladığı bir anda, böylesine alçakça bir terör olayının gerçekleştirilmesi manidardır. Bir kez daha anlaşılmıştır ki terör, bütün ülkeleri, bütün milletleri tehdit eden küresel bir olaydır ve terörle mücadele de küresel ölçekte karşılıklı iş birliğiyle sürdürülmelidir."




İstanbul’daki patlamada ölenlerin kimlikleri belli oluyor



Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen saldırıda kaç kişi öldü ve patlamayı kim üstlendi? Dün akşam saatlerinde alınan son dakika bilgilerine göre Atatürk Havalimanı'nda hain bir saldırı gerçekleştirdi. Saldırı sonucunda ise vatandaşlar kaç kişinin hayatını kaybettiğini ve saldırıyı kimin üstlendiğini merak ediyordu.


#Atatürk Havalimanı
#Ölenlerin sayısı
#İstanbul
8 yıl önce