|

Av. Melih Akkurt’tan hukuk öğrencilerine altın tavsiyeler! Melih Akkurt kimdir?

Av. Melih Akkurt'tan genç hukukçuların kulağına küpe olacak altın tavsiyeler geldi. Melih Akkurt özellikle öğrencilere çalışma ortamının iyi seçilmesi gerektiğini ve dil bilmenin sağladığı büyük avantajlardan bahsetti. Peki Av. Melih Akkurt kimdir? İşte genç hukukçuların dikkate alması gereken en önemli tavsiyeler...

Yeni Şafak
10:11 - 27/10/2017 Cuma
Güncelleme: 10:20 - 27/10/2017 Cuma
IHA
Av. Melih Akkurt hukuk öğrencilerin başarılı olma sırlarını paylaştı.
Av. Melih Akkurt hukuk öğrencilerin başarılı olma sırlarını paylaştı.

Rağbet gören ancak çok zor bir meslek dalı olan hukuk bölümünde okuyan genç hukukçular için tecrübeli isim Av. Melih Akkurt'tan 'kulağa küpe olacak' altın tavsiyeler geldi. Çalışma ortamı, dil bilimi, eğitim ve sürekli üretme aşkının başarıya götürecek olan kilit noktalar olduğunu dile getirdi. Peki Av. Melih Akkurt kimdir?

Avukat Melih Akkurt, zorlu bir meslek dalı olan ‘hukuk’ bölümünde okuyan genç hukukçuların, geleceğini nasıl şekillendirmesi gerektiği konusunda henüz tam bir fikir sahibi olmadıklarını belirtti. Avukat Akkurt genç hukukçulara başarı tavsiyelerinde bulundu.

“Okulu önemseyin, çalışma ortamınızı siz seçin”

Melih Akkurt genç hukukçular için ilk olarak okulun çok önemli olduğunu vurguladı. Mesleğe başlayanlar için verdiği ilk mesaj ise; “Eğitimin yadırganmaması gerektiği ve okulda alınan eğitim ile geleceğe sağlam adımlar atabilmeleri” oldu. Aynı zamanda çalışma ortamına da değinen Akkurt, çalışma ortamının doğru seçilmesi gerektiğini, öğrencilerin kendilerini geliştirebilecekleri bir ortam bulmaları gerektiğini de dile getirdi.

“Mesleğinize sahip çıkın”

Akkurt’un bir diğer tavsiyesi ise genç hukukçuların sahip oldukları mesleklerine sahip çıkmaları gerektiği oldu. Akkurt genç hukukçulardan hukuka ve hukukçuya saygılı olunması gerektiğini, mesleklerine sahip çıkarak geliştirilmesi konusunda her türlü emeği sarfetmelerini istedi.

“Mutlaka dil öğrenin”
Genç hukukçulara verilen bir diğer önemli mesaj ise yabancı dil konusu oldu. Uluslararası bir hukuk bürosunda çalışmak için iyi bir İngilizce bilinmesi gerektiğini vurgulayan Melih Akkurt başka bir dil bilmenin de büyük bir avantaj sağlayacağını dile getirdi. Yabancı dili çok iyi bilmenin uluslararası hukuk alanında kendilerine büyük avantajlar sağlayıp daha farklı çözümler bulmalarını sağlayacağını açıkladı.
“Meyve veren ağaç taşlanır”

Çalışmanın öneminden bahseden Melih Akkurt ‘Meyve veren ağaç taşlanır’ sözünü dile getirerek genç hukukçuların sürekli kendilerini geliştirmesi gerektiğini vurguladı. Hukukun çok yönlü ifadelerinin olduğuna ve bu farklı ifadeleri yorumladıklarında onlara yöneltilen eleştirilerle ilgili bağımsız bir şekilde tekrardan farklı yönlerle inceleyip farklı açıklamalarını görmeleri gerektiğini söyledi.

“Gözünüzde büyütüp, efsaneleştirmeyin”

Melih Akkurt, öğrencilerin örnek aldıkları hocaları ve hukukçuları gözünde büyütmemeli gerektiğini de aktardı. Herkesin bu yollardan geçtiğini ve belirli bir zamanda buraya geldiklerini ve gözünde efsaneleştirmemeleri gerektiğine dikkat çekti. Her şeyin çok okumakla, çok çalışmakla ve inceleme yapmakla mutlaka iyi bir şekilde öğrenileceğini ve alanlarında uzman olabileceklerini söyledi.

“Sosyal olun”

Hayatınızı sadece fakülte sıralarında geçmemesi gerektiğine vurgu yapan Akkurt genç hukukçuların sosyal aktivitelere de zaman ayırması gerektiğini dile getirdi. Sosyal aktivitelerle zaman zaman kafanızı rahatlatabilirsiniz. Kendilerine zaman ayırmadan çalıştıklarında sağlıklı yorumlar yapamacaklarını ve verimli çalışma gerçekleşmeyeceğini belirtti.

“Dersleri kanundan takip edin”

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Akkurt alınan derslerin kanundan da takip edilmesi gerektiğini dile getirdi. Dersleri kanundan takip etmeniz, hem kanun kullanmayı öğrenmenize hem de kanunu öğrenerek çözümlerde pratikleşmenize yardımcı olacaktır açıklamasında bulundu.
Avukat Melih AKKURT kimdir?

1984’te Ankara’da doğdu. İlk ve Orta Öğrenimini Ankara’da tamamladı.2003 yılında yüksek öğretimine KKTC Yakın Doğu Üniversitesi Hukuk Fakültesinde başladı. 2004 yılında eğitimine kaldığı yerden Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesinde devam etti.2005 yılında Çankaya Üniversitesi Siyaset ve Diplomasi Topluluğu Yönetim Kurulu Üyeliğine, Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrenci başkanlığı görevine, Öğrenci Konseyi Başkan Yardımcılığı görevine ve YÖK nezdinde toplanan Ulusal Öğrenci Konseyinde Gözlemci Üyelik görevlerine seçildi.

2007 yılında Çankaya Üniversitesi’nden derece ile mezun oldu.5-7 Mayıs 2006 tarihleri arasında Çankaya Üniversitesi’nde düzenlenen Çankaya 2006 Münazara Turnuvası’nda 8 takım arasından finale katılarak, hükümet açılış takımı olarak savundukları “Yasama Dokunulmazlığı Kaldırılmalıdır” tezi ile takım arkadaşı ile birlikte birincilikle tamamladı.

2006 yılında Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi’nde (ASAM) Rusya-Ukrayna Araştırmaları Masasında yaptığı stajını “Rusya Federasyonu’nun Güney Kafkasya Politikası” adlı tezini savunarak tamamladı. 2009 yılında yine ASAM’da Ulusal Güvenlik dersleri aldı.

2007 yılında Ankara Barosunda avukatlık stajına başladı. Avukatlık stajını yaptığı yıl Ankara Barosu Staj Kurulu Grup Sözcüleri Kurulu Başkanlığı görevine seçildi.

2008 yılında Ankara Barosuna kayıtlı olarak serbest Avukatlık yapmaya başlamıştır.2009 yılında Çankaya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Kamu Hukuku yüksek lisans programını “Kamu İhale Kurumu’nun Kuruluşu, İşleyişi ve İşlevsel Özellikleri” isimli tezi ile tamamladı.

2010 yılında Kamu İhalelerinde Şikayet ve İtirazen Şikayet Hukuku isimli kitabı yayınlandı. Ankara Barosu Bilişim Hukuku, Rekabet Hukuku sertifika programlarına katılmış olan Av. Melih AKKURT 2011 yılında Ankara Barosu Vergi ve İdare Hukuku Kurulu Başkan Yardımcılığına seçildi. Av. Melih AKKURT başkan yardımcılığı görevini sürdürdüğü Kurul nezdinde açtığı Kamu İhale Hukuku Sertifika Programında Kamu İhale Kurumu Uzmanları, Daire Başkanları ve Hukuk Müşavirleri ile birlikte Avukat, Hakim, Savcı ve Akademisyenlere ders verdi.

Av. Melih AKKURT İngilizce ve Rusça bilmektedir.

Yayınlar/Makaleler:

Kamu İhalelerinde Şikayet ve İtirazen Şikayet Hukuku, Adalet Yayınevi, Ankara, Mart, 2010

Kamu İhalelerinde Şikayet ve İtirazen Şikayet Hukuku, Adalet Yayınevi, Ankara, Ağustos, 2013 (Gözden Geçirilmiş ve Genişletilmiş 2. Baskı)

Özel Sektöre Taahhüt Edilen Yapım İşlerinde İş Deneyim Belgesine Dayanak Teşkil Eden Sözleşmenin Notere İşin Bitiminden Sonra Onaylatılmasına Kamu İhâle Kurulu ve Danıştay 13. Dairesi’nin Yaklaşımı, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Dergisi, Temmuz-Ağustos 2010, S. 120, s. 86-89

#Melih Akkurt
#Av. Melih Akkurt kimdir?
#Hukuk
6 yıl önce