|

Aydın hava durumu 5 günlük raporu için tıkla

Aydın hava durumu 5 günlük tahminleri haberimizden görebilirsiniz. Meteoroloji'den alınan son hava durumu bilgilerine göre, Ege Bölgesinde yağışların ve rüzgarların beklendiği bildirildi. Aydın'in 5 günlük hava durumu raporunu ve meteoroloji'den yapılan güncel uyarıları haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
20:05 - 13/01/2017 Cuma
Güncelleme: 20:08 - 13/01/2017 Cuma
Diğer

Aydın hava durumu 5 günlük değerlendirmelerini sizlerle paylaşıyoruz. Meteoroloji, Ege Bölgesi için yağış uyarısında bulundu. Aydın'de kar yağışının ardından sıcaklıklar mevsim normallerine dönecek ancak yağışlı ve zaman zaman rüzgarın etkili olacağı hava bekleniyor. Aydın'in 5 günlük hava durumu tahminlerini ve meteorolojiden yapılan uyarıları haberimizden görebilirsiniz.





Ege Bölgesi yağışlı havanın etkisine giriyor


Ege Bölgesi, Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı havanın etkisine girecek.



Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, İzmir, Çanakkale, Balıkesir, Manisa ve Aydın'ın, 14 Ocak Cumartesi gününden itibaren ılık ve yağışlı havanın etkisine girecek.



Yağışlı havanın salı gününe kadar aralıklı olarak etkisini sürdüreceği, rüzgarın orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli eseceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının mevsim normallerinde seyredeceğinin bildirildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:



"Sıcaklık artışlarıyla dağlık alanlarda kar erimesi, kuvvetli yağış, kıyılarda kuvvetli, Çanakkale çevrelerinde fırtına şeklinde esecek rüzgarlardan dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta sürücüler, denizciler ve balıkçılar, tarımla uğraşanlar olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli, tedbirli olmaları gerekmektedir."



METEOROLOJİK GÖRÜNÜM


Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz, Dogu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Doğu Akdeniz ile Ordu, Van ve Sivas çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Ordu çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.



HAVA SICAKLIĞI: Marmara'da 1 ila 4 derece artacağı, iç ve doğu bölgelerde 3 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.



RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, Karadeniz, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

#Aydın
#Yağışlı hava
#fırtına
#meteoroloji
#hava durumu
#aydın hava durumu 5 günlük
7 yıl önce