|

Ayşe Nur Bahçekapılı kimdir? Ayşe Nur Bahçekapılı’nın hayatı ve biyografisi

Ayşe Nur Bahçekapılı kimdir sorusunun yanıtı haberimizde. Yeni kabinenin açıklanmasına çok az bir süre kala listede yer alan isimler merak konusu oldu. Listede yer aldığı iddia edilen Ayşe Nur Bahçekapılı ise araştırılmaya başlandı. Peki Ayşe Nur Bahçekapılı kimdir?

Yeni Şafak
21:13 - 9/07/2018 الإثنين
Güncelleme: 21:15 - 9/07/2018 الإثنين
Diğer
Ayşe Nur Bahçekapılı kimdir?
Ayşe Nur Bahçekapılı kimdir?

Türkiye yeni bir sisteme geçiş yaptı. Başkan Erdoğan Meclis’te yemin ederek görevine başladı. Bu sürecin hemen ardından ise gözler açıklanacak yeni kabineye çevrildi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan kabinede sürpriz isimlere yer verileceğini açıklayarak değişimin sinyallerini verdi. Gündeme ise Ayşe Nur Bahçekapılı geldi.

Ayşe Nur Bahçekapılı kimdir?

AK Parti Grup Başkanvekilliği ve TBMM Başkanvekilliği yapan Ayşe Nur Bahçekapılı, aslen Trabzonlu’dur. 26 Kasım 1954’te Trabzon Maçka’da doğdu. Baba adı Hasan Şefik, anne adı Şahsene’dir. Avukat; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Serbest avukat olarak çalıştı. İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri olarak görev yaptı. Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulundu. Sosyal Demokrat Hareket Platformunda Kadın, Eğitim ve Hukuk Atölyelerinin İstanbul Sorumlusu olarak görev üstlendi. 23 ve 24. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. Anayasa Komisyonu Sözcülüğü, Türkiye Küba Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı, AK PARTİ Grup Başkanvekilliği ve TBMM Başkanvekilliği görevlerinde bulundu.

Yeni sistemde tüm bakanlıkları ilgilendiren konularda faaliyet yürütecek olan doğrudan Cumhurbaşkanına bağlı 4 ofis olacak. Bu afislerin isimleri şöyle : Finans Ofisi, İnsan Kaynakları Ofisi, Dijital Dönüşüm Ofisi ve Yatırım Ofisi. Bu ofislerin görevleri şöyle: Yatırım Ofisi ile büyük yatırımlar desteklenerek yatırımcıların önü açılacak.

Finans Ofisi ile İstanbul Dünya Finans Merkezi Projesi yürütülecek ve Türkiye cazibe merkezi haline getirilecek. Dijital Dönüşüm Ofisi ile devlet dijitalleşecek ve evraklar azalacak. Büyük veri analizi ve yapay zeka uygulamalarıyla yönetim yükü hafifleyecek, bürokrasi azalacak ve devlet hızlanacak.

#Ayşe Nur Bahçekapılı
#Ayşe Nur Bahçekapılı kimdir
٪d سنوات قبل