|

SON DAKİKA... Muğla Köyceğiz'de 4.8 büyüklüğünde deprem!

Son Dakika Muğla deprem! AFAD verilerine göre saat 13.58'de Muğla Köyceğiz'de 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Paniğe neden olan deprem Antalya, Denizli ve diğer çevre illerde de hissedildi. Muğla deprem fay hattı nereden geçiyor? Muğla zemini sağlam yerler hangileri? İşte detaylar...

14:20 - 2/10/2022 Pazar
Güncelleme: 14:31 - 2/10/2022 Pazar
Yeni Şafak
En son depreme nerede oldu?
En son depreme nerede oldu?

Son dakika haberi: Muğla Köyceğiz'de deprem meydana geldi. Saat 13.48'de meydana gelen depremin büyüklüğünü AFAD 4.8; Kandilli Rasathanesi ise 4.6 olarak duyurdu. Paniğe neden olan deprem Antalya, Denizli ve diğer çevre illerde de hissedildi. İşte detaylar...

Muğla'daki deprem panik yarattı. Saat 13.58'de merkez üssü Köyceğiz ilçesi olan deprem Antalya, Denizli ve diğer çevre illerde de hissedildi. Ege Bölgesi'nde kısa süreli endişeye neden olan depremin büyüklüğünü Kandilli Rasathanesi 4.6 olarak duyurdu. AFAD ise depremin büyüklüğünün 4.8 olduğunu açıkladı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD)
internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 13.58'de meydana gelen sarsıntının derinliği 8,11 kilometre olarak belirlendi.

Muğla deprem fay hattı nereden geçiyor

Muğla'nın en tehlikeli ve aktif fay hattı üzerinde bulunmakta. Hal böyle olunca da Muğla’da sık sık irili ufaklı deprem meydana gelmekte. İTÜ'lü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz, 18 kentin fay hattı üzerinde olduğu açıkladı. Fay zonu üzerindeki 18 kentimiz: "Aksaray, Bolu, Yalova, Bursa, Sakarya, Manisa, Balıkesir, İzmir, Denizli, Aydın, Kahramanmaraş, Erzurum, Hakkâri, Hatay, Eskişehir, Muğla, Bingöl ve Kütahya."

Muğla'dan Çanakkale'ye kadar tüm yerleşim yerlerinin yanında faylar var ve bunlar deprem oluşturmaya çok müsait olduğunu söyleyen Tüysüz, “Pek çok yerleşim alanı Türkiye'de fay zonunun üzerinde. Ege'de, Marmaris'te, Muğla'da depremler oluyor. Bunlar birbirinden çok bağımsız depremler. Zeminlerin jeolojik yapılarına uygun binalar yapamıyoruz.” dedi.

Muğla zemini sağlam yerler hangileri?

Jeoloji Mühendisleri Odası Muğla İl Temsilcisi Ramazan Kartal, Muğla’nın birinci derece deprem bölgesi olduğuna dikkat çekerek, “Muğla merkezin ova kısmında olan yerlerin iri çakıllı olması, yer altı suyu seviyesinin düşük seviyelerde olması, zemin açısından Muğla Menteşe’yi biraz daha avantajlı kılıyor. Burada en önemli fay olarak biz, Ula-Ören fayını görüyoruz” dedi.

#deprem
#afada
#kandilli rasathanesi
#muğla
2 yıl önce