|

Balıkesir Referandum Sonuçları 2017 Balıkesir seçim sonuçları!

Referandum Sonuçları 2017 Balıkesir Sonuçları. 16 Nisan 2017 İşte evet hayır oranları. Balıkesir 16 Nisan Referandumunda sonuçlar ne durumda?. İşte Balıkesir referandum sonuçları evet hayır oranları

Yeni Şafak
18:18 - 16/04/2017 dimanche
Güncelleme: 18:19 - 16/04/2017 dimanche
Diğer
Balıkesir Referandum Sonuçları 2017 Balıkesir seçim sonuçları!
Balıkesir Referandum Sonuçları 2017 Balıkesir seçim sonuçları!

Referandum seçim sonuçları 2017 Balıkesir sonuçları sabırsızlıkla bekleniyordu. Türkiye ve Balıkesir için en çekişmeli seçimlerden biri oldu. Balıkesir halkı erkenden kalkıp sandığa gitti. Birçok parti hayır çatısında birleşirken Ak Parti ve MHP evet çatısında birleşti. Balıkesir' evet hayır oranı ne olacak? Referandum Sonuçları Balıkesir' evet hayır oranı tüm detaylarıyla Balıkesir seçim sayfamızda!

Balıkesir, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık on yedinci şehri. Marmara Bölgesi'nin Güney Marmara Bölümü'nde, topraklarının bir kısmı ise Ege Bölgesi'nde yer alan ilin hem Marmara hem de Ege Denizi'ne kıyısı bulunur. Türkiye genelinde ise iki deniz ile komşu olan sadece 6 il vardır. İl, Kuzeybatı Anadolu'da bulunmaktadır. Doğusunda Bursa ve Kütahya illeri, güneyinde Manisa ve İzmir illeri ve batısında Çanakkale ili vardır. Ayvalık ilçesinden de Yunanistan'ın Midilli Adası'na komşudur.

İl Nüfusu: 1.196.176'dır (2016). İlin yüzölçümü 14.583 m²'dir[6]. İlde km²'ye 82 kişi düşmektedir. (Yoğunluğun en fazla olduğu ilçe, 254 kişi ile Karesi’dir) Vilayetin denizden yüksekliği: 145 m.'dir.

2016 yılında TÜİK verilerine göre 20 İlçe ve belediye, bu belediyelerde toplam 1129 mahalle bulunmaktadır.

Tarihte genellikle Misya ve Karesi adlarıyla bilinen Balıkesir yöresi, zamanla Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu, Karesi Beyliği ve Osmanlı egemenliğinde kalmıştır. Temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olup bamya, börülce, kavun, zeytin, zeytinyağı, kelle peyniri gibi zirai ürünleri ile ayrıca daha çok yerli turizmde öne çıkan sahil kasabalarıyla meşhurdur. Yağcıbedir halısı, kolonyası, kaymaklısı, kozak üzümü, ayvalık tostu, saçaklı mantısı ve höşmerimi diğer bilinen yöresel ürünleridir.

Türk Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın ilk jet üssü olan 9. Ana Jet Üs Komutanlığı ile 6. Ana Jet Üs Komutanlığı Balıkesir'de bulunmaktadır.

Balıkesirliler sandık başında

BALIKESİR'de, anayasa değişikliği için yapılan halk oylamasında vatandaşlar sandığa gidip, oylarını kullanmaya başladı.Balıkesirliler, saat 08.00'den itibaren okullarda oy kullanıyor. Oy kullanma normal olarak devam ederken, ilginin yoğun olduğu gözlendi. Yaşlı ve engeliler, Altıeylül İlçesi'nde bulunan ve az merdivenli olan Altıeylül Ortaokulu'nda bu yıl da oyunu kullandı. Yaşlı ve engeliler, sağlanan kolaylık için yetkilileri teşekkür etti.Altıeylül Ortaokulu'na gelen 68 yaşındaki Hatice Sezen, annesi 89 yaşındaki Zehra Sezen ile birlikte 1005 numaralı sandık başına gitti. Zehra Sezen, kızı İlE oyunu sandığa attıktan sonra okul koridorundaki bankta bir süre dinledi. Zehra Sezen, 70 yıldan bu yana oy kullandığını ancak kaç kez sandığa gittiğini anımsayamadığını söyledi.

#Balıkesir evet hayır oranları
#Referandum Balıkesir seçim 2017
#16 nisan Balıkesir referandum
#referandum sonuçları Balıkesir
#Balıkesir seçim sonuçları 2017
il y a 7 ans