|

Barbaros Şansal tutuklandı! İşte Barbaros Şansal’ın ilk ifadesi!

Barbaros Şansal’ın tutuklanmasının ardından ifadesi de ortaya çıktı. Sosyal medya üzerindeki paylaşımları nedeniyle gözaltına alınan ve daha sonra KKTC’den Türkiye’ye gönderilen ve mahkemeye çıkarılan Barbaros Şansal tutuklandı. Barbaros Şansal’ın ise ifadesi ortaya çıktı.

Yeni Şafak
10:59 - 4/01/2017 Çarşamba
Güncelleme: 11:21 - 4/01/2017 Çarşamba
Diğer
Barbaros Şansal tutuklandı
Barbaros Şansal tutuklandı

Barbaros Şansal tutuklandı. Yeni yıl gecesi sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla gündeme gelen ve daha sonra gözaltına alınarak Türkiye'ye gönderilen Barbaros Şansal'ın hakkında karar verildi. “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarından Barbaros Şansal tutuklandı.




İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlilerince Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen Şansal'ın, burada soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu savcılarından Umut Tepe tarafından ifadesi alındı.



Şüpheli Şansal, ifadesinin ardından, yayın yoluyla "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan tutuklanması istemiyle nöbetçi İstanbul 14. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.



'Videoyu bir hiciv olarak paylaştım'



Şansal ifadesinde, "barbarosansalfn" isimli bir twitter hesabının bulunduğunu ve "Terzi Yamağı" takma ismini kullandığını belirterek, şunları söyledi:



  1. "Bana sorduğunuz, 'İşletmecisi ve tüm çalışanları Alevi olduğu için, Noel Baba kılığındaki Sünni Müslümanlar İstanbul'da silahla insanları taradı! özeti budur.' şeklindeki Twitter mesajı bana ait değildir. Yine, 'Mal sahibi Musevi, davacı Sünni, işletmeci Alevi.. Noel Baba ha. uS" şeklindeki Twitter mesajı bana aittir. Türkiye'de yılbaşı gecesi saat 01.20 sıralarında Reina isimli gece kulübünde gerçekleştirilen terör saldırısı sonrasında bu mesajı saat 03.00 sıralarında paylaştım. Buradaki amacım 3 farklı inanca sahip insanların mağdur edildiğine ilişkindir. Kesinlikle ayrımcı, nefret ve kin dili kullanılmamıştır.
  2. Yine bana sormuş olduğunuz videoyu 1 Ocak günü saat 00.13 sıralarında yeni yıl mesajı olarak paylaştım. 19 Ekim 2015 tarihinde Reportare isimli internet sitesinde bir röportaj vermiştim. Bu röportajın başlığı da 'b.. b..Türkiye' idi. Videoda da bu kelimeyi ayrımcılığa karşı bir hiciv olarak paylaştım. Hackerlar tarafından bana telefonda hakaretler başladı. Bu nedenle tüm hesaplarımı ve iletişimimi tamamıyla kapattım. 1 Ocak'tan sonra hiçbir iletişim aracım yoktur. Üzerime atılı suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum."

İnsanlar yoğun bir şekilde tahrik edildi



Savcı Tepe'nin sevk yazısında, Şansal'ın attığı twitler ve paylaştığı video içeriği hatırlatılarak, "Şüphelinin söz konusu paylaşımlarıyla toplumda infial uyandırdığı, birçok yazılı ve görsel basındaki haberlerden ve sosyal medyadaki paylaşımlardan da anlaşılacağı üzere, yoğun bir şekilde insanların tahrik edildiği, şüphelinin tahrik edici söz konusu eylemleri nedeniyle KKTC'den İstanbul'a gelirken uçakta ve uçaktan indikten sonra birçok vatandaş tarafından ciddi anlamda protestolara maruz kaldığı, şüphelinin farklı din, inançlara mensup kişiler ve farklı mezhep mensubu kişiler arasında çatışma varmış gibi algı oluşturmaya çalıştığı, ülkemizde yaşayan Alevi vatandaşları Sünni vatandaşlara karşı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ettiği anlaşılmıştır." ifadeleri kullanıldı.



Nöbetçi hakimlik, Şansal'ın, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan tutuklanmasına karar verdi.



  1. Sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle KKTC'den sınır dışı edilen modacı Barbaros Şansal, dün akşam Lefkoşa-İstanbul seferini yapan THY uçağı ile getirildiği Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alınmıştı.

#Barbaros Şansal
#Barbaros Şansal tutuklama
#Barbaros Şansal ifade
7 yıl önce