|

Barcelona La Liga'dan ihraç edildi mi? Barcelona hangi ligde oynayacak?

Barcelona'nın La Liga'dan ihraç edildiği iddiaları gündemdeki yerini koruyor. Katalonya'da devam eden genel grevin yansımaları spora da etki etti. Dünyanın en büyük kulüplerinden biri olan Barcelona'nın La Lİga'dan ihraç edilmesi durumunda hangi ligde oynayacağı da merak konusu oldu. İşte son gelişmeler.

Yeni Şafak
21:01 - 3/10/2017 Salı
Güncelleme: 21:38 - 3/10/2017 Salı
Diğer
​Barcelona La Liga'dan ihraç edildi mi? Barcelona hangi ligde oynayacak?
​Barcelona La Liga'dan ihraç edildi mi? Barcelona hangi ligde oynayacak?
Barcelona La Liga'dan ihraç mı ediliyor?
Son günlerde en çok konuşulan spor gündemi olarak Barcelona'nın La Liga'dan ihraç edilme iddiası oldu. Katalonya'da devam eden genel grev nedeniyle bölgedeki olaylar şiddetli şekilde devam ediyor. Katalon ekipleri arasında olan
FC
Barcelona
, Espanyol ve Girona'nın ligden ihraç edilmesi gündemde. Henüz kesin bir karar bulunmamakla beraber dev kulüp ile ilgili yabancı kaynaklardan da iddialar gelmeye devam ediyor. İşte Barcelona'nın
La Liga
'daki geleceğiyle ilgili son gelişmeler.
La Liga'da üç Katalan kulübü var:
Girona, Espanyol ve FC Barcelona. Katalan bağımsızlığının olması durumunda, Katalonya spor bakanı Barselona'nın İtalya'nın Serie A'sına, Fransa'nın Ligue 1'ine veya Galler'in Swansea şehrine sahip İngiliz Premier Ligine katılabileceğini öne sürdü.
Katalonya spor bakanı Lionel Messi'nin Premier Lig'de oynama olasılığını açtı. İspanya'nın bağımsızlığını kazanmak için İspanya'dan bağımsızlığını kazanmak için verdiği adımla Gerard Figueras, "Bağımsızlık durumunda La Liga'da (Barcelona, Espanyol ve Girona)
Katalan ekipleri nerede oynayacaklarına karar vermek zorunda kalacaklar:
İspanyol liginde ya da İtalya, Fransa ya da Premier League gibi komşu bir ülkeydi "diyerek şöyle devam etti:" Monako Fransa'da, İngiltere Galler kulüplerinde oynuyor. "Barcelona savunmacısı Gerard Pique, İspanya'nın renklerini giymekten" gurur duyuyor "dedi. Katalan bağımsızlığının destekçisi.
Barcelona Yönetim Kurulu
'nun olağanüstü toplantısından sonra Nou Camp Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan kulüp başkanı Josep Maria Bartomeu, "Katalonya'nın yaşadığı gerçeği dünyaya açıklamaya devam edeceğiz." dedi.

Katalonya'da yapılan yasa dışı bağımsızlık referandumu ve bununla bağlantılı olaylarda Barcelona Kulübünün, Katalan halkının yanında yer almaya devam edeceğini vurgulayan Bartomeu, sözlerine şöyle devam etti:

"Tarihi bir dönemden geçiyoruz ve ülkemizin özgürlüklerine daha çok bağlıyız. Vatandaşlara saygı çerçevesinde siyasi bir çözüm bulunmasını savunuyoruz. Katalonya'ya sadık bir bağlılığımız var ve bunu elimizdeki tüm imkanlarla göstereceğiz. Dün demokrasiyi savunanlarla ve saldırıların mağdurlarıyla dayanışma içindeyiz."

Bartomeu, referandumda oy kullanma merkezlerine müdahale eden İspanyaulusal polisinin "orantısız güç kullandığını" öne sürerek, Katalonya'da son yıllardaki kendi geleceğine karar verme hakkı ve referandum girişimlerine destek verdiklerini hatırlattı. Biz, Katalonya'nın yaşadığı olağanüstü durumdan dolayı maçın ertelenmesini istedik. Ama kabul edilmeyince de ülkemizin yaşadıklarını tüm dünyaya göstermek için seyircisiz oynama kararı aldık. Bu benim başkan olarak aldığım en zor karardı." şeklinde konuştu.

İspanya'da tartışma konusu olan, Barcelona Kulübünün girişimiyle La Liga'nın 7. haftasındaki Las Palmas maçının seyircisiz oynanmasıyla ilgili de açıklamalar yapan Bartomeu, "Katalan yerel polisi maçın normal şartlarda oynanabileceğini bize söyledi. Güvenlikle ilgili maçı iptal etmek için hiçbir sebep yoktu.

"Katalonya'nın olası bir tek taraflı bağımsızlık ilanında Barcelona, La Liga'yı bırakacak mı? Fransa veya İngiltere liglerinde oynama seçeneklerini değerlendiriyor musunuz? sorusuna Bartomeu, "Katalonya olarak zor anlar yaşıyoruz. Zamanı geldiğinde yönetim kurulumuz sakin bir şekilde kararını alacaktır." cevabını verdi.

Bartomeu, konuşmasını "Yaşasın Barça, yaşasın Katalonya" diyerek tamamladı.


Barcelona ile ilgili yapılacak resmi açıklamaları ve son dakika gelişmelerini yenisafak.com'dan takip edebilirsiniz.



#Barcelona
#Katalonya
#La Liga
#İspanya
#ihraç
#Barcelona Kulübü
7 yıl önce