|

Bedelli askerlikte flaş gelişme! Bedelli askerlik çıkacak mı?

Bedeli askerlik çıkacak mı? Binlerce kişi tarafından merakla beklenen bedelli askerlik hükümete sıkça soruluyor. İş ve eğitim gibi nedenlerle askerliğini erteleyenler yada gidemeyen vatandaşlar bedelli askerlik çıkmasını bekliyor. İşte bedelliyle ilgili son gelişmeler...

Yeni Şafak
16:42 - 2/06/2017 Cuma
Diğer
​Bedelli askerlikte flaş gelişme...
​Bedelli askerlikte flaş gelişme...

Binlerce kişi tarafından çıkması beklenen bedelli askerlik Başbakan Yıldırım ve Mustafa Destici arasında da geçti. Başbakan Binali Yıldırım, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici’yi Başbakanlık Resmi Konutu’nda kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 40 dakika sürdü.

Başbakan Yıldırım ile BBP Genel Başkanı Destici arasında dikkati çeken bir 'bedelli' diyaloğunun geçtiği iddia edildi. Görüşmede Destici bedelli askerlikile ilgili düşüncelerini Başbakan Yıldırım'la paylaştı.

"SMA hastaları için kullanılsın"

Milliyet'in haberine göre; Destici, bedelli askerliğin çıkması durumunda elde edilecek gelirin SMA hastalarına aktarılması talebini iletti.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Destici, bedelli askerlik için bir çağrıda bulunarak "Bedelli askerliğe prensip olarak karşıyız. Ancak bir defaya mahsus SMA hastalarının tedavisi için bedelli askerlik getirilsin buradan elde edilecek gelir SMA hastaları için kullanılsın" ifadelerini kullanmıştı.

SMA hastalığı nedir, nasıl tedavi edilir?

Spinal Müsküler Atrofi (SMA), hareket sinir hücrelerinden (motor nöronlardan) kaynaklı nöro-müsküler bir hastalık. 3 evrede görülen SMA hastalığının en tehlikelisi SMA Tip 1 denilen evre. SMA Tip 1 hastalığının belirtileri çocukluk yaşlarından itibaren gözle görülebiliyor. Bu belirtiler içerisinde yutkunma ve solunum zorluğu, desteksiz oturamama gibi sorunlar görülüyor.


Kısa dönem erler yemin etti

Konya İl Jandarma Komutanlığında vatani görevlerini yerine getiren kısa dönem erler yemin etti.İl Jandarma Komutanlığı ek binasında 367-1 kısa dönem erler için düzenlenen yemin törenine Konya Vali Yardımcısı Hasan Karakaş, İl Jandarma 1.Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Orhan Ekemen, askeri personel ve erlerin aileleri katıldı.Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan törende 87 kısa dönem er silahlara el koyarak yemin etti. Ailelerin duygusal anlar yaşadığı törende birliğe ilk katılan, eğitim ve spor branşlarında dereceye giren erlere çeşitli hediyeler verildi.


#Bedelli askerlik
#Bedelli askerlik 2017
#SMA
#SMA hastalığı
7 yıl önce