|

Beklenen bedelli askerlik açıklaması! Son dakika bedelli askerlik...

Son dakika haberleri: Bir takım sebeplerle askerlik görevini yapmamış olan vatandaşlarımız bedelli askerliğin çıkmasını bekliyor. Uzun zamandır Twitter'da da gündem olan bedelli askerlik çıkacak mı? sorusuna beklenen açıklama Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'tan geldiği son dakika haberleri arasında. Eğitim veya yurt dışında yaşama gibi farklı bir takım sebeplerden dolayı askerlik yapmamış olanlar için bedelli askerlik açıklaması memnun edici olmadı.

Yeni Şafak
13:21 - 4/12/2016 Pazar
Diğer

Son dakika bedelli askerlik açıklaması yapıldı. Binlerce insanın merakla ve heyecanla beklediği bedelli askerlik ile ilgili son dakika açıklamasını Başbakan Yardımcısı Kaynak yaptı. Kaynak şuan bedelli askerliğin gündemde olmadığını ve mümkün olmayacağını ifade etti. Başbakan Yardımcısı Kaynak, bedelli askerlik sorusu üzerine, "Türkiye'nin yurtiçinde ve yurtdışında çok önemli terör operasyonları yaparken bedelli askerliğin gündeme gelmesi mümkün değil" cevabını verdi.



Bedelli askerlik çıkacak mı?


Başbakan Yardımcısı Kaynak Cnntürk'te gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.



Kaynak bedelli askerlik sorusu üzerine, "Türkiye'nin yurtiçinde ve yurtdışında çok önemli terör operasyonları yaparken bedelli askerliğin gündeme gelmesi mümkün değil" cevabını verdi.


Kastamonu'da acemi askerler yemin etti


Kastamonu'da acemi birliğini tamamlayan 3 bin 100 er için yemin töreni düzenlendi. Gölköy 5. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı'nda 3 haftalık temel askerlik eğitimini tamamlayan 365'inci dönem 1'inci grup kısa dönem erler ile 1996'ya 4 tertip uzun dönem erler, düzenlenen törenle yemin ettiler. Törene, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanı Tuğgeneral Nurettin Alkan, Gölköy 5. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı Jandarma Albay Ergün Cebeci, Vali Mesut Yıldırım, Belediye Başkan Vekili Eşref Can, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yavuz Selim Kapancı, İl Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak, Baro Başkanı Mehmet Çiftçi ve Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ile asker aileleri katıldı.



Bartın'da 365'inci kısa dönem Jandarma erler törenle yemin etti


Bartın İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde temel eğitimlerini başarıyla tamamlayan 365'inci Kısa Dönem Jandarma Erler düzenlenen törenle yemin etti. Bartın Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törene Bartın Valisi Nusret Dirim, Bartın Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Vedat Selvitop, Bartın Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Bartın İl Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, daire müdürleri, İl Jandarma Komutanlığı personelleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve askerlerin aileleri katıldı. Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, “İçeceğiniz bu ant vatan ve millet sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olup, dürüstlüğün, emirlere mutlak itaatin ifadesi, aynı zamanda kahraman Türk ordusuna mensup bir asker olduğunuzun kabul belgesidir. İçeceğiniz kutsal askerlik andı ile vatan hizmeti görevini, sizden önceki büyüklerinizden devralacak, askerlik süresince bu kutsal nöbet hizmetini en iyi şekilde yerine getirecek ve sizden sonraki kardeşlerinize gururla ve onurla devredeceksiniz.



Eskişehir'de kısa dönem askerler yemin etti


Eskişehir İl Jandarma Komutanlığında görevli 365'inci kısa dönem 80 er için yemin töreni düzenlendi. Eskişehir İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda düzenlenen yemin törenine; Vali Azmi Çelik, İl Jandarma Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, İl Jandarma Komutanlığında görevli subay ve astsubaylar ile yemin eden erlerin yakınları katıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Yemin töreninde konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, Mehmetçiği ve aileleri selamlamasının ardından şunları söyledi:



“Sizler biraz sonra milletimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan şanlı bayrağımızın gölgesinde anne, baba ve yakınlarınızın huzurunda, silah arkadaşlarınızla omuz omuza vererek, gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğruna seve seve can vereceğinize namus ve şerefiniz üzerine and içeceksiniz. İçeceğiniz bu and vatan ve millet sevgisi, namus ve şeref anlamında olup dürüstlüğün ve emirlere mutlak itaatin simgesi ve aynı zamanda kahraman Türk ordusuna mensup bir asker olduğunuzun kabulü demektir."



Trabzon'da 83 kısa dönem er için yemin töreni düzenlendi


Jandarma Genel Komutanlığı Trabzon İl Jandarma Komutanlığı'nda 365. kısa dönem erler için yemin töreni düzenlendi.


Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi'nde düzenlenen yemin törenine Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon İl Jandarma Komutanı Okçin Akşit, Trabzon Büşükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, askerler ve aileler katıldı. Trabzon İl Jandarma Komutanlığı'nın 365. kısa dönem erler için düzenlediği törende 83 asker yemin etti. Törende bir konuşma yapan Trabzon İl Jandarma Komutanı Okçin Akşit, “Canımızdan daha çok sevdiğimiz, her türlü zorluk ve kötülüklerden esirgeyerek büyütüp her Türk genci gibi oğlunu bayram havası içerisinde askere uğurlayan, şehadeti karşılığında 'Vatan Sağolsun' diyerek sabrın, asaletin ve metanetin en büyüğünü gösteren anne ve babalar evladınız kutsal ant içme töreninde yanlarında bulunarak onlara büyük güç ve onur kaynağı oldunuz" dedi.



Bedelli askerlik ile ilgili son dakika açıklamasını haberimizde sizlerle paylaştık. Bedelli askerlik ile ilgili en güncel haberleri yensiafak.com adresinden takip edebilirsiniz.





#Bedelli askerlik
#Son dakika
#Son dakika bedelli askerlik
#Bedelli askerlik açıklaması
#Son dakika haberleri
7 yıl önce