|

En Güzel Resimli Berat Gecesi Mesajları: 2022 Berat Gecesi Anlamlı Uzun Kısa Tebrik Kutlama Sözleri!

Berat Gecesi mesajları şüphesiz her kandil de olduğu gibi bu kandilde de kişilerin sevdiklerini kandilleşmesi adına önem taşıyor. 2022 Berat gecesi bu akşam eda edilecek. İslam alemi için kazanç kapası olan bu özel günde müslümanlar akrabalarıyla, sevdikleriyle, eşine, dostuna, büyük küçük tanıdıklarına en özel ve en anlamlı Berat Gecesi tebrik mesajları gönderiyor. Berat Gecesi dualarını da içeren resimli, anlamlı, kısa ve uzun Berat Gecesi tebrik mesajlarını sizler için derledik...

21:37 - 17/03/2022 Perşembe
Güncelleme: 13:03 - 16/05/2022 Pazartesi
Yeni Şafak
berat kandili mesajları
berat kandili mesajları
Arınma ve mağfiret gecesi olan
Berat Gecesi
bu akşam eda ediliyor.
Berat Gecesi
gecesinde kandilleşmek sünnet olduğu gibi ülkemizde önemli ve hatrı sayılır bir gelenektir aynı zamanda. Berat gecesinde yakınlarınızla paylaşabileceğiniz
Berat Gecesi
konulu hadis ve ayet ve içeren
Berat Gecesi
mesajları içeriğimizde...

EN ANLAMLI RESİMLİ BERAT GECESİ TEBRİK MESAJLARI 2022

Ramazanın müjdecisi, ilahi rahmetin tecelli ettiği bu faziletli gecenin günahlarımızdan arınıp hayırlı başlangıçlar yapmamıza vesile olması dileğiyle, #BeratKandili’miz mübarek olsun.

Bin damla serpilsin yüreğine, bin tatlı mutluluk dolsun günlerine, bin bir hayalin gerçekleri bulsun, her türlü duaların kabul olsun, kandilin mübarek olsun.


Berat gecesin mübarek olsun. Allah sana sevdiklerinle beraber mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamayı nasip etsin


Ramazan-ı Şerif’in habercisi, rahmet ve mağfiret gecesi #BeratKandili’nin ülkemiz ve tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Dualarda buluşalım İnşallah.



Bu günlerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretimize, sıcaklığı yuvamıza dolsun. Berat Gecesiniz mübarek olsun.


Bugün ellerini semaya gönlünü Mevla'ya aç, bugün günahlardan olabildigince kaç, bugün en gizli incilerini onun için saç. Çünkü bugün kandil, kandilin mübarek olsun.

" Her geceye bir sabah veren; elbette her sabaha bir umut verir. Her dile dua etme kabiliyetini veren elbette o duayı kabul etme iradesini gösterir. Rabbim bu güzel günde dilimizi duasız, dualarımızı cevpsız bırakmasın.."'Amin.'

Bu gece Cenab-ı Hakkın, kendisine yönelip af dileyen müminleri bağışlayarak kurtuluş beratı verdiği bir gecedir. Hepimiz için hayırlı olsun!

Allah'ın aşkıyla yan bu gece, Mevlana gibi dön bu gece, secdeye varıp huzura erince, şu fakiri de an bu gece. Hayırlı kandiller!

On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayını müjdeleyen Berat Gecemizin insanlığa sağlık, sevgi, barış ve huzur getirmesini diler, hemşerilerimizin, aziz Milletimizin ve tüm İslam Âleminin Berat Gecesini tebrik ederim.


Ümit ederiz ki bu mübarek gece, zor günler geçirdiğimiz; fakat gelecek adına umutla dolu olduğumuz şu dönemlerde yeniden bir uyanışa vesile olur. Berat gecesiniz mübarek olsun.

Bu gece beraat gecesi. Dua edelim… Yürekler bir atsın bu gece, günahlarımız affolsun. İyi kandiller.

İSLAM DİNİNDE KANDİLLEŞMENİN ÖNEMİ NEDİR?

İslam dininde Müslümanların, günahlarından arınma maksadıyla Rablerine yöneldikleri, oluşan manevi iklim vesilesiyle merhametin, kulluğun, yardımlaşmanın ve dayanışmanın ziyadesiyle arttığı bazı özel gün ve geceler vardır.

Halk arasında “üç aylar” olarak bilinen recep, şaban ve ramazan ayları içerisinde idrak ettiğimiz Regaip, Miraç, Berat ve Kadir Geceleri ile Efendimizin doğum günü olan rebiulevvelin on ikinci gecesi bu özel zamanlardandır ve kültürümüzde bu gecelere “kandil” denilmiştir. Bu gecelere “kandil” denmesinin sebebi olarak, ilk defa II. Sultan Selim (1524-1594) tarafından başlatıldığı belirtilen, mübarek gecelerde camilerin aydınlatılması, minarelerde kandiller yakılması ve bunun da zamanla bir gelenek hâline dönüşmesi gösterilir.

Kandil gecelerinin ihya edilmesi maksadıyla düzenlenen resmî ve özel merasimlere yoğun ilgi gösterildiği, tarihî kayıtlarda yer almaktadır. Günümüzde de Anadolu ve Balkan coğrafyası başta olmak üzere Osmanlı bakiyesi topraklarda kulluğun, merhametin, kardeşliğin, paylaşmanın vb. güzel hasletlerin ziyadeleştiği kandil gecelerine hâlen büyük önem verilmektedir. (dergi.diyanet.gov.tr)

#berat gecesi
#berat gecesi mesajları
#resimli kandil mesajları
#kandil mesajları
#kandil mesajları 2022
#anlamlı kandil mesajları
#berat gecesi tebrik
#kandil tebrik mesajları
#kandil kutlama sözleri
2 yıl önce