|

Bilecik'te 'Bylock' operasyonu haberi: 9 gözaltı

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgüt/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında aralarında eski kamu personelinin de bulunduğu 9 kişi yakalandı.

Yeni Şafak
22:35 - 7/02/2017 Salı
Güncelleme: 22:41 - 7/02/2017 Salı
AA
Bilecik'te 'Bylock' operasyonu
Bilecik'te 'Bylock' operasyonu

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgüt/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında aralarında eski kamu personelinin de bulunduğu 9 kişi yakalandı.



Bilecik Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince örgütün şifreli haberleşme programı "Bylock" kullandıkları belirlenen şüphelileri yakalamak için çalışma başlatıldı.



Bozüyük ilçesinde bazı adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda aralarında daha önce görevden ihraç edilmiş din görevlisi, sağlık personeli, öğretmen ile esnafın da bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.



Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, Bozüyük İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.



Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda bazı dosya ve bilgisayarlara el konulduğu öğrenildi.



Manisa'da FETÖ operasyonu: 28 polis tutuklandı


Manisa merkezli 11 ilde gerçekleştirilen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 34 polisten 28'i tutuklandı.


Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Manisa merkezli olarak Ankara, İzmir, Gaziantep, Bursa, Bolu, Sivas, Uşak, Isparta, Konya ve Balıkesir olmak üzere 11 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyon kapsamında 34 eski polis gözaltına alındı. Örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 34 şüphelinin Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorguları tamamlanmasının arından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.A., R.Y., R.D., G.K., S.K. ile T.S. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 28 eski polis ise tutuklandı.



Kahramanmaraş'ta FETÖ'den 11 polis tutuklandı


Kahramanmaraş'ta FETÖ/PDY yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 polis tutuklandı.


Alınan bilgilere göre, Kahramanmaraş Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Elbistan ve Afşin ilçelerinde yapılan operasyonda, kanun hükmündeki kararname ile ihraç edilen ve örgütün haberleşme sistemi olan bylock kullandıkları tespit edilen 11 polis, sevk edildikleri adliyede tutuklanarak cezaevine konuldu.



#Bilecik
#Bilecik'te FETÖ/PDY operasyonu
#FETÖ
#PYD
7 yıl önce