|

Bitlis'te 4 köy ve mezralarında sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Bitlis'te 4 köy ve mezralarında sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Yeni Şafak
20:04 - 11/04/2017 Salı
Güncelleme: 20:11 - 11/04/2017 Salı
AA
Bitlis'te 4 köy ve mezralarında sokağa çıkma yasağı ilan edildi
Bitlis'te 4 köy ve mezralarında sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Bitlis'te 4 köy ve mezralarında sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Valilikten yapılan açıklamada, il merkezine bağlı Aşağıölek, Yukarıölek, Yukarıbalcılar ve Aşağıbalcılar köylerinin bütün mahalle ve mezralarında sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bitlis merkeze bağlı Aşağıölek, Yukarıölek, Yukarıbalcılar ve Aşağıbalcılar köylerinin bütün mahalle ve mezralarında, bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanması, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 5442 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi gereğince, 12 Nisan çarşamba günü saat 00.00'dan ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir."

Bitlis'te 615 güvenlik korucusu yemin etti -
Bitlis'in Mutki ilçesinde görev yapacak 615 güvenlik korucusu, düzenlenen törende yemin etti. İlçe Jandarma Komutanlığındaki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Ardından silahların başına geçen güvenlik korucuları, yemin ederek göreve başladı.

Törende konuşan Kaymakam Mehmet Kılıç, hiçbir terör örgütüne pabuç bırakmayacaklarını söyledi.

Terör örgütlerinin faaliyet yürütmesine asla müsaade etmeyeceklerini ifade eden Kılıç, "Mutki'de korucuların namı, ilçe sınırlarını aşmış durumda. Yeni başlayacak güvenlik korucularımıza şunu söylemek istiyorum; Mutki'nin kahraman korucularının namını ilerletin. Zaten Mutkililer her zaman devletin yanında yer alarak, gerek canlarıyla, gerek mallarıyla terörle mücadele etmişlerdir." diye konuştu.

İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Ekrem Doğan da terörle mücadelede güvenlik korucularının önemli bir görev yürüttüğünü belirtti.

Doğan, göreve yeni başlayan güvenlik korucularının ihtiyaç duyulan her yerde terörle mücadele edeceğini bildirerek, törende ettikleri yemini asla unutmamaları gerektiğini vurguladı.

Tören, eğitimler sırasında dereceye giren güvenlik korucularına ödüllerinin verilmesinin ardından yapılan dua ile sona erdi.
#Aşağıbalcılar
#Aşağıölek
#Bitlis
#Sokağa çıkma yasağı
#Yukarıbalcılar
#Yukarıölek
7 yıl önce