|

Bitlis'te minibüs kazası haberi: 2 ölü, 13 yaralı

Bitlis'in Mutki ilçesinde minibüsün şarampole devrilmesi sonucu 2 kişi öldü, 13 kişi yaralandı.

Yeni Şafak
19:54 - 8/11/2016 Salı
Güncelleme: 16:59 - 8/11/2016 Salı
AA

Bitlis'in Mutki ilçesinde minibüsün şarampole devrilmesi sonucu 2 kişi öldü, 13 kişi yaralandı.



Alınan bilgiye göre, Kemal Bağdagül yönetimindeki 13 J 0077 plakalı minibüs, Mutki ilçesine bağlı Meydan ve Gümüşkanat köyü yol ayrımında sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole devrildi.



Kazada Saddam Ocak (26) ve Bünyamin Aslanarğun (5) hayatını kaybetti. Sürücü Bağdagül ve araçtaki yolculardan Sabri Beysüle, Nurullah Ocak, Abdulmecit Tekbaş, Mesut Yeşilırmak, Ecvet, Hasan ve Ercan Bağdagül, Hakan Başaran, Abdulmenaf Arslanarğun, Ecevit Kaymak ile kimliği belirlenemeyen iki kişi yaralandı.



Yaralılar ambulanslarla Bitlis, Mutki ve Tatvan ilçelerindeki hastanelere kaldırıldı.



Bitlis'te iki mevsim bir arada



Bitlis'in doğusunda kar esareti devam ederken, batısında ise bahardan kalma günler yaşanıyor.


Pastırma sıcaklarının etkili olduğu bugünlerde Bitlis'in Tatvan ilçesinde adeta iki mevsim bir arada yaşanıyor. Tatvan ilçe merkezi girişinden başlayarak Bitlis - Tatvan karayolunun Rahva mevkiine kadar yolun güneş alan batı taraflarında bahar havası yaşanırken, az güneş gören doğu kesimi ise kar örtüsüyle kaplanmış durumda. Yaz ve kışın bir arada yaşandığı ilçede vatandaşlar ise gördükleri manzara karşısında şaşkına dönüyor.


Bitlis'te aynı anda iki mevsimi yaşadıklarını ifade eden Gökhan Kılıç, güneş gören kesimlerde yaz havası varken, az güneş gören kısımlarda ise kışı yaşadıklarını anlattı.


Vatandaşlardan Hüseyin Turgut ise, memleketin doğusunda donduklarını, batısında ise güneşin ve yazın tadını çıkardıklarını ifade etti.






#Bitlis
#Gümüşkanat
#kaza
#meydan
#minibüs
#Mutki
#şarampol
#yaralı
7 yıl önce