|

Bodrum beşik gibi sallanıyor! Bodrum'da şiddetli deprem

Bodrum'da şiddetli bir deprem meydana geldi. Kandilli tarafından yapılan açıklamaya göre depremin şiddeti ise 5.3 olarak ölçüldü. İşte Bodrum'daki şiddetli depremin ayrıntıları...

Yeni Şafak
11:08 - 8/08/2017 Salı
Güncelleme: 11:12 - 8/08/2017 Salı
IHA
Bodrum beşik gibi sallanıyor
Bodrum beşik gibi sallanıyor

Bodrum'da şiddetli depremler meydana geliyor. Alınan son depremler raporlarına göre son depremin şiddeti 5.3 olarak ölçüldü.

Muğla’da saat 10.42’de 5.3 şiddetinde deprem meydana geldi. Yerin 1.6 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin merkez üssünün Bodrum ilçesi Pınarlıbelen Mahallesi olduğu açıklandı.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nün verilerine göre, yerel saat ile saat 10.42’de yerin 1.6 kilometre derinliğindeki depremin şiddetinin 5.1-5.3 olduğu açıklandı.
Şiddetli sarsıntı

Muğla Bodrum'da 10.45'te ilk şiddeti 5.1 olarak ölçülen deprem daha meydana geldi. AFAD, depremin şiddetini 4.9 olarak açıkladı.

Bodrum'da bulunanlar sosyal medya üzerinden paylaştıkları mesajlarda depremin şiddetli olarak hissedildiğini aktarıyor. Bodrum'da vatandaşların evlerini terk ettiği ve sokaklara akın ettiği gelen ilk bilgiler arasında.

Sabaha kadar sürdü

Depremin ardından sabah saatlerine dek düşük şiddetlerde 5 deprem daha yaşandığı öğrenildi.

20 gün önce

Muğla’nın Bodrum ilçesinden 21 Temmuz'da gece yarısı gelen haber Türkiye’yi sarstı. Merkez üssü Kos Adası açıkları olan ve öğle saatlerine kadar 6.3 büyüklüğünde olduğu açıklanan deprem, başta Muğla olmak üzere neredeyse tüm Ege illerimizden hissedildi. Kandilli Rasathanesi’nin saat 11:00’da yaptığı açıklamada depremin büyüklüğü 6.6 olarak açıklandı.

Açıklamada “Tsunami Bodrum liman içindeki istasyonda maksimum 13 cm olarak ölçüldü” denildi. 30-40 cm tsunami dalgası ölçüldüğü duyuruldu. Kıyıdan 100 metre içeriye kadar suyun geldiği belirtildi.

#Bodrum
#Bodrum'da deprem
#Son depremler
7 yıl önce