|

Brüt Beton Modelleri

Normal betona göre daha pürüzsüz bir yüzey elde edilmesini sağlayan ve daha iyi bir görünüm veren brüt beton modelleri, iç cephe – dış cephe sistemlerinde ve tavanlarda kullanılabilen; dayanıklı, uzun ömürlü, uygun maliyetlerle kullanıma sunulan önemli yapı malzemeleridir.

iLAN
11:45 - 1/06/2018 Cuma
Güncelleme: 11:53 - 7/01/2019 Pazartesi
Diğer
beton
beton
Brüt Beton Nedir?

Brüt beton, yapımında kullanılan kırma taş veya mıcır (agrega) çapının ölçüsü (‘dmax’ ölçüsü) 12 mm kadar olan malzemedir. Normal betonda ise agrega çapı (dmax çapı) 22 mm. kadardır. Dolayısıyla diğer beton türleri gibi çimentoya eklenen kırma taş veya mıcır kullanılarak imal edilen brüt beton, daha iyi bir görsellik, daha pürüzsüz bir yüzey sunan beton türüdür.


Bu özelliği sayesinde estetik kaygıların daha yoğun olduğu projelerde tercih edilen brüt beton modelleri, betonun dayanıklılık, sağlamlık özelliklerini de taşıyan malzemelerdir. Dış hava koşullarına dayanıklı olan, nem ve güneşten etkilenmeyen, suya maruz kalması nedeniyle renk atmayan brüt beton modelleri, organik ve doğal bir ürün olması sayesinde de tercih edilen yapı malzemeleridir.

Brüt Beton Modelleri ve Kullanım Alanları

Brüt beton modelleri, kullanıldıkları mekânların kendilerine has bir yapıya bürünmelerini ve çok iyi bir görünüm sergilemelerini sağlayan modellerdir. Beton paneller kullanmayı tercih eden mimarlar tarafından tasarlanan binaların iç cephe sistemlerinde veya dış cephe sistemlerinde kullanılabilen brüt beton modelleri, neredeyse sınırsız tasarım özgürlüğü sağlayan yapı malzemeleridir.

Ultra hafif seçenekleri de bulunan brüt beton modelleri, fonksiyonellik ve formu bir araya getirmeyi başaran modeller olarak gösterilebilirler. Tasarım avantajı sağlayan, mimarlara ve tasarımcılara önemli esneklik payı sunan bu modeller; dayanıklılığı maksimum seviyede olan, yüksek ısı yalıtımı ve ses yalıtımı sağlayan, proje maliyetlerini azaltan ve binaların kullanımı sırasında da önemli maliyet avantajları (bakım giderlerinin az olması, ısıtma – soğutma masraflarının düşmesi, binaların ömrünün uzaması) sunan malzemeler olarak görünüyorlar.

Bu özellikleri nedeniyle estetik kaygıların yoğun olduğu projelerde tercih edilen malzemeler olmalarının yanı sıra, proje süresini ve maliyetlerini azaltmak isteyen kişiler tarafından da tercih ediliyorlar. Çok katlı binalarda verimli bir şekilde kullanılabilen brüt beton modelleri, butik otellerin veya benzeri iş yerlerinin/yaşam alanlarının ortaya çıkarıldığı projelerde de kullanılıyorlar. Tabi az katlı evlerini/yazlıklarını/villalarını giydirmek ya da görünümünü değiştirmek/güzelleştirmek isteyen kişiler tarafından da tercih edilen malzemeler oluyorlar.


Dış cephelerde ve iç cephelerde kullanılabilen, tavanlara monte edilebilen (paneller) brüt beton modelleri, işini yapan ama görünüşünden taviz vermeyen yapı malzemeleri kullanmak isteyen herkes tarafından kullanılan malzemeler olarak gösterilebilirler.

Brüt Beton Modellerini İncelemek İsteyenler

Brüt beton (panel) modelleri hakkında daha geniş ve ayrıntılı bilgiler almak isteyen kişilerin, dekoratif duvar kaplama sektörünün önde gelen ismi olan Neteren tarafından sunulan modelleri incelemelerini tavsiye edebiliriz. Özellikle Neteren bünyesinde yer alan markalardan birisi olan CRETOX adıyla sunulan hafif brüt beton modelleri, yukarıda bahsettiğimiz ‘fonksiyonellikle formu’ buluşturan modeller arayan kişiler açısından uygun seçeneklerin sunulduğu modeller olarak gösterilebilirler. Tabi dekoratif duvar kaplama sektöründe daha farklı malzemeler kullanılarak imal edilen farklı seçenekler de var ama tüm yönleriyle en uygun seçeneklere önerdiğimiz adreste ulaşacağınızı söyleyebiliriz.

Detaylı bilgi için tıklayınız;



Kaliteden ödün vermeden mükemmele yakın bir sonuca ulaşmak isteyen kişiler, brüt beton modelleri arasından seçim yapmayı ve binalarının iç ve dış cephe sistemlerinde bu malzemeleri kullanmayı tercih etmelidirler. Zaten beton panel modellerini kullanan kişiler ise daha pürüzsüz bir yüzey sunan ve daha iyi estetik görünüm sergileyen brüt beton modellerine göz atmayı ihmal etmemelidirler.


#inşaat
#beton
#bürüt beton
6 yıl önce
default-profile-img