|

Çanakkale’de 12 Ocak Perşembe okullar tatil mi?

Çanakkale'de 12 Ocak Perşembe okullar tatil mi? Çanakkale'de bir süredir etkili olan kar yağışı eğitimde de aksamalara neden oluyor. Öğrenciler ise kar tatili haberlerini dört gözle bekliyor. Peki Çanakkale'de yarın (12 Ocak Perşembe) okullar tatil mi? İşte resmi açıklamalar.

Yeni Şafak
22:24 - 11/01/2017 Çarşamba
Güncelleme: 22:36 - 11/01/2017 Çarşamba
IHA

Çanakkale'nin Biga, Lapseki ve Gelibolu ilçelerinde kar ve buzlanma nedeniyle okullarda eğitime bir gün ara verildi.



İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Biga, Lapseki ve Gelibolu ilçelerinde okullarda eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, "Biga, Lapseki ve Gelibolu ilçelerimizde yaşanan kar yağışı, buzlanma ve güncel meteorolojik veriler dikkate alınarak, yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için ilçelerin Hıfzısıhha Kurulu kararı ile 12 Ocak Perşembe günü resmi ve özel örgün eğitim kurumlarında eğitim-öğretime 1 gün ara verilmiştir" denildi.



METEOROLOJİK GÖRÜNÜM


Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları ile Sinop çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak yağışların; Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Kocaeli, Yalova ve Bursa çevrelerinde yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara, Ege'de güney yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (40-70km/sa), İç Anadolu'da güney yönlerden kuvvetlice (30-50km/sa) eseceği tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte bu gece ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinde doğu kesimlerde sis ve pus hadisesi bekleniyor.



HAVA SICAKLIĞI: Kuzey, iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.



RÜZGAR: Genellikle güney yönlerden yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege'de kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa), İç Anadolu'da kuvvetlice (30-50km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.



UYARILARKUVVETLİ YAĞIŞ VE YOĞUN KAR UYARISI: Yağışların; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Yalova, Bursa ve Balıkesir çevrelerinde yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, görüş mesafesinde azalma, tipi şeklinde kar yağışı, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.



KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ve Ege'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.




#Çanakkale
#Okullar tatil mi
#Perşembe okullar tatil mi
#yarın okullar tatil mi
7 yıl önce