|

Çanakkale’de son dakika depremi! Çanakkale 5.2 ile sarsıldı!

Çanakkale’de bugün de deprem meydana geldi. Alınan son dakika deprem raporlarına göre Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde bu sabah saat 05.24’te 5.3 şiddetinde deprem meydana geldi. Dün meydana gelen depremin ardından geceyi dışarıda geçiren vatandaşlar, sarsıntılarla birlikte tedirginliklerini gizleyemediler. İşte Çanakkale son dakika depremleri.

Yeni Şafak
08:15 - 7/02/2017 Salı
Güncelleme: 08:18 - 7/02/2017 Salı
Diğer
Çanakkale bugün de sallandı
Çanakkale bugün de sallandı

Çanakkale'de son dakika depremi meydana geldi. Sabah saat 05.24'te Çanakkale yine sallandı. AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre depremin şiddeti ise 5.2. Geceyi dışarıda geçiren vatandaşlar, art arda gelen depremlerin ardından tedirgin oldular. İşte son dakika Çanakkale depremleri…




Ege Denizi'nde merkez üssü Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıkları olan 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.



Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesinin tespitine göre, saat 05.24'te Ege Denizi'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 5,2 büyüklüğünde deprem kaydedildi.



Sarsıntının 6,65 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi.



Çanakkale'de dün 06.51 ve 13.58'de de 5,3 büyüklüğünde iki ayrı deprem ve 120'nin üzerinde artçı sarsıntı meydana gelmişti.





Çadır kentte uykusuz gece

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'nde meydana gelen deprem sonrası kurulan çadır kentte kalan depremzedelerin bazıları, yaşadıkları korku nedeniyle çadırlara giremeyerek geceyi dışarıda geçirdi.


Ayvacık İlçesi'nde, dün saat 06.51'de Richter ölçeğine göre, 5.3 büyüklüğündeki depremle uyanıp korkuya kapılan Yukarıköy sakinleri, gün içinde artçı sarsıntılarla aynı korkuyu defalarca yaşadı. Aynı gün 13.58'de yine 5.3 ile sallanan bölgede bir kez daha korku ve paniğe kapılan depremzedeler, akşam yemeğinin ardından AFAD ve Kızılay tarafından kurulan çadır kente yerleştirildi. Artçı depremlerin devam etmesi sebebiyle AFAD tarafından evlerine girmeleri yasaklanan köylüler, gece sokakta kalma korkusuyla akşam yemeğinden sonra çadırlarda yer kapmak için birbiriyle yarıştı. Ancak saatler gece yarısına yaklaştığında deprem psikolojisi ve korkusu nedeniyle gözlerine uyku girmeyen köylüler, çadırların içinde duramadı. Kapalı alanda kalma korkusu nedeniyle çadırların dışına çıkıp yerlere oturan köylüler geceyi dışarda geçirdi. Deprem korkusu nedeniyle çadırlara giremeyen ve çadır önünde sabahlayan depremzedeler, şöyle dedi:


"Korkuyoruz, içeri giremedik. Sabahki deprem çok fenaydı. Sabah 6.30'dan beri ayaktayız. Uyuyamıyoruz. Saat kaç oldu. Uykumuz bile gelmedi. Yoksa çoktan uykumuzu almıştık. Daha büyük olacak diyorlar. Çok korkuyoruz. Sabahki alttan bir vurdu. Salladı. Yerle bir oldu. Öldük, kurtulma şansımız hiç yok dedim. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Bu kadar yardım, çok büyük bir başarı. Hala bir korku hissediyoruz. O korkuyu yaşayan bilir. Korktuğumuz için dışarıda oturduk. Art arda olduğu için giremiyoruz. Aklımız çıkıyor" dedi.




#Çanakkale
#Son depremler
#Çanakkale'de deprem
7 yıl önce