|

Açık görüş ziyaretlerine kaç kişi gidebilir? Açık görüşler ne zaman başlıyor?

Cezaevlerinde açık görüşlerle ilgili son dakika haberi geldi. Cezaevleri açık görüşleri koronavirüs salgını nedeniyle bir süredir gerçekleştirilemiyordu. Mahkum yakınları açık cezaevlerinin ne zaman başlayacağını ve kaç kişi gidileceğini merak ediyorlar. Peki, açık görüşler ne zaman başlayacak? Açık görüşlere kim gidebilir? Açık görüş ziyaretlerine kaç kişi gidiliyor? İşte merak edilen detaylar...

22:38 - 30/11/2021 Salı
Güncelleme: 22:48 - 30/11/2021 Salı
Yeni Şafak
açık görüş
açık görüş

Ceza ve infaz kurumlarındaki açık görüşler ile ilgili son bilgiler merak ediliyor. Koronavirüs salgını nedeniyle cezaevlerinde açık görüşler yapılamıyordu. Ancak açık görüşler kısa bir süre sonra başlayacak. Peki, açık görüşler ne zaman başlıyor? Aık görüşe kaç ziyaretçi gidebiliyor?

AÇIK GÖRÜŞLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?


Adalet Bakanlığı'nca belirlenen 1 Aralık'ta başlayacak ceza ve infaz kurumlarındaki açık görüşlerde uyulması gereken kurallara göre, HES kodunda riskli görünenler görüşe alınmayacak. Görüşmeler sırasında maske takılması ve hijyen koşullarına uyulması zorunlu olacak, yoğunluğun önlenmesi için ziyaretlerde randevu sistemi uygulanacak ve görüş süresi 30 dakika ile sınırlandırılacak.

Ceza İnfaz Kurumlarında alınan Covid-19 tedbirleri, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda güncellendi, 1 Aralık'ta başlayacak açık görüşlerin nasıl yapılacağına ilişkin kurallar belirlendi.

AÇIK GÖRÜŞE KAÇ KİŞİ GİDİLEBİLİR?

Belirlenen kurallara göre açık görüşlerde ceza infaz kurumlarına HES kodunda riskli görünenler alınmayacak. Görüşmeler sırasında maske takılması ve hijyen koşullarına uyulması zorunlu olacak, ayrıca açık görüş süresi 30 dakika ile sınırlandırılacak.

Ceza infaz kurumlarındaki hükümlü ve tutukluların açık görüşünün en fazla yetişkin iki yakını ve ek olarak çocukları ile yapılmasına izin verilecek. Yenilenen Kovid-19 tedbirleri kapsamında görüş yapacak tutuklu ve hükümlü ile görüşe gelecek yakınlarının belirlenen kurallara uyması kaydıyla görüşe izin verilecek.

#açık görüş
#açık görüşler ne zaman
#cezaevi açık görüşler
#açık görüşe kaç kişi gidebilir
#açık görüş ziyaretçi sayısı
2 yıl önce