|

Change.org kapanıyor mu? Resmi açıklama geldi

Change.org kapanıyor mu? Türkiye’de yaptığı kampanyalar ile adını duyuran ve bünyesinde oldukça fazla üye barındıran change.org’un kapatılacağı konuşuluyordu. Kullanıcılara gönderilen maillerin ardından Change.org’un kaderi de belli oldu. Peki Change.org kapanıyor mu?

Yeni Şafak
10:35 - 6/12/2016 Salı
Güncelleme: 10:43 - 6/12/2016 Salı
Diğer

Change.org kapanıyor mu? Türkiye'de yaptığı kampanyalar ile adını duyuran ve bünyesinde oldukça fazla üye barındıran change.org'un kapatılacağı konuşuluyordu. Kullanıcılara gönderilen maillerin ardından Change.org'un kaderi de belli oldu. Peki Change.org kapanıyor mu?



Change.org artık kapanma eşiğinde. Kullanıcılara gönderilen son mailin ardından yeterli destek bulamazlarsa Change.org'un Türkiye ofisi kapanacak.



Sitelerinde yapılan kampanya


Change.org Türkiye'nin yoluna devam etmesi şimdi sizin elinizde



  • Change.org dünyanın en büyük sosyal değişim platformu ve artık Change.org'un ofisi olan her ülke maddi olarak kendi ayakları üzerinde durmak zorunda. Change.org Türkiye'nin büyüyerek yoluna devam etmesi şimdi sizin elinizde.
  • Change.org Türkiye'nin kampanya, iletişim, ofis, teknoloji giderleri ve çalışanlarıyla yola devam edebilmesi için 5000 kişinin bu acil ve önemli çağrımıza yanıt vermesi yeterli.
  • Formu doldurarak her ay bütçenizden ayıracağınız bir miktarla değişime destek verin. Miktarı ne olursa olsun yapacağınız katkı misyonumuzu artırarak yola devam etmemize olanak sağlayacak.

Kullanıcılara gönderilen mail


Sevgili Serdar

,



Hepimizin hayatında dönüm noktaları var. Biz işimiz gereği kullanıcılarımızın en dertli oldukları dönemlerine şahit oluyoruz. Change.org'ta kampanya başlatanlar, kendileri veya etrafındakiler için bir dönüm noktası yaratmak istiyor. O dönüm noktası, ters giden bir şeyi değiştirmek ve hayatı pozitif anlamda dönüştürmek.



Bu defa biz Change.org Türkiye ofisi olarak bir dönüm noktası yaşıyoruz. Çünkü maddi yetersizlikler nedeniyle Türkiye ofisimizin kapanma riskiyle karşı karşıyayız. Bu yüzden bu satırları sana düzenli maddi desteğinle Change.org Türkiye'yi ayakta tutmanı istemek için yazıyorum.



Bu mektubumla sana niçin desteğinin gerekli olduğunu içtenlikle anlatabilmek istiyorum. Çünkü her ay bütçeni etkilemeyecek bir miktar ayırarak, Change.org'da başlatılan kampanyaların dokunduğu ve değiştirdiği hayatları bilsen seve seve katkıda bulunacağını düşünüyorum.




Hayatlarına dokunduğumuz on binlerce kişiye son örnek görme engelliler. Sevgi Bulut görme engelli bir vatandaş. Sevgi Hanım Change.org'a gelip kampanyasını başlatıyor ve dev beyaz eşya üreticilerinden görme engellilerin başkalarına muhtaç olmadan kullanabileceği Braille alfabesi kullanılmış cihazlar yapılmasını istiyor. Kampanya 65 bin imzaya ulaştığında ilk yanıt geliyor ve bir beyaz eşya firması çalışmalara başladığını duyuruyor. Bu hikaye bir araya geldiğimizde neleri değiştirebileceğimizin ilham veren bir örneği. Sevgi Hanım bir şeyi değiştirmek istedi, çözümü önerdi ve muhatap aldığı şirketin aksiyon almasını sağladı.



Sevgili Serdar, Change.org olmasaydı, Sevgi Hanım'ın ona destek veren 70 bin kişiye ulaşması mümkün olmayacaktı ve sesi kimsenin duymayacağı kadar cılız çıkacaktı.



Bu anlattığım yüzlerce başarı hikayesinden sadece biri.



Bizim işimiz bu kişilere en doğru ve etkili kampanya araçlarını sağlayarak seslerini daha çok kişiye ulaştırabilmelerine olanak sağlamak.



Bunun için de sizin acil maddi katkınıza ihtiyaç duyuyoruz. Change.org Türkiye'yi ayakta tutmak artık sizin elinizde. Lütfen bu mektubumu yanıtsız bırakmayın ve bütçenizden ayıracağınız ve sizi rahatsız etmeyecek bir maddi destek miktarı belirleyerek destekçi programımıza katılın.




Her yıl binlerce kişinin hayatında pozitif anlamda dönüm noktaları yaratmaya devam etmek istiyoruz. İşte Change.org destekçi programına katılman bunun için çok önemli.



Zaman ayırıp okuduğun için teşekkür ediyorum. Değişime olan inancınızın hiç bitmemesi dileğiyle...



Erhan Çokkeçeci



Kampanyalar Direktörü


Change.org Türkiye




#Change.org
#Change.org kapanıyor mu
#Change.org Türkiye
7 yıl önce