|

CHP’nin rekor kırdığı iller! 24 Haziran CHP seçim sonuçları

CHP’nin rekor kırdığı iller haberimizde. 24 Haziran seçim sonuçları haberimizde. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçim sonuçlarına göre CHP’nin rekor kırdığı illeri Yeni Şafak seçim sonuçları sayfasından öğrenebilirsiniz. İşte CHP’nin kırdığı iller.

Yeni Şafak
11:34 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 16:25 - 17/06/2018 Pazar
Diğer
24 Haziran seçim sonuçlarına göre işte CHP'nin seçim sonuçları.
24 Haziran seçim sonuçlarına göre işte CHP'nin seçim sonuçları.

24 Haziran seçim sonuçlarının hemen ardından CHP’nin rekor kırdığı iller merak konusu oldu. Öte yandan seçim sonuçlarına göre çıkardığı milletvekili sayıları ve çok daha fazlası Yeni Şafak’ta. İşte 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçim sonuçlarına göre CHP’nin rekor kırdığı iller.

Seçim sonuçlarını aşağıdaki linklerden takip edebilirsiniz.


















































































CHP oyları HDP’ye akıyor

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya’da onbinlere hitap etti. Kepez Kapalı Spor Salonu yanındaki Seyhan Bulvarı’nda gerçekleşen mitinge katılanlara “Gelişmiş bir demokrasi, güçlü bir ekonomi, milli bir savunma sanayi, güvenli ve istikrarlı bir ülke, huzurlu ve müreffeh bir millet için hazır mıyız Antalya?” diye seslenen Erdoğan, 24 Haziran’da Türkiye ile beraber 60 ülkede bayram yapılacağına inandığını söyledi.

DEVEYE HENDEK ATLATTIK

Muhalefet adaylarının vaatlerini eleştiren Erdoğan, “Bu CHP zihniyeti Kanal İstanbul’da da ‘yaptırmayız’ diyor. Kim? Bay Muharrem. Ya Bay Muharrem, sen kimsin de yaptırmıyorsun? Biz Allah’ın izniyle, benim milletim 24 Haziran’da bu evladına ‘yürü’ dediği zaman, Kanal İstanbul’u nasıl yaptıracağız göreceksin” dedi. Muharrem İnce’nin meydanlarda “Demirel ve Özal’ın yaptığı köprüler bedava ama işte Erdoğan’ın yaptığı ücretli” dediğini hatırlatan Erdoğan şunları söyledi: “Ya biz deveye hendek atlatıyoruz. Sizin yaptığınız böyle bir şey var mı? Siz bunları yapamazsınız. Biz, devlete ait olanları ücretsiz yapmışız ‘buyurun geçin’ diyoruz ama kamu özel olana da belli sembolik bir rakam. Haklı da olabilirsin. İnşallah bir dahaki bayrama, ona da ayrı bir formülle inşallah onları da ücretsiz yaparız.


3,5 KAT BÜYÜTTÜK

Bizi bunlarla ürkütemezsin Bay Muharrem. Biz bunlardan ürkecek kadar yoksul değiliz. Biz Türkiye’yi 3,5 kat büyütmüş bir iktidarız. Ben ekonomistim. Anlamaz bunlar büyümeden. Bu köprüler, yapılıyor, yollar yapılıyor işte bütün bunlar o büyümenin size verdiği güçle yapılıyor. İşverenlerimize ve sigortalılarımıza toplamda 3,7 katrilyon liralık teşvik verdik, işte büyüme budur”

Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde AK Parti’nin seçimleri PKK destekçisi partiden açık ara önde bitireceğini kaydeden Erdoğan, baraj sorunu yaşayan HDP’nin Meclis’e girmesi için CHP’lilerin kampanya yaptığını işaret etti. Erdoğan “CHP’nin oylarının HDP’ye savrulduğunu, aktığını ve oralara doğru bir destek verilmesi için çalışmalar yapıldığını, bunların hepsini takip ediyoruz, öğreniyoruz” diye konuştu.

NEREDE TEHDİT VARSA...

Erdoğan ayrıca, terör örgütlerine yönelik operasyonların yurt içi ve dışında devam edeceğini vurgulayarak, “İsteseniz de istemeseniz de nerede bizim için bir tehdit varsa, biz Mehmet’imizle beraber oralara gireceğiz” ifadesini kullandı. Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı Harekâtlarının komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel’e ‘apoletini sökeceğini’ diyen Muharrem İnce’ye meydan okuyan Erdoğan, “24 Haziran’da kim kimin apoletini sökecek, gelin bunun hesabını soralım” diye seslendi. Erdoğan, Suruç’ta 3 kişinin hayatını kaybettiği provokasyona ilişkin olarak ise şunları söyledi:

KANDAN BESLENEN VAMPİRLER

“Suruç’ta acı bir hadise yaşandı. Bölücü örgüt mensupları parti mensuplarımıza saldırdılar. Milletvekilimizin ağabeyi bölücü örgüt yandaşları tarafından şehit edildi. Karşı taraftan olanların PKK sempatizanı oldukları tescilli. Daha önce partimizin pek çok mensubunu sırf kendi siyasetlerine uygun hareket etmiyor diye çocuklarının gözü önünde şehit edeneler bir kez daha aynı yola başvurmuştur. Bunlar kandan beslenen vampirdir.

Havalimanı müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya’ya müjde üstüne müjde verdi. 2017’de kente gelen turist sayısının bir önceki yıla oranla yüzde 57’lik artış göstererek 10,5 milyona çıktığını hatırlatan Erdoğan, Antalya’ya yeni havalimanı yapılacağını söyledi. “Şimdi Batı Antalya Havalimanı’nı yapmak için kolları sıvadık. Proje bedeli 850 trilyon” diyen Erdoğan, Antalya ile Alanla arasına 155 kilometrelik otoyolun da proje çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. Erdoğan, “Bir sıkıntı yaşadık ama bu yıl turist hedefimiz 14 milyon. Bak nereden nereye geldik? Ülkemiz genelinde ise bu sene 40 milyon turist bekliyoruz. 32 milyar dolar turizm geliri bekliyoruz, şu anda hızla bu hedeflere ilerliyoruz. (Muhalefet) Turizmde Türkiye’de 40 bin odadan bahsediyor. Biz ise 1,5 milyon yatak kapasitesinden bahsediyoruz. Bunlar nal topluyor nal. Demre’de bir kruvaziyer limanı yapmayı planlıyoruz. Seneye inşallah bu limanın yapımı için çalışmaya başlıyoruz” diye konuştu.

Hayvan mal
değil candır

Sakarya’da patileri kesilen yavru köpeğin ölümü Türkiye’de infial uyandırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayvanları koruyan yasalarda değişikliğe gidileceğini söyledi. Sosyal medya hesabındaki mesajında “Hepimizi hüzne boğan hadisenin aydınlatılması için talimat verdim” diyen Erdoğan, hayvanları korumanın sadece görev değil, inancın ve insanlığın da gereği olduğunu vurguladı. Erdoğan, “Hayvanlar bir mal değil candır, bizlere Hüda’nın bir emanetidir. Hayvan haklarıyla ilgili yeni yaptırımları içeren hükümet tasarısını da yeni dönemde öncelikli olarak yürürlüğe koyacağız. Bütün vatandaşlarımızı hayvanları koruma konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

#CHP
#CHP Seçim sonuçları
#CHP rekor kırdığı iller
6 yıl önce