|

Cuma mesajları ve sözleri için örnekler: En Güzel Anlamlı, Kısa ve Resimli Cuma Mesajı Seçenekleri

Cuma mesajları, Müslümanlar için haftanın kutsal günü olan cuma günü, dua ve iyi temennilerle SMS ve sosyal medya ağları üzerinden yapılan paylaşımlardır. Bu mübarek günde Müslümanlar sevdiklerine cuma mesajları göndererek, onları hatırladıklarını belli gösterirler. Cuma günleri paylaşılan en güzel mesajlar ile siz de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Resimli, kısa, anlamlı, dualı cuma mesajlarına haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz. İşte 2 Nisan 2021 gününde paylaşabileceğiniz resimli cuma mesajları.

11:13 - 2/04/2021 Cuma
Güncelleme: 15:06 - 2/04/2021 Cuma
Yeni Şafak
Anlamlı, resimli ve kısa cuma mesajları.
Anlamlı, resimli ve kısa cuma mesajları.

2 Nisan 2021 cuma günü için anlamlı, dualı, resimli ve kısa cuma mesajlarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Cuma günleri Müslümanlar için kutsal ve bereketli bir gündür. Cuma günleri yapılan duaların reddedilmeyeceği günlerdir. Cuma günü öğlen vaktinde cuma namazı kılmak her Müslüman üzerine farz-ı ayn'dır. Cuma mesajı göndermek aynı zamanda bir gelenek halini almıştır. Müslümanlar sevdikleriyle aralarındaki bağı uzakta da olsa mesaj göndererek güçlendirmesini bilirler. Bu nedenle mübarek günlerde en güzel mesajları göndermek için mücadele ederler.

Sizler için derlediğimiz güzel, anlamlı, resimli, kısa, farklı, öz, güzel sözlü, dualı ve ayetli cuma mesajları haberimizde...

CUMA MESAJLARI

Biliniz ki, kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur. Ra’d,13/28. Hayırlı Cumalar.

Cuma gününde bir saat vardır ki Müslüman, bu saate isabet ederek hayırlı bir şey isterse Allah ona istediğini verir. (Müslim, Cuma, 15) Hayırlı Cumalar.

'Ben, beni seven ümmetimi almadan cennete girmem' diyen Sevgilinin (s.a.s.) ümmeti olmanın hakkını verebilmek duası ile… Hayırlı cumalar dilerim.

Ey Rabbim! Yalvarışım rahmetine güvenimden, her şey kudretinden, içimdeki kırık kalp Allah derken, rahmetini esirgeme üzerimizden. Amin! Hayırlı cumalar dilerim.

"Üzerine güneş doğan en hayırlı gün cuma günüdür..." (M1976 Müslim, Cum’a, 17) Cumamız mübarek olsun!

Allah'ım Sen affedicisin, affı seversin, beni de affeyle (Hadis-i Şerif) Hayırlı cumalar.

Allah'ım beni senin sevginle, Seni sevenlerin sevgisiyle ve Sana yaklaştıracak davranışların sevgisiyle rızıklandır. (Hadis-i Şerif) Cumamız mübarek olsun.

"Ey Allah’ım! Ey Rabbimiz! Bize dünyada iyilik, güzellik ve nimet ver, ahirette de iyilik, güzellik ve nimet ver ve bizi ateş azabından koru." (Buhârî, "De’avat", 55) Hayırlı cumalar.

Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman, hemen Allah'ın zikrine koşun ve alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır.
(Cum'a, 62/9)
Hayırlı cumalar.

Allah'ım! Sen affedicisin, Kerim'sin, affı seversin, beni affet. (Tirmizî, Deavât, 84.) Hayırlı cumalar...

Allah'ım! Cehenneme götüren fitneden, cehennemin azabından, zenginliğin ve fakirliğin şerrinden sana sığınırım. (Ebu Dâvûd, Vitr, 32.) Cumanız mübarek olsun...

"Allah'ım, Sen yardım istenilensin, dualar ancak sana ulaşır, duaları sen kabul edersin, güç ve kuvvet ancak Allah ile birlikte vardır. (Tirmizî, "De'avât", 94) Cumamız mübarek olsun.

Allah'ım! Sen affedicisin, Kerim'sin, affı seversin, beni affet. (Tirmizî, Deavât, 84.) Cumanız mübarek olsun. Hayırlı cumalar.

Ey Rabbim! Şu sonsuz merhamet ve rahmet deryasından bir damla da olsa, nasiplenmeyi hak eden kullarından eyle bizi. Amin. Hayırlı nurlu cumalar dilerim.

Allah'ın rahmeti ve bereketi üzerimize olsun! Cumanız mübarek olsun.

Ey Rabbim! Şu sonsuz merhamet ve rahmet deryasından bir damla da olsa, nasiplenmeyi hak eden kullarından eyle bizi. Amin. Hayırlı nurlu cumalar dilerim.

Ey Rabbim! Şu sonsuz merhamet ve rahmet deryasından bir damla da olsa, nasiplenmeyi hak eden kullarından eyle bizi. Amin. Hayırlı nurlu cumalar dilerim.

Allah'ım, 'kin, kibir ve kim ne der' hastalıklarından sana sığınırım. Bu güzel cuma gününü senin rızan için sevgi ve muhabbet içinde geçirmeyi nasip eyle. Amin. Cumamız mübarek olsun.

CUMA GÜNÜ SÜNNETLERİ

  • 1. Gusül almak
  • 2. Misvak kullanmak
  • 3. Temiz elbise giyinmek
  • 4. Salavat getirmek
  • 5. Sürme sürmek
  • 6. Güzel koku kullanmak
  • 7. Kehf suresi okumak
  • 8. Tırnak kesmek

RESİMLİ CUMA MESAJLARI


#cuma mesajları
#anlamlı cuma mesajları
#kısa cuma mesajları
#resimli cuma mesajları
#cuma mesajı
#2021 cuma mesajları
#En güzel cuma mesajı
3 yıl önce