|

Cuma namazı saat kaçta? Cuma ezanı saati vakti!

Bugün mübarek cuma. günüdür. Milyonlarca Müslüman cuma namazı için camilere ve mescitlere akın ediyor. Cuma namazı saat kaçta? Cuma ezanı kaçta okunuyor? sorularının yanıtını haberimizde sizlere sunuyoruz. Tüm illerimizdeki cuma namazı saatini yazımızdaki bağlantıya tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Yeni Şafak
12:32 - 4/11/2016 Cuma
Diğer

Cuma namazı saat kaçta? Cuma ezanı kaçta okunuyor? Cuma, cem kelimesinden türemiştir. Toplanmak manasındadır. Kuran ve sahih sünnet cuma namazının ve cuma günün önemine dair birçok delil bulunmaktadır. Müslümanlar için büyük öneme sahip olan cuma namazı hutbesi Diyanet tarafından belirlenip tüm camilerde okunmaktadır. Cuma namazı vacib(farz)dır. Onun vucubiyyeti kitab, sünnet ve icma ile sabittir. Müslümanlar cemaat ile onu iki rekât olarak kılarlar, farz-ı ayndır. Herhangi bir özür sebebiyle cuma namazı kaçırılacak olursa, öğle namazı onu telâfi eder. Kur'ân'dan delili yüce Allah'ın şu buyruğudur: "Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrıda bulunulduğu vakit Allah'ın zikrine koşun ve alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz bu sizin için daha hayırlıdır." (el-Cumua, 62/9)





Cuma namazının da vakti illerimize göre değişkenlik gösteriyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Resmi Sitesine göre illerimizin Cuma Vakitleri şöyle;



İstanbul Cuma Vakti: 12.55


Ankara Cuma Vakti: 12.39


İzmir Cuma Vakti: 13.02


Bursa Cuma Vakti: 12.54


Adana Cuma Vakti: 12.29


Trabzon Cuma Vakti: 12.12


Diyarbakır Cuma Vakti: 12.10


Gaziantep Cuma Vakti: 12.21


Erzurum Cuma Vakti: 12.06






#Cuma namazı
#Cuma ezanı
#Cuma namazı saati
#Cuma ezanı saat kaçta
7 yıl önce