|

Cuma namazı saat kaçta kılınacak? 6 Ağustos il il cuma namazı vakitleri

Cuma namazı vakitleri 6 Ağustos tarihi öncesinde sorgulanıyor. Cuma günleri müslümanların görevi olarak eda ettiği cuma namazı için hazırlıkta bulunan vatandaşlar "Cuma namazı saat kaçta kılınacak? sorusuna yanıt arıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nca belirlenmiş olan cuma namazı vakitleri il il sorgulanıyor. 6 Ağustos cuma namazı vakitleri de şimdiden arama motorunda merak edilenler arasında yer aldı. Peki, 6 Ağustos cuma günü cuma namazı saat kaçta kılınacak? İşte Diyanet'e göre il il cuma namazı saatleri...

22:57 - 5/08/2021 Perşembe
Güncelleme: 23:15 - 5/08/2021 Perşembe
Yeni Şafak
Cuma namazı
Cuma namazı

Cuma saati 6 Ağustos İstanbul, Ankara, İzmir Diyanet cuma namaz saatleri, İstanbul Cuma vakti başta olmak üzere tüm iller için vatandaşlar cuma namazı saatini sorguluyor. İşte 6 Ağustos cuma il il cuma namazı saatleri...

CUMA NAMAZI SAAT KAÇTA KILINACAK?

İSTANBUL:
13:17
ANKARA:
13:01
İZMİR:
13:24

6 AĞUSTOS CUMA HUTBESİ KONUSU NEDİR?

Diyanet İşleri Başkanlığı 6 Ağustos tarihli Cuma Hutbesi'ni internet sitesi üzerinden paylaştı. 81 ildeki camilerde yarın okunacak olan Cuma Hutbesi'nde, orman yangınlarına dikkat çekilerek Müslümanlara yangın, sel, deprem ve salgın hastalık gibi afetlere karşı bilinçli, duyarlı ve tedbirli olma çağrısında bulunuldu. Hutbede afetlerde hayatını kaybedenlere de rahmette bulunuldu.

ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIR

Muhterem Müslümanlar!

  • Geçen hafta afet gerçeğiyle bir kez daha karşılaştık. Cennet yurdumuzun akciğerleri ormanlarımızda çıkan yangınların çoğu söndürüldü elhamdülillah. Bazı bölgelerimizde ise söndürme çalışmaları devam ediyor. Cenâb-ı Hak, en kısa sürede bu afetten de kurtulmayı bizlere nasip eylesin. Milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın.

Aziz Müminler!

Evet, bugün mahzunuz, üzüntümüz çok büyük. Kaybettiğimiz kardeşlerimiz, yanan ormanlarımız, yitirdiğimiz masum canlar her birimizin yüreğini dağlıyor. Ancak biliyor ve inanıyoruz ki bizi biz yapan değerlerin etrafında kenetlenip kardeşlik şuurumuzu diri tuttukça başaramayacağımız imtihan yoktur. Tarih boyunca Allah’ın yardımı, devletimizin kararlılığı ve milletimizin azmiyle nice zorluğu birlikte göğüsledik. Bugün de devlet millet dayanışması içinde aşamayacağımız engel yoktur. Toplu vurdukça yüreklerimiz üstesinden gelemeyeceğimiz zorluk yoktur. Nitekim Rabbimizin müjdesi açıktır: “Şüphesiz zorlukla beraber kolaylık vardır. Gerçekten, zorlukla beraber kolaylık vardır.”1

Kıymetli Müslümanlar!

Gün, ayrışma değil kenetlenme günüdür. Gün, birliğimizi, beraberliğimizi ve muhabbetimizi canlı tutma günüdür. Sevinç ve mutluluğumuz gibi hüzün ve kederimizi de paylaşma günüdür. Nitekim Peygamber Efendimiz (s.a.s) biz müminleri şöyle tarif etmektedir: “Müminler, birbirlerini sevmede, birbirlerine merhamet ve şefkat göstermede, tıpkı bir organı rahatsızlandığında diğer organları da uykusuzluk ve yüksek ateşle bu acıyı paylaşan bir beden gibidir.”

Değerli Müminler!

  • İbrahim (a.s)’ın atıldığı ateşi söndürmeye koşan karınca misali, bugün her birimize düşen sorumluluklar vardır. Her şeyden önce sağduyumuzu ve sükûnetimizi muhafaza edelim. Yangın, sel, deprem ve salgın hastalık gibi afetlere karşı bilinçli, duyarlı ve tedbirli olmayı milli bir mücadele olarak görelim. Gerekli hallerde yetkili mercileri haberdar edelim. Küçücük bir hata ve ihmalin çok ağır neticeleri olabileceğini unutmayalım.

Bu vesileyle başta yangınlar olmak üzere afetlerde hayatını kaybedenlere Cenâb-ı Hak’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Yüce Rabbimiz, afetlerle canla başla mücadele eden kardeşlerimizin işini kolaylaştırsın ve onların yardımcısı olsun.

CUMA NAMAZI KAÇ REKATTIR?

Cuma namazı 10 rekattır. 4 rekat ilk sünnet, 2 rekat farz ve 4 rekat son sünnet olarak kılınır, Son sünnetten sonra 4 rekat Zühri Ahir ve 2 rekat vaktin son sünneti ilave edilir. Cuma namazı cuma günü öğle vaktinde kılınır. Cuma namazı tek başına kılınmaz, cemaatle kılınır.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre cuma namazının farzı iki rekâttır. Bunun yanında farzdan önce dört rekât, farzdan sonra dört rekât olmak üzere sekiz rekât da sünneti vardır. İmam Ebû Yusuf’a ve İmam Muhammed’e göre ise farzdan sonra kılınacak sünnet bir selamla dört ve bir selamla iki rekât olmak üzere toplam altı rekâttır. Bu görüşün Hz. Ali’den rivayet edildiği nakledilmektedir (Kâsânî, Bedâî’, I, 285)


#cuma namazı
#cuma namazı vakitleri
#cuma namazı kaçta
#cuma saati
#cuma vakti
#diyanet cuma
#cuma hutbesi
#6 ağustos cuma namazı
3 yıl önce