|

Google Deprem Uyarı Sistemi nedir, nasıl ayarlanır?Adım Adım Android, İOS deprem uyarı sistemi açma işlemleri

Google Deprem Uyarısı sistemi, saat 10.42'de Bursa Gemlik merkezli meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından yeniden gündeme geldi. Google'ın depremi saniyeler önce kullanıcılara bildiren deprem uyarısı sisteminin kullanımı araştırılıyor. Peki, andorid deprem uyarı nasıl açılır? Google Android Deprem Uyarı Sistemi nedir, nasıl yapılır, nasıl kullanılır? Android ve İOS için deprem uyarı sistemi nasıl ayarlanır? İşte detaylar..

11:41 - 4/12/2023 Pazartesi
Güncelleme: 11:41 - 4/12/2023 Pazartesi
Yeni Şafak
Andorid deprem uyarı nasıl açılır?
Andorid deprem uyarı nasıl açılır?
İçindekiler

Google deprem uyarısı nasıl yapılır, sorusu Bursa Gemlik depremi sonrası araştırılmaya başlandı. Türkiye'de meydana gelen deprmler sonrası adını sıkça duyduğumuz Google'ın deprem uyarı sisteminin nasıl açıldığı merak ediliyor. Sistemin nasıl aktif hale getirildiği yönünde tüm detayları yazımızda ele aldık. Peki, Google deprem uyarısı açma işlemleri nasıl yapılır? Android ve iOS deprem uyarısı nedir, nasıl yapılır?

GOOGLE DEPREM UYARI SİSTEMİ NEDİR?

Google, altyapısı ve teknolojisinden faydalanarak dünya çapındaki depremleri algılayarak kullanıcılara uyarı gönderdiği ücretsiz bir sistem geliştirdi. Deprem meydana geldiğinde deprem dalgalarının sarsıntısından korunmak için zaman kazandırmak amacıyla geliştirilen Android Deprem Uyarı Sistemi basın toplantısı ile tanıtıldı.

Yakın zamanda ülkemizde de kullanıma açılan Google Android Deprem Uyarı Sistemi sayesinde depremden saniyeler önce vatandaşlar uyarılarak daha güvenli bir yere geçmelerini sağlanıyor. Android deprem uyarı sistemi sayesinde 5 Ocak 2022 sabahı Antalya’da meydana gelen depremin kısa süre öncesinde vatandaşlara uyarı yollandı.

GOOGLE DEPREM UYARISI NASIL AÇILIR?

Android deprem uyarı sistemi telefonların "konum" ayarları üzerinden yapılabiliyor. Android işletim sistemi, bu uygulama ile her depremin algılanacağını ise taahhüt etmiyor. Zira telefonunuz yakın çevrenizde 4,5 ve üzeri büyüklükte meydana gelen depremleri size uyarı olarak göndermek için konumunuzu kullanıyor. Bu uyarıları, SharkeAlert tarafından sağlanan verilerle gönderiyor.

DEPREM UYARI SİSTEMİ AYARLAMA ADIMLARI

iOS cihazlar için;

Söz konusu uygulama sadece Android cihazlar için geçerlidir. iOS için Google Deprem Uyarısı sistemi aktif değil.

Android cihazlar için;
  1. * Ayarlar bölümünü açın
  2. * Konum servisine tıklayın
  3. * Bir sonraki aşamada "Deprem Uyarıları" butonuna tıklayın
  4. * Son aşamada ise sistemi aktif hale getirin

ANDROİD DEPREM UYARI SİSTEMİNİ KULLANAN ÜLKELER

2020'de Google, şimdiye kadar yapılmış en büyük deprem algılama sistemini kullanıma sunmaya başladı. Google'ın Android Deprem Uyarı Sistemi ilk başta yalnızca ABD'de mevcuttu, ancak kısa süre önce Yunanistan ve Yeni Zelanda'ya geldi. Google yeni sistemi bir süredir; Türkiye, Filipinler, Kazakistan, Kırgız Cumhuriyeti, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan'da da kullanıma sunuyor.



#deprem uyarı
#deprem uyarı sistemi
#google deprem uyarı sistemi
#ios deprem uyarı
#android deprem uyarı
5 ay önce