|

Devlet yurdu başvuruları başladı mı? KYK kız ve erkek yurtları başvuru ekranı açıldı mı?

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından alınan KYK yurt başvurularının 2021 başvuru tarihleri adayların gündeminde yer almaya devam ediyor. Üniversite öğrencileri YKS tercih sürecinin ardından devlet kız yurdu ve devlet erkek yurdu imkanı sunan KYK yurtları başvurularını araştırıyor. KYK başvuruları üniversite kayıtları döneminde merak ediliyor. Peki, KYK devlet yurdu başvuruları başladı mı? KYK başvuru ekranı açıldı mı? İşte son gelişmeler..

18:51 - 4/09/2021 Cumartesi
Güncelleme: 19:01 - 4/09/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
kyk
kyk

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından alınacak olan başvurular, ilk kez üniversiteye gidecek öğrenciler ile yükseköğretim programını sürdüren ara sınıf öğrencileri tarafından yapılıyor. Hal böyle olunca; adaylar gözlerini Kredi ve Yurtlar Kurumu’na çevirdi.

KYK YURT BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

KYK yurt başvuruları YURTKUR resmi sitesi üzerinden duyurulacak. Başvurular için YURTKUR'dan gelecek açıklama bekleniyor. KYK burs ve yurt başvuruları için kesin tarih henüz açıklanmadı.

KYK YURT VE BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK yurt başvuruları e-Devlet üzerinden yapılmaktadır.

KYK YURT ÜCRETLERİ 2021

KYK yurt ücretleri 2021 yılında 230 – 500 ₺ arası değişmekte. Aradaki yaklaşık 140 TL’lik fark odalarda kalan öğrenci sayısı ve yurdun imkanlarına göre değişmektedir.

#KYK
#kyk başvuru
#devlet yurdu başvuru
#kyk başvuru ekranı
3 yıl önce