|

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin 2 bin 500 TL bursu nasıl alınır?

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi üniversite burs başvurusu öğrenciler tarafından bir hayli merak ediliyor. Yerleştirme sonuçların açıklanmasıyla birlikte 22-26 Ağustos tarihlerinde üniversite kayıtları alındı. Ek tercihler 7-13 Eylül tarihleri arasında alındı. YKS et tercih yerleştirme sonuçları ise 19 Eylül'de ilan edildi. Üniversite yerleştirmelerin tamamlanmasıyla birlikte belediyeler de eğitim burs başvurularını başlatıyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, merkez ve ilçelerde yaşayan ve bu yıl üniversiteye ilk defa yerleşerek kaydını yaptıran Diyarbakırlı gençlere 2 bin 500'er lira destek sunacak. Peki, 2022 burs başvuruları ne zaman nereden yapılacak? Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi üniversite burs başvuru şartları neler?

09:16 - 22/09/2022 Perşembe
Güncelleme: 09:26 - 22/09/2022 Perşembe
Yeni Şafak
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi burs başvurusu sorgulama:
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi burs başvurusu sorgulama:

Üniversiteli öğrenciler eğitim hayatları boyunca ister KYK ister VGM isterse de belediyelerin burs imkanlarından yararlanmak istiyor. Bu bağlamda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, üniversitelilere yönelik burs açıklamasında bulundu. Peki, burs başvurusu nereden ne zaman yapılacak? Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi başvurusu nereden nasıl yapılır? Burs ücreti ne kadar?

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, üniversiteyi kazanan Diyarbakırlı gençlerin eğitim hayatına katkı sunmak amacıyla, "Yeni Üniversitelilere Destek" projesi hazırladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi üniversite burs ücreti ne kadar?

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığınca yürütülecek proje kapsamında devlet üniversitelerine ilk kez kayıt yaptıranlar ile özel üniversiteleri yüzde 100 burslu kazanarak ilk defa üniversiteye yerleşen 31 yaşından gün almamış Diyarbakırlı gençlere birinci dönem 1250, ikinci dönem de 1250'şer lira olmak üzere toplam 2 bin 500 lira katkı sağlanacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi burs başvurusu nereden yapılacak?

  • Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, proje dolayısıyla destek başvuru yazılımı hazırladı. Öğrenciler
    .tr adresine TC kimlik numarası ve ad, soyadı bilgilerini girerek başvuru yapabilecek.
  • Yazılım, bilgisini sisteme yükleyen öğrencinin ikamet bilgilerini Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi'nden (MERNİS), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme bilgilerini ise Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) sisteminden otomatik olarak alacak.
  • Sistem, öğrencinin doldurduğu diğer bilgilerin doğruluğunu e-Devlet üzerinden otomatik kontrol edecek.
  • Belgelerin doğrulama işlemleri tamamlandıktan sonra kendisine ait IBAN numarası ve e-Devlet üzerinden alacakları öğrenci belgesini sisteme yükleyen öğrencinin başvurusu tamamlanmış olacak.
  • Doldurulan bilgi ve beyanlarda doğrulanmayan veya herhangi bir yanlışlık olan öğrencinin müracaatını sistem otomatik olarak reddedecek.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi burs başvurusu ne zaman?

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi burs başvuruları 22 Eylül itibariyle başladı. Başvurular, 3 Ekim Pazartesi saat 23.59'da sona erecek. Başvuru evraklarının kontrol edilmesinin ardından belirlenecek tarihte söz konusu destekler gençlerin hesaplarına yatırılacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bursu şartları neler?

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, merkez ve ilçelerde bu yıl üniversiteye ilk defa yerleşen ve kayıt yaptıran Diyarbakırlı gençlere 2 bin 500 lira katkı vereceklerini açıkladı.

Ülkenin geleceği gençleri tebrik eden Su, onlara başarı diledi. Su, Büyükşehir Belediyesi olarak üniversiteyi kazanan Diyarbakırlı gençlere destek olacaklarını ifade ederek, şunları kaydetti: "Diyarbakır'da oturuyorsanız 2 ya da 4 yıllık örgün eğitim yapan üniversiteye bu yıl kayıt yaptırdıysanız birinci dönemde 1250 lira, ikinci dönemde de 1250'şer lira olmak üzere toplamda 2 bin 500 lira sizlere destek olacağız. Bu anlamda ilk hediyeniz bizden. Bereketli olsun. Zihniniz, bahtınız, yolunuz açık olsun. Hepinize üstün başarılar diliyorum."

#Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi
#Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eğitim bursu
#Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi burs şartları
2 yıl önce