|

Dolar ne kadar? Son dakika dolar fiyatları - Brexit doları uçurdu!

Dolar ne kadar oldu? İngiltere gerçekleştirilen referandum sonucunda dolar fiyatları da güne hızlı başladı. Özellikle borsayı yakından ilgilendiren referandum sonuçları nedeniyle Sterlin de büyük değer kaybetti. Peki 24 Haziran dolar ne kadar? İşte son dakika dolar fiyatları…

Yeni Şafak
08:43 - 24/06/2016 Cuma
Güncelleme: 05:46 - 24/06/2016 Cuma
Diğer

Dolar ne kadar oldu? Son dakika dolar fiyatlarını sizler için hazırladık. Brexit'in etkisi ile dolar bugün güne çok hızlı başladı. Vatandaşlar ise dolar fiyatlarını merak ediyor. Peki dolar 24 Haziran'da ne kadar oldu? İşte son dakika dolar fiyatları ve son dakika gelişmeleri…






İngiltere'deki referandumda çoğunluğun, Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma (Brexit) yönünde oy kullandığının anlaşılması, doları yeniden tırmanışa geçirdi.



ABD para pirimi, referandumda "AB'de devam"ın önde olduğuna ilişkin anket sonuçlarının etkisiyle indiği 2.87 liradan hızla yukarıya dönerek 13 kuruştan fazla bir artışla 3.0015 liraya kadar yükseldi. Dolar daha sonra gelen alımlarla 2.98 - 2.99 lira aralığında hareket etmeye başladı.




Brexit İngiliz para birimi sterlinin de hızla düşmesine neden oldu. Anket sonuçlarıyla 1.5018 dolara kadar tırmanan sterlin, Brexit'in hemen hemen kesinleşmesi üzerine 1.33 dolara kadar geriledi. Sterlin, dünkü kapanışta yükseldiği 4.24 lira düzeyinden hızla gerileyerek, 3.92 liraya kadar indikten sonra 3.98 lira düzeyine döndü.




Küresel döviz piyasalarında dolar EURO karşısında da yükseldi. Avrupa para birimi dün yükseldiği 1.14 dolar düzeyinden, bugünün ilk işlemlerinde 1.10 doların da altına çekilerek 1.09 dolara geriledi



İngiliz sterlini değer kaybetti

İngiltere'de yapılan referandumda AB'den çıkma ihtimalinin ciddiyet kazanmasıyla Sterlin son 30 yılın en düşük seviyesine geriledi.



Birleşik Krallık'ta sandıkların kapanması ve YouGov'un anketinin açıklanması ardından Sterlin, Dolar karşısında değer kazandı.



Sterlin - Dolar paritesi 1.50'ye yükseldi.



Ancak New Castle ve Sundarland sonuçlarının ardından Sterlin yeniden değer kaybetme eğilimine girdi.



Sterlin - Dolar paritesi 1.43'e kadar düştü.



İngilizlerin kararına ilk tepki: Üzücü bir gün


İngiliz halkının yüzde 52 ile AB'den ayrılma kararına Avrupa'dan ilk tepki veren ülke Almanya oldu. Alman Dışişleri Bakanı Steinmeir yaptığı açıklamada, "Avrupa için üzücü bir gün" ifadelerini kullandı.




İngiltere'de dün yapılan referandum sonuçları açıklandı. Halkın yüzde 52'si Avrupa'dan ayrılmak için oy verince, İngiltere'nin AB'den ayrılması kesinleşti.



İngiliz halkının bu kararına ilk tepki Almanya'dan geldi. Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Twitter hesabı üzerinden "Avrupa için üzücü bir gün" ifadelerini kullandı. Steinmeier, "İngiltere'den gelen haberler, gerçekten ayrılığı doğruluyor. Hem Avrupa hem İngiltere için üzücü bir gün" dedi.






Dolar ne kadar oldu? İngiltere gerçekleştirilen referandum sonucunda dolar fiyatları da güne hızlı başladı. Özellikle borsayı yakından ilgilendiren referandum sonuçları nedeniyle Sterlin de büyük değer kaybetti. Peki 24 Haziran dolar ne kadar? İşte son dakika dolar fiyatları…


#Dolar
#Dolar ne kadar
#Son dakika dolar fiyatları
8 yıl önce