|

e-Devlet giriş ve KYK işlemleri için tıkla

E devlet girişi yapmak ve KYK işlemlerine başlamak için haberimizden faydalanabilirsiniz. Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı olan Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) ile ilgili bir çok işlem artık e-devlet üzerinden yapılabiliyor. İşte e-devlet giriş ekranı ve KYK sayfası.

Yeni Şafak
20:45 - 23/01/2017 Pazartesi
Güncelleme: 21:10 - 23/01/2017 Pazartesi
Diğer

E devlet girişi yaparak KYK sorgulama işlemlerini gerçekleştirmek isteyenler haberimize bakabilirler. Online olarak bir çok işlemin yapıldığı e devlet üzerinden Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) işlemleri de kolaylıkla yapılabiliyor. Son olarak e devlet sistemine eklenen işlem ise burs ve krediden vazgeçme oldu. İşte e-devlet girişi ve KYK işlemleri.





Milyonlarca üniversite öğrencisine daha iyi ve daha kaliteli hizmet sunabilmek için çalışmalarını aralıksız sürdüren Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, bir yeniliğe daha imza attı. KYK, öğrenim kredisi ve burs almak istemeyen öğrencileri, kuruma dilekçe ile başvurma külfetinden kurtararak burs/krediden vazgeçme işlemlerini de e-devlet'e taşıdı.



Yurt, kredi/burs başvurularını, kayıt işlemlerinin tamamını ve kredi geri ödeme erteleme işlemlerini e-devlet sistemine aktararak öğrencilere evinin rahatlığında kurum hizmetlerinden faydalanma imkânı getiren KYK, bürokrasi ve kırtasiyeciliği ortadan kaldıran faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. KYK, öğrenim kredisi ve burs almak istemeyen öğrencileri, kuruma dilekçe ile başvurma külfetinden kurtararak burs/krediden vazgeçme işlemlerini de e-devlet'e taşıdı.



Kredi ve Yurtlar Kurumundan öğrenim kredisi/burs almakta olan öğrenciler, kredi/burs almak istememeleri halinde www.türkiye.gov.tr adresinden kendi e-devlet şifreleri ile kurum linkine ulaşarak almak istemedikleri kredi/burslarının iptal işlemini gerçekleştirebilecek.



Burs/kredi işlemleri ile ilgili daha detaylı bilgi, aşağıdaki linkten alınabilecek.



E-Devlet giriş ve şifre alma işlemleri aşağıdaki gibidir;


E-Devlet ile istediğiniz bilgi ve belgelere ulaşmak artık çok basit. Devletimizin bizlere sunmuş olduğu bu hizmet sayesinde birçok belgeye ve kişisel bilgiye devlet binalarına gitmeden ulaşmak mümkün hale geldi. Ayrıca e-Devlet sistemi güncellenerek yeni hizmetler de sunmaya devam ediyor. E-Devlet giriş işlemleri de basittir. Bunun için yapmanız gereken ilk önce PTT şubesine gidip 2 lira ücret ödedikten sonra bir e-Devlet şifresi edinmek olacak. Daha sonra www.turkiye.gov.tr internet adresinden T.C NO ve aldığınız şifre ile giriş yapabilirsiniz. İşte e-Devlet'e eklenen yeni hizmetler ve geniş bilgiler.



E-Devlet şifremi unuttum?


e-Devlet Şifrenizi unutursanız yeniden temin etmek için PTT şubelerine başvurmak zorunda değilsiniz. Eğer daha önce kullanıcı profilinize cep telefonu bilginizi tanımladıysanız, şifrenizi kendi kendinize ücretsiz olarak yenileyebilirsiniz. Şifre yenileme işlemini https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/SifremiUnuttum adresinde gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca e-imza, mobil imza ve https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/Banka-Giris adresini kullanarak internet bankacılığı ile şifre yenileme işlemi yapabilirsiniz.



e-Devlet Şifreniz asla iptal olmaz. Şifrenizin talebiniz ve bilginiz olmaksızın herhangi bir nedenle iptal edilmesi ya da kullanıma kapatılması söz konusu değildir. Şifrenizi hiç kullanmadan ya da değiştirerek kullanmaya başladıktan sonra sisteme 1 ay, 2 ay, 3 ay, 1 yıl ya da daha uzun sürelerde hiç giriş yapmamış olsanız bile, şifrenizin geçersiz olması gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir.



Kişisel bilgilerinizin güvenliği için, sistem 3 ayda bir şifre değişikliği yapılması uyarısında bulunur. Ancak bu durumda bile isterseniz şifrenizi değiştirmeden kullanmaya devam edebilirsiniz.



e-Devlet Şifreniz size özeldir ve kişisel bilgilerinizin güvenliği için şifrenizi kimseyle paylaşmamanız gerekmektedir. Kredi başvurusu, işe giriş v.b. nedenler ile sizden şifrenizi isteyen kişilere şifrenizi vermeyiniz. Şifrenizi verdiğiniz kişiler pek çok kişisel bilginize ulaşabilir ve adınıza işlem yapabilir.


#KYK
#E-devlet
#e-devlet giriş
#KYK işlemleri
#KYK burs
#KYK kredi
7 yıl önce