|

e-Devlet hizmetleri ve mobil uygulamaları

e-Devlet hizmetlerini ve mobil uygulamalarını sizler için hazırladık. Tüm resmi kurumları tek bir çatı altında toplayan e-Devlet uygulaması aynı zamanda mobil uygulamalar sayesinde de vatandaşlara kolaylık sağlıyor. Alacağınız bir e-Devlet şifresi ile tüm hizmetlere doğrudan ulaşabilirsiniz. İşte e-Devlet hizmetleri ve mobil uygulamaları…

Yeni Şafak
10:44 - 24/05/2016 Salı
Güncelleme: 07:48 - 24/05/2016 Salı
Diğer

e-Devlet hizmetlerini ve mobil uygulamalarını haberimizden öğrenebilirsiniz. SSK sorgulama, GSS borç prim sorgulama, mahkeme dosyası sorgulama, askerlik yeri sorgulama, tapu ve pafta sorgulama gibi işlemlerin hepsi e-Devlet üzerinden öğrenilebiliyor. Aynı zamanda araç kullanıyorsanız aracınıza ait tüm bilgilere de ulaşabilir ve cezalarınızı da görebilirsiniz. Hem iOS hem de Android cihazlarınıza e-Devlet uygulamasını indirerek kullanabilirsiniz.




yapmak için tıkla









e-Devlet girişi ile yapabileceğimiz işlemlerin başında; SGK hizmet dökümü, SSK prim sorgulama , Bimer müracaat sorgulama, E-Bildirge, İşe giriş tarihsel sorgulama ve işten ayrılış bildirgesi işlemleri, şifre işlemleri, adli sicil kaydı yani sabıka kaydı sorgulama işlemleri, Üniversite kaydı sorgulama ve UYAP yurttaş girişi işlemlerini pratik ve kısa yoldan oturduğunuz yerden kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.Madem e-devlet bu kadar kullanım kolaylıklı ve pratik, sebep yollara düşerek süre ve enerji kaybedelim haydi bütün işlemler e-devlet üstünden gerçekleştirelim.



E-Devlet Şifresi Nasıl Alınır?


E-devlet şifresi, diğer internet sitelerine kayıt olup şifre alma işlemi gibi basit şekilde yapılmamaktadır. Şifre alabilmek için PTT şube ve müdürlüklerine gitmeniz gerekmektedir. PTT veznelerinden e-devlet şifresi almaya yönelik talebinizi ilettiğinizde tarafınıza ait şifrenizi size tahsis edeceklerdir. Şifre karşılığı ise ufak bir miktar para istenmektedir. Bu ödeme karşılığında e-devlet şifre sahibi olacaksınız.



Şifre alma işlemini başarı ile gerçekleştirenler veya şifresi olanlar ise aşağıdaki giriş sayfasını kullanarak ilgili e-devlet giriş sayfasına geçiş yapabilirler. E-devlet giriş sayfasında giriş işlemi için ise, PTT tarafından size verilen zarfın içerisindeki şifre ve TC kimlik numaranızı "Sisteme Giriş" butonuna tıklayarak sağlayabilirsiniz.



E-Devlet Şifresini Unuttum Ne Yapmam Gerekiyor?


1. E-Devlet şifrenizi unutmanız veya kaybetmeniz durumunda yapmanız gereken ilk adım, ikamet ettiğiniz mevkide bulunan en yakın PTT şubesine gitmeniz gerekiyor. PTT şubelerinde şifre işlemleri vezneler tarafından verilmektedir. Buradan vereceğiniz 2 TL ücret karşılığında, şifreniz bir zarf içerisinde sizlere verilecektir.



2. E-devlet şifrenizi unutmanız durumunda, tekrar bir PTT şubesine gitmeniz gerekiyor. Bu uygulamanın nedeni ise, sizin yerinize şifre almak isteyen kişilere karşı bir önlem olarak kullanıma sunulmuştur. e devlet projesinde güvenlik kavaramına büyük bir önem az etmektedir. Bu sebeple, sistemin güvenliği için her türlü önlem alınmıştır. Şifreler, başvuruda bulunan her vatandaş için ayrı ayrı oluşturulur. Aynı şifreden bir başka vatandaşa verilmez.



3. Bir diğer alınan güvenlik önlemi ise, başvuruda bulunan kişinin kimliği alınarak, kontrol edilmektedir.



4. İlk kez şifre alacak kişiler 2 TL hizmet bedeli öderken, sonraki şifre unutmalarda bu ücret 10 TL olmaktadır. Daha önceden ise, şifre unutma işlemleri 4 TL olarak belirlenmişti.



E-devlet hakkında bilgiler


e-Devlet Kapısı, tüm kamu hizmetlerine tek bir noktadan erişim imkanı sağlayan büyük bir internet sitesidir. Kapı'nın amacı kamu hizmetlerini, vatandaşlara, işletmelere, kamu kurumlarına bilgi ve iletişim teknolojileriyle etkin ve verimli bir şekilde sunmaktır.



Kurulum ve İşletme


e-Devlet Kapısı'nın kurulması, işletilmesi ve yönetilmesi görev ve sorumluluğu 20/4/2006 tarihli ve 26145 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren, 24/3/2006 tarihli ve 2006/10316 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Başbakanlık adına Ulaştırma Bakanlığı yetkisine verilmiştir. Anılan Bakanlar Kurulu kararı ve 10/08/2006 tarih ve 26255 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan, 2006/22 sayılı Başbakanlık Genelgesi gereği, kamu hizmetlerinin elektronik ortamda, ortak bir platformda ve vatandaş odaklı sunumu için iş süreçlerinin gözden geçirilmesi, içerik yönetimi, entegrasyon ile ilgili standartlar ve gerekli hukuki düzenlemeler konusundaki çalışmalar, Ulaştırma Bakanlığı'nın koordinasyonunda ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının etkin katılımıyla Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş. tarafından yürütülmektedir.



E-DEVLET SORGULAMA


e-Devlet girişi bölümünde belirtmiş olduğumuz bütün sorgulama işlemleri ve daha sayamadığımız bir çok çok devlet kurumu işlemlerini sorgulamalar bölümünden yapabilirsiniz. Sosyal güvenlik sorgulamaları bu çeşit işlemlerin arasından en çok kullanılanlar arasındadır. e-Devlet üstünden sorgulama yapmak için tc hüviyet numarası ve size hususi belirlemiş olduğunuz şifreden diğer hiçbir şeye ihtiyacınız yoktur. Size hususi sayfa aracılığıyla devletin bütün resmi müessese ve kuruluşlarına ulaşmanız pratik ve basittir.Günlük yaşamda en iyi uygulanan sistemler içinde yer almaktadır.



e-Devlet sisteminde sorgulama yapabilmek için öncelikli olarak e-Devlet şifresine sahip olmanız gerekiyor. e-Devlet sistemine girebilmeniz için gerekli olan bu e-Devlet şifresini ise PTT şubelerinden 2 TL karşılığında alabilirsiniz. Böylece e-Devlet şifresi sorgulama işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapabilmek ve-Devlet kurumlarının online hizmet sayfalarını kullanarak, sorgulama yapabilmek için kimlik doğrulaması yapmalısınız.



e-Devlet sistemi ana sayfasındaki sisteme giriş kısmından e-Devlet şifresi ile giriş seçeneğini kullanarak TC kimlik numaranız ve e-Devlet şifreniz ile sistemde kimlik doğrulama yapabilirsiniz. Kendi e-Devlet sayfanızda e-Devlet şifresi sorgulama ile tüm devlet kurumlarına ilişkin bilgi veya işlem sorgulamalarınızı yapabilirsiniz.



Günün her saatinde bu sorgulamaları yapabilme imkanına sahip olabildiğiniz gibi aynı zamanda da sorgulama sonuçlarında aldığınız tüm bilgiler en güncel bilgiler oluyor. Bu durumda güncel bilgilerinize ve işlem durumlarınıza ilişkin detaylı bilgileri sadece birkaç dakika içerisinde alabilme fırsatından yararlanabilirsiniz.




#e-Devlet
#Mobil
#Uygulama
8 yıl önce