|

HES kodu nasıl alınır? Hayat Eve Sığar uygulaması E-Devlet HES kodu alma

Koronavirüs tedbirleri kapsamında seyahatlerde, AVM'lerde sinema, tiyatro gibi kapalı alanlara girişlerde, birçok alanda HES kodu isteniyor. HES kodu almak isteyen vatandaşlar "HES kodu nasıl alırım? HES kodumu nasıl öğrenirim?" gibi soruları merak ediyor. HES kodu almak için e-Devlet, SMS, TCKN gibi farklı yollar bulunuyor. Peki, HES kodu nasıl alınır? Hayat eve sığar programıyla HES kodu alma nasıl yapılır? HES kodu kaç gün geçerli? İşte HES kodu almak için yapılması gerekenler...

01:10 - 12/11/2021 vendredi
Güncelleme: 17:21 - 17/10/2022 lundi
Yeni Şafak
hes kodu
hes kodu

HES kodu sosyal hayatta birçok yerde gerekli oluyor. Kapalı alanlara girerken koronavirüs salgını tedbiri amacıyla HES (Hayat Eve Sığar) uygulamasından alınan kişselleştirilmiş karekodu isteniyor. HES kodunu kare kodu veya numara olarak bildirildikten sonra kişinin sağlık riski bulunup bulunmadığı belirlenebiliyor.

HES KODU NASIL ALINIR?

Hayat Eve Sığar uygulamasında “Karekodlarım” sekmesine tıklanır. Açılan ekranda “Kategori, Alan Adı ve Adres Bilgileri” alanları doldurulur. Oluşturulan karekodun çıktısı ilgili alana asılabilir.

HES kodu, "Hayat Eve Sığar" mobil uygulaması üzerinden "HES kodu işlemleri" bölümüne girilerek alınabiliyor. Ardından "HES kodu oluştur" butonuna tıklanacak ve kod kullanım süresi seçilecek ve kod oluşturulabilir.

Uygulamada kod üretimi, üretilen kodun süre ile kısıtlanması, paylaşılması, silinmesi gibi tüm yönetim, vatandaşların kendi kontrolünde.

E-devlet üzerinden HES kodu alma

HES kodunu e-Devlet sistemi üzerinden
adresinden alabilirsiniz.
SMS ile HES kodu alma

HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi yazılır ve 2023'e SMS olarak atılır.

Hayat Eve Sığar (HES) Mobil Uygulaması Üzerinden Hes Kodu Alma

HES Uygulaması ile HES kodu alma

iPhone için AppStore ve Android cihazlar için Google Play’den indirebileceğiniz Hayat Eve Sığar mobil uygulaması, kodu almak için kullanabileceğiniz yerlerden biri. Mobil uygulamayı indirip giriş yaptıktan sonra HES kodunuza kolayca ulaşabilirsiniz.


HES uygulamasını AppStore’dan indirmek için
HES uygulamasını Google Play’den indirmek için

HES KODU KAÇ GÜN GEÇERLİ?

Vatandaşlar, Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden dilediği sayıda kod üretebiliyor. Hangi kodu, hangi kurumla paylaştığının listesini görüntüleyebiliyor, dilerse iptal edebiliyor ya da yetkilerini kaldırabiliyor.

HES kodu ayrıca SMS yöntemiyle de alınabiliyor. Kısa mesaj ile HES kodu almak için, HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla, T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılacak ve 2023'e SMS olarak atılabilir. Paylaşım süresinin belirtilmemesi halinde kodun süresi 1 yıl ile sınırlandırılacak. (Kısa mesaj örneği: HES 1234567890 1234 15. Bu şekilde mesaj atıldığında kod 15 gün geçerli)

#hes
#hes kodu
#hes kodu alma
#hes kodu nasıl alınır
#e devlet hes kodu
#hes uygulaması hes kodu
#sms hes kodu alma
il y a 2 ans