|

e-Okul VBS ne zaman kapanacak? 2019 e-Okul VBS ile takdir teşekkür hesaplama yolları

e-Okul ne zaman kapanacak? Okullarda sömest tatiline çok az bir kala öğrenciler açıklanan sınav sonuçlarına göre takdir teşekkür hesaplamasını gerçekleştiriyorlar. 2019 yılında güncellenen e-Okul VBS ile uygulaması ile sizler de sisteme girebilir ve hesaplamalarınızı yapabilirsiniz.

Yeni Şafak
08:33 - 15/01/2019 Salı
Güncelleme: 09:46 - 15/01/2019 Salı
Diğer
2019 e-Okul VBS uygulamasıyla takdir ve teşekkür hesaplamalarını gerçekleştirebilirsiniz.
2019 e-Okul VBS uygulamasıyla takdir ve teşekkür hesaplamalarını gerçekleştirebilirsiniz.

e-Okul ne zaman kapanacak sorusu cevabını merak ederken öğrenciler de bir yandan takdir teşekkür hesaplamalarını gerçekleştirmek istiyorlar. Sömestr tatiline sayılı günler kala sisteme giriş yapabilir ve açıklanan notlarınıza göre takdir, teşekkür hesaplamalarını gerçekleştirebilirsiniz.

e-Okul VBS ne zaman kapanıyor?

e-Okul VBS genellikle okullar kapanmadan 1 hafta önce erişime kapatılıyor.

Takdir teşekkür hesaplama işleminde yeni dönem

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yapılan yeni düzenleme ile liselerde okuyan ve devamsızlık yapmayan öğrenciler için yeni bir ödül mekanizması hayata geçirilecek. Bu kapsamda, öğrencilerin teşekkür, takdir ve üstün başarı belgesi almaları için başarı ortalamalarının yanında özürsüz devamsızlık sürelerinin 5 günü geçmemesi gerekecek.

Buna göre, okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70'ten aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden, 70 ile 84,99 arasındakileri teşekkür belgesi, 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi, orta öğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirecek.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) girişi nasıl yapılır?

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne (VBS) giriş için birçok erişim yöntemi bulunmaktadır. Masaüstü bilgisayarla sağlanabilen erişimin yanı sıra cep telefonlarında yer alan tarayıcılar, tabletler ve Milli Eğitim Bakanlığı'na ait olan mobil uygulama üzerinden de giriş yapılabilmektedir.

TC Kimlik Numarası ve öğrenci numarasıyla kolayca giriş yapılabilen E Okul sisteminde, öğrenciye ait sınıf ve şube bilgilerine hakim olmak da önem arz ediyor. Sistem, sınıf, şube, doğum yeri gibi güvenlik sorusu sorabilmektedir.



#e-Okul
#e-Okul VBS
#Takdir teşekkür hesaplama
5 yıl önce
default-profile-img