|

EBA öğrenci giriş ve şifre işlemleri - EBA yarışma başvuruları

EBA öğrenci giriş ve şifre işlemlerini haberimizden görebilirsiniz. Eğitim Bilişim Ağı (EBA) yarışma başvurularını buradan kolaylıkla yapabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Fatih projesi kapsamında geliştirilen EBA'da 4. EBA Kadraj 15 Temmuz ve Şehitler Fotoğraf Yarışması yapılacak. Öğretmenler ve öğrencilerin katılabileceği yarışma hakkındaki bilgileri haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. İşte EBA öğrenci giriş ekranı ve şifre işlemleri.

Yeni Şafak
22:56 - 17/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 20:35 - 17/08/2016 Çarşamba
Diğer
Eba öğrenci giriş

ve şifre işlemler hakkındaki bilgileri buradan öğrenebilirsiniz. MEB'in öğrenciler ve öğretmenler için geliştirdiği, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sistemi üzerinden yarışmalara başvurabilir ve eğitim ile ilgili bir çok içeriğe ulaşabilirsiniz. EBA'nın son olarak düzenlediği yarışma ise 4. EBA Kadraj 15 Temmuz ve Şehitler Fotoğraf Yarışması oldu.

EBA

'nın düzenlediği fotoğraf yarışmasına başvurular 1 Eylül- 31 Aralık tarihleri arasında alınacak. İşte tüm detaylar.



sayfası için tıkla



ekranı için tıklayınız



ekranı için tıklayınız



4. Eba Kadraj – 15 Temmuz ve Şehitler Fotoğraf Yarışması Başlıyor


Öğretmen ve öğrencilerimizin fotoğraf sanatına dikkatlerini çekmek, var olan becerilerini geliştirmek, yeni ilgi alanları edinmelerini sağlamak ve kaliteli eğitim içerikleri elde etmek için düzenlenen “EBA Kadraj – Fotoğraf Yarışması"nın 4.sü 15 Temmuz ve Şehitlere adandı.




Ülkemizde yaşanan hain darbe girişiminin ardından milletimizin ortaya koyduğu asil duruş, demokrasiye sahip çıkan can siparane savunuşu, millet olma, bir olma arzusu “EBA Kadraj – Fotoğraf Yarışması" temasının yeni teması olarak belirlendi.


“4. Eba Kadraj – Fotoğraf Yarışması"nın ana teması “15 Temmuz ve Şehitler" olacak. Yarışmayla öğretmen ve öğrencilerimizin milli irade, domokrasi, vatan, ordu-millet, şehadet, ilk kurşun, kahramanlık, bayrak konularına fotoğraf ışığındaki bakış açıları yansıtılacak. Hem böylelikle milletimizin dik duruşu bir kez daha gözler önüne serilecek hem de EBA için ciddi sayıda ve gelecek nesilleri de bu tarihi anlarla ilgili bilgilendirecek eğitim içeriği elde edilmiş olacak.


Başvuruların, 1 Eylül 2016 – 31 Aralık 2016 tarihleri arasında alınacağı “4. Eba Kadraj – Fotoğraf Yarışması" nda öğretmen kategorisinde 10, öğrenci kategorisinde 10 olmak üzere toplam 20 adet başarı ödülü verilecek ayrıca “Şehit Ömer HALİSDEMİR İlk Kurşun Özel Ödülü" de verilecek.


2016 yılı içerisinde başvuru süreci devam eden “3. Eba Kadraj – Çocuk ve Oyun" yarışmasına ek olarak düzenlenen “4. Eba Kadraj – 15 Temmuz ve Şehitler" fotoğraf yarışması planlanan zamandan öne alınarak iki yarışmanın eş zamanlı olarak yürütülmesi kararlaştırılmıştır.


Tüm öğretmen ve öğrencilerimizi “4. Eba Kadraj – 15 Temmuz ve Şehitler" Fotoğraf Yarışması"na bekliyoruz.



ÖĞRENCİNİN EBA'YA GİRİŞ YAPMASI


Dikkat:

EBA girişi yapabilmek için bir EBA şifresine ihtiyacınız var. EBA şifrenizi öğretmeninizden alabilirsiniz. 1- www.eba.gov.tr adresine gidilir.


2- Sayfanın sağ üst köşesindeki giriş butonuna tıklanır.


3- “EBA Girişi" sekmesinde, “Kullanıcı Adı" bölümüne T.C. kimlik numarası ve “Şifre" bölümüne EBA şifresi girilerek “Giriş" butonuna tıklanır. 1 2 3


4- Sayfanın sağ üst köşesindeki “Giriş" butonunun yerinde ad ve soyadımızın görünüyor olması EBA'ya başarıyla giriş yaptığımızı gösterir. Böylece artık EBA'dan dilediğimiz gibi faydalanabiliriz.



ÖĞRENCİYE EBA ŞİFRESİ NASIL VERİLİR?


EBA şifresini öğrenciler alamaz, öğretmenler tarafından alınıp öğrencilere verilir. Bunun için ilk aşama olarak www.eba.gov.tr adresine gidilir. Ardından sayfanın sağ üst köşesindeki giriş butonuna tıklanır. Daha sonra “EBA Girişi" sekmesinde, “Kullanıcı Adı" bölümüne T.C. kimlik numarası ve “Şifre" bölümüne EBA şifresi girilerek “Giriş" butonuna tıklanır. Sağ üst köşede yer alan, giriş yapılmış kullanıcı isminin üstüne tıklanır. Açılan seçeneklerden “Öğrenci Şifre" seçilir. Şifre Atama sayfasında öğrencinin T.C. kimlik numarası girilir. Böylece T.C. kimlik numarası girilmiş öğrenci için EBA şifresi oluşturulmuş olur.



EBA 3. DÖNEM KURSLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?


EBA 2. Dönem kursları 8 Şubat 2016 tarihinde başlayacak ve 17 Haziran 2016 tarihine kadar devam edecek. 3. Dönem yaz kursları ise 20 Haziran-11 Eylül 2016 tarihleri arasında işlenecek.



KURS DÖNEMLERİ


DYK'lar I.dönem, II.dönem ve III. dönem (yaz kursları) olmak üzere üç dönemde açılır.



I.dönem kursları Ekim ayının ilk haftası başlar ve yarı yıl tatiline kadar devam eder.



II.dönem kursları derslerin başladığı ikinci yarıyılda başlayarak okulların kapanmasına kadar devam eder.



III.dönem kursları, okulların kapanmasıyla birlikte ders yılı bitiminden bir sonraki eğitim-öğretim yılı okulların açılışına kadar olan sürede açılır.



I.dönem ve II.dönem kursları birbirinin devamı şeklinde yıllık (ders yılı) olarak uygulanabilir.



Dersler Ne Zaman Başlayacak?


1. Dönem kursları 3 Ekim 2015'te başlayacak ve 24 Ocak 2016'da sona erecek.


2. Dönem kursları ise 8 Şubat 2016'da başlayacak. ve 17 Haziran 2016'da sona erecek.


3. Dönem yaz kursları ise 20 Haziran-11 Eylül 2016 tarihleri arasında işlenecek.



Kurslardan Hangi Sınıflar Yararlanacak?


Ortaokulların 5, 6 ve 7. sınıflarındaki öğrenciler ile 9,10 ve 11. sınıflarındaki öğrenciler en fazla 3 dersten haftalık toplam 12 saate kadar; 8. sınıftaki öğrenciler ise en fazla 6 dersten 18 saate kadar; ortaöğretim kurumlarının 12. sınıfındaki öğrenciler ve mezun durumdakiler ise en fazla 6 dersten 24 saate kadar haftalık kurs alabilecekler.



SORUMLULUK


Yönerge hükümleri çerçevesinde kurslarda görev alan her kademedeki personel, görevlerini zamanında ve etkin olarak yerine getirmekle yükümlüdür.



8 Şubat 2016 2.Dönem Kurslarının Başlangıcı



17 Haziran 2016 II. Dönem Kurslarının ve



Yıllık Kursların tamamlanması



20 Haziran – 11 Eylül 2016 III. Dönem Yaz Kursları



Bill Gates Notlarıyla EBA'da


Bilgisayar dünyasının efsane ismi, Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in, eğitime, bilime ve yaşama dair düştüğü notlardan oluşan “Gatesnotes" blogunda yer alan şahsi notlarını, Sayın Bakanımızın dikkatiyle ve yol gösterici olacağı ümidiyle öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz için EBA'dan yayımlamaya başlıyoruz.



Bill Gates'in notları, “eğitim" ana başlığında yer alan videolardan başlayarak artık EBA'da...



http://www.eba.gov.tr/video/gatesnotes



Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin dikkatlerine saygıyla sunuyoruz.



2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Öğretmen Başvuruları;


* Kurslarda görev almak isteyen kadrolu öğretmenler, Mebbis şifreleri ile e-kurs modülünden görev almak istedikleri kurs tercihini yaparak başvuruda bulunacaklar. Öğretmenler, ilçe içinde görev almak istedikleri kurs merkezlerinden üç tercihte veya tüm ilçede herhangi bir okulda görev alma isteğinde bulunabilecekler.



* Derslere öğretmen atamaları, kurs merkezi müdürlüğü tarafından öğrenci tercihleri ve ihtiyaçlar de göz önünde bulundurularak yapılır.



* Ücretli öğretmenler ise e-kurs üzerinden sisteme ilk girişte oluşturabilecekleri şifreler ile başvuru yaparak, ilgili evrakları komisyonlara ulaştırırlar. Ücretli öğretmenlerin hangi kursta görev alacakları kurs merkezlerinin talebi doğrultusunda komisyonlar tarafından belirlenecek.



* Tercih ettiği halde hiçbir kursta görev alamayan öğretmenler, ilçe komisyonları tarafından ihtiyaç duyulan kurs merkezlerinde değerlendirilecek.



* Başvurular, odsgm.meb.gov.tr veya www.eba.gov.tr internet adresinden e-kurs modülü üzerinden gerçekleştireceklerdir.




Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından öğrenci ve mezunlar için ücretsiz açılacak destekleme ve yetiştirme kurslarıyla (DYK) ilgili e-kılavuz yayımlandı.



MEB'in internet sitesinden yayımlanan e-kılavuza göre, DYK'lara 21 Eylül-2 Ekim 2015'de öğrenci başvuruları alınacak. DYK'lar, 1.dönem, 2.dönem ve 3. dönem (yaz kursları) olmak üzere üç dönemde açılacak.



1. dönem kursları 3 Ekim 2015'te başlayacak ve 24 Ocak 2016'da sona erecek. 2. dönem kursları ise 8 Şubat 2016'da başlayacak. 2. dönem kursları ve yıllık kurslar 17 Haziran 2016'da tamamlanmış olacak. 3. dönem yaz kursları ise 20 Haziran-11 Eylül 2016 tarihleri arasında düzenlenecek. Öğrenciler ders ve öğretmen tercihinde bulunabilecek.



Ortaokulların 5, 6 ve 7. sınıflarındaki öğrenciler ile 9,10 ve 11. sınıflarındaki öğrenciler en fazla 3 dersten haftalık toplam 12 saate kadar; 8. sınıftaki öğrenciler ise en fazla 6 dersten 18 saate kadar; ortaöğretim kurumlarının 12. sınıfındaki öğrenciler ve mezun durumdakiler ise en fazla 6 dersten 24 saate kadar haftalık kurs alabilecekler.



Kurslarda her bir öğrenci ve kursiyer için, hafta içi günde en fazla 2 dersten 4 saate kadar, hafta sonları ise bir günde en fazla 5 dersten 8 saate kadar kurs verilebilecek.



Kurslarla ilgili ders programları ve haftalık örnek ders çizelgeleri ile kazanım testleri, tarama testleri Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün resmi internet sayfasında ve e-kurs modülünde yayımlanacak.



Kurslara, MEB'e bağlı resmi ve özel ortaokullar, imam-hatip ortaokulları, resmi ve özel ortaöğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden her sınıf seviyesindeki istekli öğrenciler ile mezun durumdaki kursiyerler başvurabilecek.



- Başvuru koşulları


Kursa katılmak isteyen örgün eğitime devam eden öğrenciler, okul veya kurumlarından alacakları Eğitim Bilişim Ağı (eba) şifresi ile e-kurs modülü üzerinden veya bizzat kurs müdürlüğüne kurs açılan derslerle ilgili başvuru yapabilecekler.



İstenen derslerden kurs açılmaması durumunda talepler kurs merkezine yazılı olarak iletilebilecek. Açık öğretim öğrencileri, başvurularını örgün kurs merkezleri, kursiyerler ise halk eğitim merkezleri aracılığıyla yaygın eğitim kurs müdürlüklerine bulundukları sınıf düzeyini gösterir belge veya diploma ile bizzat başvurarak yapacaklar ve kurs şifrelerini alacaklar.



Her bir kurs programına devam edecek sınıftaki öğrenci, kursiyer sayısı 10'dan az olamayacak. Sınıf mevcudunun 20 olması esas olacak. Bu sayı dolmadan yeni bir sınıf açılamayacak.



Sınıf mevcudu en fazla 25'e kadar çıkartılabilecek. Kursa devam eden öğrenci, kursiyer sayısının 10'un altına düşmesi durumunda kursun birleştirilmesi veya kapatılıp kapatılmamasına o ay sonunda komisyon tarafından karar verilecek.



E-kurs modülü üzerinden başvuru yapacak öğrenci, açık öğretim öğrencisi ve mezunlara eba/e-kurs kullanım şifresi verilecek.



Kayıt yaptıran öğrencilerin devamları zorunlu olacak. Her kurs döneminde okutulması gereken toplam ders saatinin özürsüz olarak 10'da birine kadar devam etmeyen öğrencilerin kurs kaydı silinecek. Aynı dönemde başka bir kursa devam edemeyecek.



- Diploma notuna da bakılacak


Merkezler, e-kurs modülü üzerinden öğrencilerin bir önceki yıla ait ağırlıklı yılsonu başarı puanı, Bakanlıkça veya kurs müdürlüğünce yapılacak tarama test sonuçları, kursiyerlerin diploma notu gibi ölçülebilir kriterleri de dikkate alarak sınıf oluşturma iş ve işlemlerini yapacaklar.



Kurslarda görev almak isteyen kadrolu öğretmenler, Mebbis şifreleri ile e-kurs modülünden görev almak istedikleri kurs tercihini yaparak başvuruda bulunacaklar.



Öğretmenler, ilçe içinde görev almak istedikleri kurs merkezlerinden üç tercihte veya tüm ilçede herhangi bir okulda görev alma isteğinde bulunabilecekler.



Derslere öğretmen atamaları, kurs merkezi müdürlüğü tarafından öğrenci tercihleri ve ihtiyaçlar da göz önünde bulundurularak yapılacak.



Ücretli öğretmenler, e-kurs üzerinden sisteme ilk girişte oluşturabilecekleri şifreler ile başvuru yaparak, ilgili evrakları komisyonlara ulaştıracaklar.



Eğitim Bilişim Ağı (EBA)


Eğitimin geleceğe açılan kapısı olan Eğitim Bilişim Ağı, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çevrimiçi bir sosyal eğitim platformudur.



Bu platformun amacı; okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamaktır. EBA, sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve doğru e-içerikler sunmak için oluşturulup geliştirilmeye devam etmektedir.



MEB ve içeriklerini paylaşmaya gönüllü eğitim firmaları tarafından hazırlanan pek çok dijital kaynak EBA'da yayınlanırken öğretmen ve öğrenciler de ürettikleri içerikleri sunma imkânı bulabileceklerdir. Böylece bir kaynak havuzu oluşturulmuş ve öğrenmeye hevesli herkesin kullanımına sunulmuş olacaktır. Bu da eğitimin kapılarını bütün insanlara açıp dört duvar dışında da gerçekleştirilmesine zemin sağlayacaktır. Yani eğitim hayatın ayrılmaz bir parçası olacaktır. Öğrencilerin ezberci zihniyetten kurtularak kendi başına karar verebilen ve kendi kendine öğrenebilen bireyler olmasını sağlayacaktır. Ayrıca öğrenciler EBA çatısında buluşunca Türkiye'nin her bir köşesindeki akranlarıyla iş birliği yapmış ve ekip çalışmasını öğrenmiş olacaktır. Öğretmen merkezli eğitimden sıyrılıp öğrenci merkezli eğitimin hayata geçirilmesi daha da kolaylaşacaktır. Bu da ezberci zihniyetten uzak, iyi hazırlanmış kaynakları süzüp araştıran, yorumlayan ve bilgiden bilgi üretebilen bireylerin yetiştiği bir ülkenin temellerinin atılmasına yardımcı olacaktır.



EBA öğrenci giriş ve şifre işlemlerini haberimizden görebilirsiniz. Eğitim Bilişim Ağı (EBA) yarışma başvurularını buradan kolaylıkla yapabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Fatih projesi kapsamında geliştirilen EBA'da 4. EBA Kadraj 15 Temmuz ve Şehitler Fotoğraf Yarışması yapılacak. Öğretmenler ve öğrencilerin katılabileceği yarışma hakkındaki bilgileri haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. İşte EBA öğrenci giriş ekranı ve şifre işlemleri.


#EBA
#EBA öğrenci giriş
#EBA yarışma başvurusu
#4. eba kadraj fotoğraf yarışması
#Eba şifre
8 yıl önce