|

Edirne Seçim 2018 Genel Seçim Sonuçları

Seçim 2018 Edirne Seçim Sonuçları ne durumda? 24 Haziran 2018'de sonuçlarda hangi partiler öne geçti Edirne ilinde partilerin oy oranları ve sıralamaları değişti mi? Edirne Genel Seçim sonuçları en hızlı şekilde Yenişafak seçim sonuçları sayfasında!

Yeni Şafak
11:34 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 14:41 - 16/06/2018 Cumartesi
Diğer
24 Haziran 2018 seçim sonuçları açıklandı. Edirne genel seçim sonuçları haberimizde.
24 Haziran 2018 seçim sonuçları açıklandı. Edirne genel seçim sonuçları haberimizde.

Seçim 2018 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili sonuçları Edirne ve diğer illerde durum ne oldu? Heyecanla beklenen Türkiye'nin en önemli seçimlerinden biri olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde Edirne seçmeni nasıl bir karar verdi? Diğer iller gibi Edirne seçim sonuçları da heyecanla bekleniyordu. Sandıkların açılıp oyların sayılmasıyla birlikte birlikte Edirne ilinde heyecan doruklara ulaştı. Tüm seçmenlerin ve halkın merak ettiği kim, ne kadar milletvekili çıkardı? Türkiye'nin yeni döneminin Cumhurbaşkanı kim oldu? 27. dönem Edirne milletvekilleri kimler oldu? İşte tüm detaylarıyla Edirne Seçim sonuçları sayfamız!

Edirne, Türkiye Cumhuriyeti'nin Marmara Bölgesi'nin Trakya yakasında yer alan, doğuda Kırklareli ve Tekirdağ, güneyde Çanakkale ve Ege Denizi, batıda Evros (Yunanistan) ve kuzeyde Hasköy (Bulgaristan) ile çevrili ildir.

Edirne ilinin geneli düzlük olup il sınırları içerisindeki herhangi bir yükselti 500 metreyi aşmadığı için ilde dağ bulunmamaktadır. Korudağ Edirne'de bilinmesine rağmen bu yanlış bir bilgidir. %25'i ormanlık olan ve topraklarının %57'sinde tarım yapılan ilin en önemli akarsuyu, Karaağaç hariç olmak üzere Türk-Yunan sınırını çizen Meriç'tir.

İlin iklimi güneyden kuzeye doğru çıkıldıkça sertleşir; Ege Denizi'ne kıyısı olan güney kesiminde daha çok ılıman Akdeniz iklimi yaşanırken il merkezinin de bulunduğu kuzey kesiminde sert kışlarıyla kendini gösteren karasal iklim hâkimdir.

Yurt dışındaki Türk seçmenler sandık başında

Kazakistan'daki Türk seçmenler, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Astana, Almatı ve Aktau kentlerinde sandık başına gitmeye başladı.

Başkent Astana'daki Türk vatandaşları, Türkiye'nin Astana Büyükelçiliğinde oyunu kullanırken, Almatı ve Aktau'da seçmenler konsolosluk binalarında oy veriyor.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) verilerine göre, Astana Büyükelçiliği bünyesinde bin 641, Almatı Başkonsolosluğunda 2 bin 578 ve Aktau Başkonsolosluğunda da 348 seçmen bulunuyor.

Seçmenler, 16-17 Haziran tarihlerinde yerel saatle 09.00-21.00 arasında oy kullanabilecek.

Kırgızistan

Kırgızistan'da yaşayan ve yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı kişiler, pasaport ya da kimliklerini ibraz ettikten sonra oy verdi.

Kırgızistan'da bulunan 2 bin 30 kayıtlı Türk seçmen bugün ve yarın oy kullanabilecek.

Çin

Çin’deki Türk seçmenler de yerel saatle 09.00’da sandık başına gitmeye başladı. Vatandaşlarının oy kullanma işlemleri yarın 21.00’a kadar sürecek.

Pekin Büyükelçiliği dışında Şanghay, Guangcou ve Hong Kong başkonsolosluklarında kurulan sandıklarda da oy kullanma işlemleri sürüyor.

Pekin'de 616, Guangcou'da 510, Şanghay'da 790 ve Hong Kong'da 345 olmak üzere Çin'de toplam 2 bin 261 kayıtlı seçmen bulunuyor.

Rusya

Rusya'nın başkenti Moskova'daki Türk vatandaşları yerel saatle 09.00'dan itibaren Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliğinde kurulan sandıklarda oy vermeye başladı.

Türkiye'nin St. Petersburg, Kazan ve Novorossisk başkonsolosluklarında da gerçekleştirilen oy verme işlemleri yarın yerel saatle 21.00'de sona erecek.

Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz, AA'ya yaptığı açıklamada, Rusya'da 11 bin civarında Türk seçmen bulunduğunu belirtti.

Bulgaristan

Bulgaristan'da kayıtlı 8 bin 500 Türk seçmen de Türkiye'nin Sofya, Filibe ve Burgaz'daki diplomatik temsilciliklerinde oy kullanmaya başladı.

Seçmenler, 18 Haziran Pazartesi akşamına kadar üç diplomatik temsilcilikte belirlenen saatler içerisinde oy kullanabilecek.

Birleşik Krallık

İngiltere, Kuzey İrlanda, Galler ve İskoçya'da yaşayan Türk vatandaşları, oylarını yerel saatle 09.00'dan itibaren Londra'nın batısındaki Olympia Konferans Merkezi ile İskoçya'nın başkenti Edinburgh'taki Edinburgh Başkonsolosluğu çalışma ofisinde kurulan sandıklarda kullanıyor.

Birleşik Krallık'taki Türk vatandaşları için oy verme işlemi 4 gün boyunca devam edecek.

Vatandaşlar, her iki merkezde de 19 Haziran Salı akşamına kadar, hafta içi ve hafta sonu yerel saatle 09.00-21.00 saatlerinde oy verebilecek.

KKTC

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) seçmen kütüğüne kayıtlı Türk vatandaşları, saat 09.00 itibarıyla Lefkoşa'daki 20 Temmuz Fen Lisesine giderek oylarını vermeye başladı.

Ramazan Bayramı'nın ikinci günü olmasına rağmen seçmenler, oy verme işleminin başladığı andan itibaren lisenin önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Seçmenler, 18 Haziran'a kadar 09.00-21.00 saatlerinde randevu alınmasına gerek olmadan 20 Temmuz Fen Lisesi'nde oy kullanabilecekler.

İsveç

İsveç'te, yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler, başkent Stockholm'de bulunan Kista Fuar'ında kurulan 17 sandıkta oylarını kullanıyor.

Yaklaşık 39 bin seçmenin kayıtlı olduğu İsveç'te oy verme işlemi 17 Haziran Pazar günü TSİ 20.00'ye kadar devam edecek.

İsveç'te 16 Nisan'da yapılan anayasa değişikliği referandumunda 10 bin 52 seçmen oy kullanmıştı.

Bosna Hersek ve Makedonya

Bosna Hersek'teki Türk seçmenler, yerel saat ile 09.00'dan itibaren Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği'ne gelerek oylarını kullanmaya başladı.

Eşi Pınar Koç ile birlikte oy kullanmaya gelen Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç, burada yaptığı açıklamada, oy verme sürecinin tekabül ettiği günler itibariyle seçimin bir bayram ve festival havasında geçmesini temenni ettiklerini söyledi.

Koç, büyükelçilikteki seçim sürecinin şeffaf, adil, demokratik ve güvenli bir ortamda gerçekleşmesi için tüm tedbirleri aldıklarını belirtti.

Yaklaşık 2 bin 500 kayıtlı seçmenin bulunduğu Bosna Hersek'te, seçmenlerin ülkenin farklı şehirlerinden kaldırılacak otobüslerle Saraybosna'ya gelerek oylarını kullanabilecekleri bildirildi.

Makedonya'da yaşayan Türk seçmenler de yerel saat ile 09.00 itibarıyla Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliği'ne gelerek oylarını kullanmaya başladı.

Makedonya'da kayıtlı 2 bin 518 Türk seçmen bulunuyor.

Bosna Hersek ve Makedonya'da oy kullanma işlemi bugün ve yarın yerel saatle 21.00'e kadar sürecek.

Yunanistan

Yunanistan'da yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler, sandıkların kurulduğu Atina, Selanik, Gümülcine ve Rodos'ta TSİ 09.00'da oy vermeye başladı.

Batı Trakya

Yunanistan’ın Batı Trakya bölgesinde yaşayan Türk seçmenler de sandık başına gitti.

Gümülcine'deki Türk Başkonsolosluğuna erken saatlerde gelmeye başlayan seçmenler konsolosluk binasında kurulan sandıkta oylarını kullandı.

Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar, 16-17 Haziran tarihlerinde 09.00- 21.00 saatleri arasında, Atina-Pire, Gümülcine, Selanik ve Rodos'taki başkonsolosluklarda oylarını kullanabilecek.

Yunanistan'da yaklaşık 11 bin kayıtlı seçmen bulunuyor.

Romanya

Romanya'da kayıtlı 6 bin 800 Türk seçmen, Türkiye'nin Bükreş ve Köstence'deki diplomatik temsilciliklerinde oy kullanmaya başladı.

Türkiye'nin Bükreş Büyükelçiliğinde oy kullananlar arasında yer alan Büyükelçi Koray Ertaş, seçimle ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada "Bu sene kayıtlı seçmen sayımızda biraz artış var. Romanya olarak yaklaşık 7 bin seçmen rakamına ulaştık. 16 ve 17 Haziran olmak üzere oy kullanma süresi burada iki gün olacak.

#Edirne Seçim sonuçları
#Edirne seçim 2018
#genel seçim Edirne 2018
#seçim sonuçları Edirne
#Edirne milletvekili genel seçim sonuçları
#Edirne genel seçim sonuçları 2018
6 yıl önce