|

Ekrem Keleş kimdir? İşte Ekrem Keleş biyografisi!

Diyanet İşleri Başkanlığı görevinden emekliliğe ayrılarak veda eden Mehmet Görmezin yerine vekaleten Ekrem Keleş getirildi. Peki Ekrem Keleş kimdir? İşte Ekrem Keleş'in biyografisi...

Yeni Şafak
13:50 - 1/08/2017 Salı
Güncelleme: 13:55 - 1/08/2017 Salı
Diğer
Ekrem Keleş kimdir? sorusunun yanıtı haberimizde.
Ekrem Keleş kimdir? sorusunun yanıtı haberimizde.

Ekrem Keleş kimdir? sorusunun yanıtı haberimizde.Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı görevini Ekrem Keleş’e devretti. Herkesten helallik isteyen ve hakkını herkese helal ettiğini belirten Görmez, "Hayat bize bir emanettir, hayat bütünüyle bir emanettir, öyle ki insan kendi canının hatta bir tek nefesinin bile sahibi değil, emanetçisidir. Dünya hayatında vazifelendirildiğimiz bütün işler de bize emanettir" dedi.Diyanet İşleri Başkanlığı görevinden emekliye ayrılan Mehmet Görmez, görevini Ekrem Keleş’e devretti.

Düzenlenen törende konuşan Görmez, "Meşruiyet çizgisinde yürümek, bu yürüyüşte birbirine şahit olmak ve helalleşmek biz Müslümanlar için hayatın manasıdır, gayesidir. Görevi tevdi ederken üzerimde hakkı olan herkesten helallik diliyor, herkese hakkımı helal ediyorum. Rabbim bu ağır vazifeyi ifa ederken bize inanan ve güvenen, destek olan herkesten razı olsun. Hayat bize bir emanettir, hayat bütünüyle bir emanettir, öyle ki insan kendi canının hatta bir tek nefesinin bile sahibi değil, emanetçisidir. Dünya hayatında vazifelendirildiğimiz bütün işler de bize emanettir" ifadelerini kullandı.Görmez, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Diyanet İşleri Başkanlığı görevine Ekrem Keleş vekalet edecek.

EKREM KELEŞ KİMDİR?

Ekrem Keleş, 1958 yılında Konya'nın Seydişehir ilçesinde dünyaya geldi. Eğitim hayatını Konya İmam Hatip Lisesi'nden, Konya Yüksek İslam Enstitüsü'nden, Haseki Eğitim Merkezi 4. Dönem Müftüler ve Vaizler İhtisas Kursu'ndan mezun olarak tamamladı ve ardından Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde yüksek lisansını yaptı.

1994 yılında "İslam Hukukunun Kaynağı Olarak İcma" konulu doktorasını Ankara Üniversitesi'nde tamamlayan Ekrem Keleş, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı olarak 1985-2005 yılları arasında görev aldı.

Mekke-i Mükerreme’de Din Hizmetleri Ataşeliği görevini 2005-2008 yılları arasında sürdürdü ve ardından 29 Ağustos 2008 tarihinde Din İŞleri Yüksek Kurulu Üyeliği'ne seçildi ve Kurul Başkan Vekilliği'ne getirildi.

Bir süre sonra Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekilliği görevini sürdürürken, 30 Aralık 2010 tarihinde Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı görevine atandı.

31 Temmuz 2017 tarihinde Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in emekliye ayrılmasından sonra Diyanet İşleri Başkanlığı'na vekaleten getirildi.

#Ekrem Keleş
#Mehmet Görmez
#Diyanet İşleri Başkanlığı
#Ekrem Keleş kimdir?
#Ekrem Keleş biyografisi
7 yıl önce