|

Elazığ Milletvekilleri 24 Haziran 2018 AK Parti - MHP - CHP - İyi Parti

Elazığ 24 Haziran 2018 seçimlerinde milletvekilleri belli oldu. Elazığ ilinde AK Parti - MHP - CHP - İyi Parti'den kimler milletvekili oldu? İşte AK Parti - MHP - CHP - İyi Parti Elazığ milletvekileri ve seçim sonuçlarıyla ilgili tüm detaylar!

Yeni Şafak
11:06 - 25/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 14:44 - 15/06/2018 Cuma
Diğer
Heyecanla beklenen 24 Haziran seçimlerinin sonuçları açıklandı.
Heyecanla beklenen 24 Haziran seçimlerinin sonuçları açıklandı.

Seçim sonuçları Elazığ ve diğer illerde nasıl sonuçlandı? Heyecanla beklenen Türkiye'nin en önemli seçimlerinden biri olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde Elazığ seçmeni nasıl bir karar verdi? Sandıkların açılıp oyların sayılmasıyla birlikte Elazığ ilinde heyecan doruklara ulaştı. Tüm seçmenlerin ve halkın merak ettiği kim, ne kadar milletvekili çıkardı?

Elazığ AK Parti Milletvekili adayları

Metin Bulut

Sermin Balık

Zülfü Tolga Ağar

Zülfü Demirbağ

Şahin Şerifoğulları

Elazığ MHP Milletvekili adayları

Oğuzhan Demir

Mustafa Fahir Şaşmaz

Orhan Özbey

Mesut Aksan

Sami Selen

Elazığ CHP Milletvekili adayları

Gürsel Erol

Emrah Özden

Ayten Çekil

Nazmi Gürbüz

Mesut Baskan

Elazığ İP Milletvekili adayları

Yavuz Temizer

Abdülkerim Eflatun

Ali Yücel Uygur

Mustafa Kemal Atikeler

Enis Giray

Gakgoş diyarı

Elazığ ; eski adları ile: Harput, Mamüret'ül Aziz, (El-Aziz, El-Azık), Türkiye Cumhuriyeti'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nde Yukarı Fırat Havzasında bulunan, on bir ilçeden oluşan il. Konumu itibarıyla; ili doğudan Bingöl, kuzeyden Keban Baraj Gölü aracılığıyla Tunceli, batı ve güneybatıdan Karakaya Baraj Gölü vasıtasıyla Malatya illerinin arazileri çevrelemektedir. İlin sınırları 8.327 km2'si kara, 826 km2'si baraj ve doğal göl olmak üzere toplam 9153 km2 'lik alanı kapsamaktadır.

2016 yılında TÜİK verilerine göre merkez ilçeyle beraber 11 İlçe, 20 belediye, bu belediyelerde 148 mahalle ve ayrıca 552 köyü vardır.

Nüfus bakımından Doğu Anadolu'nun Van, Erzurum ve Malatya illerinden sonra en büyük 4. ilidir. Halk arasında Elâzığlı olanlara, Elâzığ ağzında kardeş ve ağabey anlamlarına gelen gakgoş hitabı kullanılır. İlin tarihi M.Ö. 20. yüzyıla dayanır. Tarihte Anadolu'yu Mezopotamya'ya bağlayan kervan yollarının geçiş güzergahı içinde önemli yerleşim yeri olmuş, birçok kültüre ev sahipliği yapmıştır. Müslüman, Rum, Ermeni ve Süryani halklarının uzun yıllar birlikte yaşadığı bu bölgede günümüzde hala farklı kültür ve medeniyetlerin kalıntıları görülmektedir. İlin ismi 1937 yılında Atatürk'ün şehre yaptığı ziyaretinde sunduğu teklif ile Azık ili manasına gelen El-Azık olarak değiştirilmiş, Türkçe uyumu ve söyleyiş kolaylığı nedeniyle Elazığ halini almıştır.

#AK Parti Milletvekilleri
#24 Haziran Seçimleri
#Seçim sonuçları
#24 Haziran
#27. dönem milletvekilleri
#Elazığ Milletvekilleri
#Elazığ Milletvekili Seçim Sonuçları
6 yıl önce