|

Erzurum Atatürk Üniversitesinde FETÖ operasyonu: 17 gözaltı

Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgütün Atatürk Üniversitesi yapılanmasında yer aldıkları iddiasıyla 17 üniversite personeli gözaltına alındı.

Yeni Şafak
11:21 - 24/02/2017 Cuma
Güncelleme: 11:26 - 24/02/2017 Cuma
Diğer
Erzurum Atatürk Üniversitesinde FETÖ operasyonu sonucu 17 kişi gözaltına alındı.
Erzurum Atatürk Üniversitesinde FETÖ operasyonu sonucu 17 kişi gözaltına alındı.

Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgütün Atatürk Üniversitesi yapılanmasında yer aldıkları iddiasıyla 17 üniversite personeli gözaltına alındı. Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, FETÖ'nün Atatürk Üniversitesi yapılanmasına üye oldukları ve ByLock programı kullanarak örgütü destekleyen faaliyetler yürüttükleri belirlenen 17 üniversite personelinin yakalanması için operasyon başlattı. Operasyonda haklarında arama kararı bulunan 17 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin ifadelerinin alınması için emniyete götürüldüğü belirtildi.



Erzurum'da öğretmen Demir'in "FETÖ" davası


Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi olduğu öne sürülen eski öğretmen Sebahattin Demir'in yargılanmasına devam edildi. Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, geçen celse tahliye edilen tutuksuz sanık Sebahattin Demir ile avukatı Tuncay Kılınboz katıldı. Demir, savunmasında, lise yıllarında Fetullah Gülen cemaatine ait dershanede eğitim gördüğünü ve üniversite döneminde cemaate ait yurtta kaldığını söyledi.



İddianamede belirtildiği gibi söz konusu yapıya mensup olmadığını savunan Demir, "Muhafazakar insanım. Kendimi geliştirmek için hem Gülen cemaatinin hem de Kırkıncı Hocaefendi gibi cemaatlerin sohbetlerine katılıyordum. Buralarda din merkezli konular konuşuluyordu. Örgüt ya da siyasi içerikli görüşler yoktu. Olsaydı zaten katılmaz, çıkardım." dedi.



Mahkeme heyeti, sanık Sebahattin Demir'in ByLock ya da buna benzer programları kullanıp kullanmadığının belirlenmesi amacıyla duruşmayı erteledi. Davanın iddianamesinde, sanık Sebahattin Demir'in örgüte ait çok sayıda yasaklı materyali ve belgeleri evinde bulundurduğu, örgütün finans kaynağı Asya Katılım Bankasına (Bank Asya) düzenli olarak para transferi yaptığı, örgütle ilişkili kişilerle sık sık görüştüğü ve örgüte müzahir Aktif Eğitim Sendikasına üye olduğu belirtilerek, sanığın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi isteniyor.






#Erzurum
#Atatürk Üniversitesi
#FETÖ
7 yıl önce