|

Facebook'taki yavaşlık neden kaynaklanıyor? Facebook neden yavaş?

Facebook'taki yavaşlık neden kaynaklanıyor? İşte bu sorunun yanıtını haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. Dünyanın en fazla kullanılan sosyal medya platformu Facebook'ta bir yavaşlık olduğu görüldü. Özellikle de mobil cihazlardan uygulamaya girildiğinde sayfaların geç açılması ve paylaşımların görülmemesi gibi durumlar ortaya çıktı. Peki Facebook'taki yavaşlığın sebebi nedir? işte detaylı bilgiler.

Yeni Şafak
21:07 - 19/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 21:21 - 19/12/2016 Pazartesi
Diğer

Facebook'taki yavaşlığın nedeni kullanıcılar tarafından merak edilmeye başlandı. Dünya genelinde aktif kullanıcı sayısı 1 milyarı geçen Facebook'ta zaman zaman yavaşlık olduğu görülüyor. Facebook kullanıcıları ise bu yavaşlığın nedenini merak ediyor. Sizler için kısaca Facebook'taki yavaşlığın nedenini paylaşıyoruz.



Facebook neden yavaş?


Bugün akşam saatlerinde sosyal medya devi Facebook'ta bir yavaşlama olduğu kullanıcıların çeşitli mecralardan yaptığı yorumlardan da kesinleşti. Facebook'taki yavaşlığın nedeni resmi olarak açıklanmasa da, bu yavaşlığın genel olarak bakıldığında güvenlik tedbirlerinden kaynaklandığı biliniyor. Özellikle de terör propagandaları ve provakasyonları bu gibi mecralarda yoğun şekilde yapıldığı ve bunların önüne geçmek için zaman zaman Facebook'ta yavaşlama söz konusu olabiliyor.



19 Aralık 2016 saat 20.00 sularından itibaren Facebook'a erişim yavaşlamış durumda. Bazı internet kullanıcıları Facebook'a erişemediklerini bildiriyor. Aynı şekilde Twitter'a da erişim neredeyse imkansız durumda.



Twitter ve Facebook başta olmak üzere sosyal medyalara erişim yavaşlarken, konu ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Söz konusu sitelere VPN üzerinden sorunsuz bir şekilde erişim yapılabiliyor. Olayın gerçekleşmesinin ardından Facebook başta olmak üzere pek çok sosyal medya sitesine erişim sağlanmakta güçlük çekiliyor. Bu da internet kullanıcılarının; "Facebook'a neden girilemiyor? Facebook'a bağlantı sorunu mu var? Facebook'a erişim yasağı mı geldi?" sorularını sormasına neden oluyor.


Günlük mobil kullanıcı sayısı 1 milyarın üzerinde


Facebook'un günlük ve aylık aktif kullanıcı sayısında bu sene nisan-haziran döneminde da artış kaydedildi. Günlük aktif kullanıcı sayısı 2016'nın üçüncü döneminde ortalama 1,18 milyar kişi oldu. Bu sayı yıldan yıla yüzde 17'lik artış gösterdi ve bu kişilerin 1,09 milyarının mobil cihazlardan Facebook'u kullandığı tespit edildi.



Facebook'u kullanan aylık aktif kullanıcı sayısı da aynı dönemde 1,79 milyar kişiye ulaşarak, bir önceki yılın üçüncü çeyreğine göre yüzde 16'lık artış gösterdi. Bu kişilerin 1,66 milyarının mobil cihazlardan bağlandığı belirlendi.



Finansal raporda, ayrıca Facebook'un üçüncü çeyrek reklam gelirlerinin 6,8 milyar dolara ulaşarak, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 59 artış kaydettiği vurgulandı. Söz konusu gelir, geçen yılın temmuz-eylül döneminde 4,3 milyar dolardı. Üçüncü çeyrek reklam gelirlerinin yüzde 84'ü mobil reklamlardan gelirken, bu oran geçen yılın aynı döneminde yüzde 78 olmuştu.





#Facebook
#Facebook neden yavaş
#Facebook'ta yavaşlık
7 yıl önce