|

Fenerbahçe Adanaspor maç özeti! FB Adana özet izle!

Fenerbahçe Adanaspor maçının geniş özeti görüntüleri ve golleri haberimizde. BEİN SPORT'tan canlı olarak yayınlanan Süper Lig'in ilk maçlarından kritik maçın önemli pozisyonlarını haberimizdeki bağlantıya tıklayarak izleyebilirsiniz. Fenerbahçe Ülker Stadı'nda saat 19.00'da başlayan maçta Adanaspor Fenerbahçe karşısında oynadığı futbolla göz doldurdu. İşte FB Adana özeti...

Yeni Şafak
19:27 - 15/01/2017 Pazar
Güncelleme: 19:37 - 15/01/2017 Pazar
Diğer

Fenerbahçe Adanaspor maç özeti haberimizde. Süper Lig'de 16 haftalık bölümü 31 puanla 4. sırada tamamlayan sarı-lacivertliler, ligin ikinci bölümüne iyi başlamayı hedefliyor. Son iki maçında Gençlerbirliği ve Trabzonspor'u 3-0'la geçen Fenerbahçe, ligin son sırasındaki rakibi karşısında puan kaybı yaşamak istemiyor. Ligde 10 puanla son sırada yer alan Adanaspor ise son iki maçında çıkışa geçti. Turuncu-beyazlılar, son iki maçta Kayserispor'u yenip Medipol Başakşehir'le berabere kaldı ve 4 puanı hanesine yazdırdı. Levent Şahin yönetimindeki Akdeniz temsilcisi, Kadıköy'den iyi bir sonuçla dönmek için mücadele edecek. Fenerbahçe ile Adanaspor arasında yarın Ülker Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak maçı hakem Serkan Çınar yönetti.








Fenerbahçe'de Aatıf sürprizi


Fenerbahçe'de Adanaspor karşılaşmasında Aatıf Chahechouhe sürprizi yaşanıyor. Devre arası kampının son 2 gününe katılan Faslı futbolcu, Adanaspor mücadelesine ilk 11'de başlayadı. Fenerbahçe'de Aatıf sürprizi yaşanıyor. Trabzonsporlu Mehmet Ekici'ye karşılık takasta kullanılmak istenen, ancak gitmek istemeyince kadro dışı bırakılıp kamp kadrosuna dahil edilmeyen Aatıf Chahechouhe, devre arası hazırlıklarına Dereağzı'nda başlamıştı. Kampın bitimine 2 gün kala affedilen ve Antalya'da takıma katılan Faslı futbolcu, Teknik Direktör Dick Advocaat tarafından Adanaspor karşısında ilk 11'de sahaya sürüldü.



Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Adanaspor karşısında takımında 4 değişiklik yaptı. Ülker Stadı'na oynanan maçta Advocaat, devre arasından önceki son Trabzonspor maçının 11'ine göre 4 değişikliğe gitti. Tecrübeli teknik adam Simon Kjaer, İsmail Köybaşı, Moussa Sow ve Alper Potuk'un yerlerine, cezası biten Martin Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Aatıf Chahechouhe ve Ozan Tufan'ı ilk 11'de oynattı.



Advocaat takımını 4-3-3 sistemiyle sahaya sürdü. Kalede Volkan Demirel'le başlayan Fenerbahçe'nin savunma dörtlüsünü Şener Özbayraklı, Skrtel, Neustaedter ve Hasan Ali Kaldırım oluşturdu. Orta sahanın ortasında Mehmet Topal, Ozan Tufan ve Josef de Souza'yı oynatan Advocaat, kanatlarda Chahechouhe ile Jeremain Lens'e görev verdi. Fenerbahçe'nin ileri ucunda ise Jose Fernandao oynadı.



- Chahechouhe ilk 11'de


Ara transfer döneminde takımdan ayrılması gündeme gelen Chahechouhe, Adanaspor karşısında ilk 11'de sahaya çıktı. Advocaat, Trabzonspor'dan Mehmet Ekici'nin transferi için takası gündeme gelen ve Antalya kampının ilk 4 gününe dahil etmediği Faslı futbolcuyu, sürpriz bir şekilde ilk 11'de sahaya sürdü.



- Ozan Tufan 10 hafta sonra ligde ilk 11'de


Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Ozan Tufan, Süper Lig'de 10 hafta sonra ilk 11'de oynadı. Son olarak 6. haftadaki Osmanlıspor maçında ilk 11'de oynayan Ozan, daha sonra uzun süreli sakatlığını nedeniyle formasından uzak kalmıştı. Ozan Tufan iyileştikten sonra ligde ilk kez 11'de forma şansı buldu. Formayı Ozan'a kaptıran Alper Potuk ise 6 hafta sonra kendisini yedek kulübesinde buldu. Öte yandan Trabzonspor maçında cezası nedeniyle oynamayan Skrtel ile sakatlığı düzelen Hasan Ali Kaldırım, tekrar 11'e döndü.



- Volkan Şen ve Kjaer sakat


Fenerbahçe iki önemli isminden yoksun bir şekilde Adanaspor karşısında sahada yer aldı. Antalya kampında hazırlık maçında sakatlanan Volkan Şen ile sağ üst ön adalesinde ağrı bulunan Kjaer, takımlarını yalnız bırakmak zorunda kaldı. Sarı-lacivertli takımda kadro dışı bırakılan Gregory van der Wiel ve Emmanuel Emenike de Adanaspor maçında oynamadı. Teknik direktör Advocaat, Miroslav Stoch'u da 18 kişilik kadroya dahil etmedi.



- Sow milli takımda


Fenerbahçe'nin golcü futbolcusu Moussa Sow, milli takımında yer aldığı için Adanaspor maçında forma giyemedi. Sow, Senegal Milli Takımı'yla Afrika Uluslar Kupası'nda mücadele ediyor.



- Karavaiev kadroda


Fenerbahçe'nin yeni transferi Ukraynalı Oleksandr Karavaiev, yedekler arasında yer aldı. Shakhtar Donetsk'ten kiralanan Ukraynalı futbolcu, ilk kez sarı-lacivertli formayı resmi bir maçta giymek için teknik direktör Advocaat'tan şans bekledi. Bu arada Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Yiğithan Güveli, ilk kez Süper Lig'de 18 kişilik kadroya girdi. Sarı-lacivertlilerin 18 yaşındaki genç stoperi, bu sezon Ziraat Türkiye Kupası maçlarında şans bulmuştu.



- Kadıköy'de tribünler boş kaldı


Fenerbahçeli taraftarlar, Adanaspor maçına ilgi göstermedi. Kadıköy'de tribünlerin büyük bir bölümü boş kalırken, karşılaşmayı yaklaşık 10 bin sarı-lacivertli taraftar takip etti. Adanasporlu taraftarlar da deplasman tribününün büyük bir bölümünü doldurarak, takımlarına destek oldu.



- Levent Şahin ilk kez kulübede


Adanaspor'un yeni teknik direktörü Levent Şahin, ilk kez bir resmi maçta yedek kulübesinde takımının başında yer aldı. Ligin 16. haftasındaki Medipol Başakşehir maçını turuncu-beyazlılarla yeni anlaştığı için tribünden izleyen Şahin, devre arası kampını takımıyla Antalya'da geçirmişti.



- Adanaspor'da Vinicius yetişmedi


Adanaspor'un yeni transferi Vinicius Santos Silva, lisansının yetişmediği için Fenerbahçe karşısında forma giyemedi. Kulüp yetkililerinden alınan bilgiye göre, Brezilyalı futbolcu lisansı çıkmadığı için kadroya dahil edilmedi. Diğer yeni transfer Charles Itandje ise kaledeki yerini aldı. Akdeniz temsilcisinde Renan Rofrigues da Silva ise sarı kart cezası nedeniyle Kadıköy deplasmanında takımını yalnız bıraktı.



#Fenerbahçe Adanaspor maç özeti
#Fenerbahçe
#Adanaspor
#FB Adana özet
7 yıl önce