|

Fenerbahçe Beşiktaş derbisi ne zaman saat kaçta?

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 6. haftasında Fenerbahçe ile deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarına bu sabah yaptığı antrenmanla başladı. Peki, Fenerbahçe Beşiktaş (FB BJK) derbisi ne zaman saat kaçta? İşte ayrıntılar...

Yeni Şafak
14:31 - 21/09/2018 Cuma
Güncelleme: 14:53 - 21/09/2018 Cuma
IHA
Fenerbahçe Beşiktaş ​derbisi ne zaman saat kaçta? sorularının yanıtı haberimizde.
Fenerbahçe Beşiktaş ​derbisi ne zaman saat kaçta? sorularının yanıtı haberimizde.

Spor Toto Süper Lig’in 6. haftasında Fenerbahçe evinde Beşiktaş'ı konuk edecek. Teknik Direktör Şenol Güneş yönetiminde yapılan antrenman; dinlenme, kondisyon ve taktik çalışmasıydı. Dünkü Sarpsborg maçında oynayan futbolcular salonda rejenarasyon çalışması yaparak antrenmanı tamamladı. Diğer oyuncular ise sahada yapılan ısınma koşuları, istasyon koşuları ve streching çalışması ile antrenmana başladı. Pas çalışması, 5’e 2 çalışması, dar alanda oyun kontrol pas çalışması yapıldı. Antrenman, yarım sahada yapılan çift kale taktik maçı ve şut çalışması ile sona erdi. Siyah-beyazlılar, hazırlıklarına yarın saat 17.30’da yapacağı antrenmanla devam edecek.

FENERBAHÇE BEŞİKTAŞ MAÇI NE ZAMAN SAAT KAÇTA?

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında 24 Eylül Pazartesi günü yapılacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini hakem Fırat Aydınus yönetecek. Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulundan yapılan açıklamaya göre Ülker Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak derbi maçta Aydınus'un yardımcılıklarını Serkan Ok ve Aleks Taşçıoğlu yapacak. Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi beIN Sports ve beIN Connect üzerinden naklen izlenebilecek.

Galatasaray ve Beşiktaş, Fenerbahçe’ye fark attı

Spor Toto Süper Lig’de 6. hafta karşılaşmaları oynanmadan önce ilginç bir istatistik dikkat çekti. Ligde atılan gol sayısı göz önüne alındığında Fenerbahçe’ye ezeli rakiplerinden Beşiktaş 2, Galatasaray ise hemen hemen 3 kat fark attı.

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in ilk 5 haftasında oynadığı mücadelelerde attığı 5 golle üç büyük İstanbul takımı arasında en az fileleri havalandıran ekip oldu. Sarı-lacivertlilerin attığı 5 gole karşı ligin ilk haftasından bu yana Beşiktaş 10, Galatasaray ise 14 kez rakip fileleri havalandırdı. Fenerbahçe, maç başına 1 gol ortalaması ile oynarken, Beşiktaş maç başına 2, Galatasaray ise 2.8 ortalama yakaladı.

Fenerbahçe’de büyük düşüş

Spor Toto Süper Lig’de geçen sezon ilk 5 haftada 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Fenerbahçe, rakip ağları 12 kez sarstı. Sarı-lacivertliler, bu sezon ilk 5 maçta attığı 5 golle geçen sezona göre büyük düşüş yaşadı. Beşiktaş ise geçtiğimiz sezonda ilk 5 maçlık periyotta 9 gol atarken, bu yıl 10 gol atmayı başardı. Galatasaray ise geçen sezon ilk 5 haftada 13 gol atarken bu yıl 14 gol atarak geçtiğimiz seneden daha fazla gol atmayı başardı.

Fenerbahçe’nin geçtiğimiz yıl ligde oynadığı ilk 5 karşılaşma şu şekildeydi:

Göztepe: 2 - Fenerbahçe: 2

Fenerbahçe: 2 - Trabzonspor: 2

Gençlerbirliği: 1 - Fenerbahçe: 2

Fenerbahçe: 2 - Başakşehir: 3

Alanyaspor: 1 - Fenerbahçe: 4

Beşiktaş’ın geçtiğimiz yıl ligde oynadığı ilk 5 karşılaşma şu şekildeydi:

Beşiktaş: 2 - Antalyaspor: 0

Kasımpaşa: 2 - Beşiktaş: 2

Beşiktaş: 2 - Bursaspor: 1

Karabükspor: 0 - Beşiktaş:1

Beşiktaş: 2 - Konyaspor: 0

Galatasaray’ın geçtiğimiz yıl ligde oynadığı ilk 5 karşılaşma şu şekildeydi:

Galatasaray: 4 - Kayserispor: 1

Osmanlıspor: 1 - Galatasaray: 3

Galatasaray: 3 - Sivasspor: 0

Antalyaspor: 1 - Galatasaray: 1

Galatasaray: 2 - Kasımpaşa: 2

FENERBAHÇE'NİN GOLCÜLERİ YABANCILAR

Spor Toto Süper Lig’de ilk 5 haftada rakip fileleri 5 kez havalandıran Fenerbahçe’de gollerin tamamını yabancı futbolcuların atması dikkat çekti. Sezona, yeni yönetim ve yeni hocayla birlikte giren Fenerbahçe, ilk 5 haftada 2 galibiyet, 3 mağlubiyetle kendisine 11. sırada yer buldu. Sarı-lacivertliler, ligin başından bu yana attığı 5 golü de yabancı futbolcuların atması dikkat çekti.Süper Lig’in ilk haftasında sahasında Bursaspor’u 2-1 mağlup eden Fenerbahçe’de golleri Al-Nasr’a transfer olan Giuliano ve Al-Ahli’ye giden Josef atarken, Kayserispor mücadelesinde ise gollerini Ayew ve Slimani kaydetmişti. Geçtiğimiz hafta Konya’da oynanan Atiker Konyaspor mücadelesinde de sarı-lacivertlilerin golünü Eljif Elmasîn atmasıyla Fenerbahçeli yerli futbolcular golle tanışamamış oldu.

Fenerbahçe’nin 2018-2019 Spor Toto Süper Lig’in deki ilk 5 maçı şu şekilde:Fenerbahçe: 2 - Bursaspor: 1Evkur Yeni Malatyaspor: 1 - Fenerbahçe: 0Göztepe: 1 - Fenerbahçe: 0Fenerbahçe: 2 - Kayserispor: 3Atiker Konyaspor: 0 - Fenerbahçe: 1

FIRAT AYDINUS'UN DERBİ KARNESİ

Süper Lig'de 2003-2004 sezonundan bu yana görev yapan Aydınus, daha önce 28 derbi yönetti. İstanbul bölgesi hakemi olan Aydınus, geçen sezon biri Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere 3 derbiye çıktı. Aydınus'un kupada düdük çaldığı yarı final ilk maçında Beşiktaş ile Fenerbahçe karşı karşıya gelmişti. Vodafone Park'ta 2-2 biten karşılaşmaya kırmızı kartlar damga vurdu. Aydınus, gergin geçen maçta Fenerbahçe'den Alper Potuk ve Volkan Demirel'i, Beşiktaş'tan da Portekizli Ricardo Quaresma'yı kırmızı kartla oyun dışına gönderdi.

GALİBİYETLERDE EŞİTLİK VAR

Aydınus, kariyerinde daha önce 11 kez Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde düdük çaldı. Beşiktaş ve Fenerbahçe dörder kez sahadan galibiyetle ayrılırken, 3 karşılaşma da berabere bitti. Siyah-beyazlı takım bu maçlarda 14 gol atarken, Fenerbahçe rakibine 12 golle karşılık verdi.

9 KIRMIZI, 53 SARI KART ÇIKARDI

44 yaşındaki Aydınus, Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki maçlarda 9 kez kırmızı, 53 kez de sarı kartına başvurdu. Aydınus, Fenerbahçeli oyunculara 5 kırmızı ve 28 sarı kart, Beşiktaşlı futbolculara da 4 kırmızı ve 25 sarı kart çıkardı. Tecrübeli hakem, bu sezon Fenerbahçe'nin bir maçında görev yaptı. Ligin 2. haftasında oynanan maçta Fenerbahçe, deplasmanda Evkur Yeni Malatyaspor'a 1-0 mağlup oldu.

EN FAZLA DERBİ YÖNETEN HAKEM

Fırat Aydınus, faal hakemler arasında en fazla derbi yöneten isim olarak dikkati çekiyor. Daha önce 28 derbide düdük çalan Aydınus'u, 23 derbiyle FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır takip ediyor.

#Beşiktaş
#Fenerbahçe
#BJK FB
#derbi ne zaman
#Beşiktaş Fenerbahçe maçı ne zaman
5 yıl önce
default-profile-img