|

Galatasaray Ankaragücü özet

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında sahasında MKE Ankaragücü'nü 6-0 yenen Galatasaray, iç sahadaki performansıyla dikkati çekiyor. İşte Galatasaray (GS) Ankaragücü özet.

Yeni Şafak
13:27 - 20/01/2019 Pazar
Güncelleme: 13:36 - 20/01/2019 Pazar
AA
Galatasaray - Ankaragücü: 6-0
Galatasaray - Ankaragücü: 6-0

Galatasaray, Süper Lig'de bu sezon iç sahadaki 10 maçta 6 galibiyet, 4 beraberlik yaşarken hiç mağlup olmadı. Galatasaray, ligde attığı 36 golün 28'ini Türk Telekom Stadı'nda kaydetti. Fatih Terim'in öğrencileri, iç sahadaki 10 maçta da rakip fileleri havalandırdı. Sarı-kırmızılılarda bu sezon gol sevinci yaşayan 13 futbolcunun 8'i sadece iç saha maçlarında gol attı.

Süper Lig'de geride kalan 18 haftada 9 galibiyet, 5 beraberlik ve 4 yenilgi yaşayan sarı-kırmızılı ekip, rakip filelere 36 gol gönderirken kalesindeki 21 gole engel olamadı.

Teknik direktör Fatih Terim'in öğrencileri, sahasında 10 maça çıktı. Sarı-kırmızılı ekip, bu müsabakalarda 6 galibiyet, 4 beraberlik yaşadı ve hiç yenilmedi.

Galatasaray, bu sezonki 36 golün 28'ini Türk Telekom Stadı'nda buldu. Sarı-kırmızılılar, deplasmanda ise 8 gol kaydetti. Sahasındaki maçlarda 9 gol yiyen Galatasaray, deplasmanda ise kalesindeki 12 golü engelleyemedi.

4 mağlubiyet de deplasmanda

Galatasaray, bu sezonki tüm mağlubiyetleri deplasmanda yaşadı.

Evinde iyi performans sergileyen ve mağlup olmayan sarı-kırmızılı takım, dış sahada ise 8 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 yenilgi aldı.

Sahasında boşu yok

Galatasaray, bu sezon Süper Lig'de iç sahada oynadığı tüm maçlarda gol attı.

Türk Telekom Stadı'ndaki 10 müsabakada 28 gol kaydeden sarı-kırmızılı ekip, tüm maçlarda en az bir kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

Galatasaray, söz konusu maçların 4'ünde kalesini gole kapatırken, 6 karşılaşmada ise rakip oyuncuların gol atmasını önleyemedi.


8 futbolcu iç saha golcüsü

Galatasaray'a bu sezon skor katkısı veren 13 futbolcunun 8'i sadece Türk Telekom Stadı'nda gol sevinci yaşadı.

Bu sezon Sinan Gümüş ve Garry Rodrigues üçer, Emre Akbaba 2, Maicon Roque, Sofiane Feghouli, Badou Ndiaye, Fernando Reges ve Martin Linnes birer golü taraftarı önünde filelere gönderdi.

Sarı-kırmızılı takımın 9 golle en skorer oyuncusu olan Henry Onyekuru, 7 golü Türk Telekom Stadı'nda, 2 golü ise deplasmanda kaydetti. 7 golü bulunan ve kadro dışı bırakılan Eren Derdiyok da iç sahada 5 kez fileleri havalandırdı.

Serdar Aziz ve Ryan Donk da iç sahada ve deplasmanda birer gole imza attı. Ömer Bayram ise tek golünü deplasmanda buldu.

Galatasaray'ın kalan 2 golünü de rakip oyuncular kendi kalesine attı.

Sahasında mağlubiyeti unuttu

Galatasaray, iç sahada 29 maçlık yenilmezlik serisi yakaladı.

Süper Lig'de devam eden en uzun iç saha yenilmezlik serisinin sahibi olan sarı-kırmızılı ekip, evindeki son 29 maçta 24 galibiyet, 5 beraberlik aldı.

Galatasaray, ligde Türk Telekom Stadı'nda son yenilgisini 2016-2017 sezonunun 30. haftasındaki Kasımpaşa mücadelesinde yaşadı.

Spor Toto Süper Lig'in 18'inci haftasında Galatasaray kendi sahasında MKE Ankaragücü'nü 6-0 mağlup ederken, mücadelenin ardından Galatasaray Antrenörü Hasan Şaş ve MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Kaplan basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.


Galatasaray - MKE Ankaragücü maçının ardından

Çok mutlu olduklarını dile getiren Hasan Şaş, 6 golle, iyi bir oyunla maçı kazandık. Takımın antrenmanlardaki enerji seviyesi çok yüksekti. Çok iyi çalıştılar. Özellikle bu hafta içindeki son 2 antrenman çok iyiydi. Antrenmanlardaki performanslarını sahaya yansıtmaları sevindirici. Ankaragücü'nün bir kaos durumu olduğunu biliyoruz. Kulüp ve heyet olarak bundan sonraki maçların daha sert geçeceğini biliyoruz. Göztepe ve Alanya maçlarında daha çok mücadele etmemiz gerektiğini biliyoruz. Bu maçı geride bırakacağız. Çok kritik iki deplasman, 6 puanla dönersek farklı bir pozisyonda olabiliriz. Hafta içi çok iyi çalışan bir takım vardı, bunu da sahaya yansıttılar. 3 puan aldık dedi.

ŞAŞ 15-20 GÜN SONRA FİZİK OLARAK DAHA İYİ OLACAĞIZ

Takımın maçtaki fizik seviyesine değinen Şaş, şöyle konuştu Tabii 10 günlük bir süreci, bir kondisyonere bağlamak doğru olmaz. Ama takıma başka bir hava getirdi, değişik antrenmanları var. Şampiyonlar Ligi seviyesinde Liverpool'un 120 koştuğunu, Dortmund'un 122 koştuğunu biliyoruz. Onu gördüğümüz için böyle bir değişikliğe gittik. Takımın 15-20 gün sonra fizik kondisyon seviyesinin daha doğru olacağını düşünüyorum. İlk yarıda çok sakat ve cezalı oyuncumuz vardı. Biraz daha bekleyelim, fizik kalite olarak daha iyi olacağız.

2 TRANSFER YAPACAĞIZ

Santrfor bölgesine yönelik transfer çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Hasan Şaş, 12 yabancımız var. Çok hassas bir dönem. Yönetim de biz de varımızla yoğumuzla çalışıyoruz. Biz forvet bölgesine 2 oyuncu istiyoruz. Herkesin çok iyi çalıştığından kimsenin şüphesi olmasın. Biz bekliyoruz, yönetim çalışıyor. 2 transfer yapacağız, eğer bir santrfor alırsak, savunmaya bir takviye yapabiliriz. 2 hakkımız var ifadelerini kullandı.


BOLUSPOR MAÇINA FARKLI BİR KADRO İLE ÇIKACAĞIZ

Boluspor mücadelesinin oynanmamasının bugünkü kadroya etkisi üzerine gelen bir soruya Şaş, Tamamen ayrı kadrolardı. Boluspor ile bu maç arasındaki kadrolar arasında 9-10 futbolcu farklıydı. Diğer oyuncuların fizik kalitelerini yükseltmelerini bekliyoruz. 3 kulvarda gideceğiz, derin bir kadromuz yok. Tüm futbolculardan maksimum verim almak için Boluspor maçına farklı kadro ile çıkacağız yanıtını vererek sözlerini noktaladı.

KAPLAN 28 DAKİKADA 3 GOL YEMEK BİZE YAKIŞMADI

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Kaplan ise maçın başında yedikleri golün kendilerini kötü etkilediğini belirterek, Takım olarak buraya gelirken tüm hazırlıkları yapmıştık ama maçın başında yediğimiz gol gardımızı düşürdük. 28 dakikada 3 gol yedik, bu hiç yakışmadı. Kazanan Galatasaray'ı kutluyorum, iyi oynadılar. Savunmadaki kötü oyunumuz onlara avantaj getirdi. Bugün camiamızı üzdük ama önümüzdeki haftadan itibaren yeniden onları sevindirmek için elimizden geleni yapacağız. Bugün buraya kadar gelerek bizi destekleyen tüm taraftarlarımıza teşekkür ediyorum açıklamasını yaptı.

EL KABIR İSTEMEDİĞİ VE KAFA OLARAK RAHAT OLMADIĞI İÇİN KADRODA YER ALMADI

El Kabir'in kadroda olmamasını değerlendiren Kaplan, El Kabir'le konuştuk, ufak bir sakatlığı vardı. Kendisi oynamak istemedi, sakatlığının uzayabileceğini söyledi. Doktorumuzla konuştuk, oynayabilir dedi. Oyuncu istemediği için, kafa olarak rahat olmadığı için onu önümüzdeki hafta Aytemiz Alanyaspor maçında değerlendirmek istedim ve böyle bir karar aldım diye konuştu.

#Galatasaray
#Spor Toto Süper Lig
#Ankaragücü
#Galatasaray Ankaragücü maç özeti
#GS Ankaragücü özet
5 yıl önce
default-profile-img