|

Galatasaray Edin Dzeko’yu transfer etmek istiyor haberi

Galatasaray Edin Dzeko’yu transfer etmek istiyor. Yeni sezon planlamasında doğru adımlarla ilerlemek isteyen Galatasaray, önceliği forvete verdi. Gol yollarındaki sıkıntıyı çözmek için ise Edin Dzeko’ya teklif götürdü. Dzeko kabul ederse 1+1 yıllık sözleşme imzalanacak.

Yeni Şafak
16:10 - 30/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 13:20 - 30/05/2016 Pazartesi
Diğer

Galatasaray Edin Dzeko'yu transfer listesine aldı. Bu sezon oynadığı futbolla taraftarı hayal kırıklığına Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası finalini kazanarak bir nebze de olsa mutlu etmişti. Yeni sezonda ise iddialı bir kadro kurmak isteyen Galatasaray ilk olarak Edin Dzeko'ya teklif götürdü.


Galatasaray haberleri – Galatasaray resti çekti! EURO 2016 maçları ne zaman? İşte EURO 2016 fikstür ve grupları



Transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray, İtalyan medyasına yansıyan iddialara göre Roma'nın Boşnak golcüsü Edin Dzeko'ya teklifte bulundu. Dzeko'nun 15 milyon Euro'luk bonservis bedelini karşılaması mümkün görünmeyen sarı kırmızılıların kiralık formülü ile transferi gerçekleştirmek istediği öne sürüldü. Galatasaray, 1+1 yıllık kiralamak istediği Dzeko'ya 4 milyon Euro ödemeye hazır.



La Gazetta Dello Sport'un haberine göre, İtalya'da mutlu olduğunu dile getiren Dzeko'nun yine de teklifi göz önünde bulundurabileceği ifade edildi. Milan ve West Ham United'in da transfer listesinde bulunan golcü futbolcunun geleceği ile ilgili kararı önümüzdeki günlerde alacağı vurgulandı.



Dzeko'nun menajeri Redzepagic ise, "Dzeko'nun her zaman daha fazla oynamaya ihtiyacı var. Bu doğrultuda kararlar vermek zorundayız. Dzeko, ailesi ile beraber İtalya'da bir düzen kurdu ve bu düzenden de vazgeçmeye sıcak bakmıyor. Teklifler var ancak bu teklifler her transfer döneminde ortaya çıkan teklifler. Bizim kararımız kadar, Roma'nın da kararı süreçte belirleyici olacak" şeklinde konuştu.



30 yaşındaki Dzeko, geçtiğimiz sezon Roma formasıyla 31 lig maçında 8 gol atmıştı. Boşnak oyuncu, Şampiyonlar Ligi'nde ise 7 kez oynayıp 2 kez fileleri havalandırmıştı.

#Galatasaray
#Transfer
#Edin Dzeko
8 yıl önce