|

Galatasaray Sivasspor özet! GS - Sivasspor maç özeti!

Galatasaray Sivasspor maç özeti ve golleri haberimizde.Süper Lig'de 3.haftanın açılış maçında Galatasaray Sivasspor'u konuk etti. Galatasaray 8 yıl sonra 3'te 3 ile başlayarak lige iyi bir başlangıç yaptı. Tolga Ciğerci'nin kariyerinin zirvesine ulaştığı bu günlerde Sivasspor karşısında 2 tane gol atarak yükselişini sürdürdü. İşteGS-Sivasspor özet...

Yeni Şafak
16:04 - 26/08/2017 Cumartesi
Güncelleme: 16:08 - 26/08/2017 Cumartesi
IHA
Galatasaray Sivasspor maç özeti ve golleri haberimizde.
Galatasaray Sivasspor maç özeti ve golleri haberimizde.

Galatasaray Sivasspor (GS-Sivasspor) maç özeti haberimizde sizlerle paylaştık. Süper Lig'in 3. haftasında Demir Grup Sivasspor'u 3-0 yenen Galatasaray, yoluna kayıpsız devam etti.

Ligin ilk haftasında Kayserispor'u 4-1, ikinci haftasında ise Osmanlıspor'u 3-1 mağlup eden sarı-kırmızılı ekip, 9 puanla liderliğini sürdürdü.

Demir Grup Sivasspor önünde etkili bir performans ortaya koyan Galatasaray, 41 ve 71. dakikalarda Tolga Ciğerci, 83. dakikada ise penaltıdan Gomis'in golleriyle sonuca gitti.

Galatasaray'ın ilk 3 haftada attığı gol sayısı 10'a ulaşırken, kalesinde ise sadece 2 gol gördü.


Galatasaray Sivasspor maç özeti
İlk Yarı:

4. dakikada sol kanattan Linnes’in pasıyla ceza sahasına giren Tolga’nın vuruşunda top savunmadan döndü.

10. dakikada sol kanatta Emre Kılınç’ın kullandığı serbest vuruşta Dyakov’un kafa vuruşu Muslera’da kaldı.

11. dakikada Tolga’nın ara pasında ceza sahasında giren Rodrigues’in vuruşunda top kaleciden döndü. Dönen topa Tolga Ciğerci’nin penaltı noktası üzerinden vuruşunda meşin yuvarlak auta çıktı.

27. dakikada orta alanda Belhanda’nın pasıyla topla buluşan Ndiaye’nin ceza sahasının dışından yaptığı vuruşta top kalenin solundan dışarı çıktı.


36. dakikada Tolga Ciğerci’nin ceza sahasının solundan yaptığı ortada savunmadan seken topta arka alanda Rodrigues’in vuruşunu kaleci uzaklaştırdı.

41. dakikada Belhanda’nın sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde Serdar Aziz’in kafa vuruşuyla topla buluşan Gomis’in pasında Tolga topu ağlara gönderdi. 1-0

Galatasaray Sivasspor ikinci yarı

52. dakikada Muslera'nın kısa düşen topu sonrası gelişen konuk takım atağında, son olarak ceza sahasında topla buluşan Hakan Arslan'ın dönerek yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.

60. dakikada rakip takımın yarı sahasından aldığı topla çalımlarla ilerleyen Belhanda, ceza sahasında kaleciyle karşı karşıya kaldı. Faslı futbolcunun vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

71. dakikada Galatasaray, skoru 2-0 yaptı. Soldan gelişen sarı-kırmızılı takımın atağında, Belhanda'nın pasıyla ceza sahasına giren Linnes, meşin yuvarlağı ceza yayına doğru çıkardı. Bu bölgede Tolga Ciğerci attığı sert şutta, topu kaleci Rochet'in uzandığı köşeden ağlara gönderdi.


82. dakikada Galatasaray penaltı kazandı. Demir Grup Sivasspor ceza sahasında Ndiaye'nin kontrol etmek istediği topa Bjarsmyr'in elle müdahale ettiğini belirleyen hakem Ali Palabıyık, penaltı noktasını gösterdi. 83. dakikada penaltı atışını kullanan Gomis, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturarak, takımını 3-0 öne geçirdi.

90 1. dakikada hızla konuk ekibin ceza sahasına giren Yasin Öztekin'in sağ çaprazda dar açıdan yaptığı vuruşta, kaleci Rochet topu kornere attı.

Galatasaray, müsabakadan 3-0 galip ayrıldı.


Stat: Türk TelekomHakemler: Ali Palabıyık xx, Kemal Yılmaz xx, Serkan Olguncan xxGalatasaray: Muslera xx, Mariano xx, Maicon xx, Serdar Aziz xx, Linnes xx, Fernando xx, Belhanda xx, Ndiaye xx, Tolga xx, Rodrigues xx, Gomis xxYedekler: Eray, Ahmet, Yasin, Selçuk, Eren, Sinan, Emrah, Tarık, Carole, KorayTeknik Direktör: Igor TudorDemir Grup Sivasspor: Sergio xx, Elderson xx, Djakov xx, Bjarsmyr xx, Rıdvan xx, Mert xx, Aurmeir xx, Hakan xx, Emre xx, Kone xx, Leandrinh xxYedekler: Tolgahan, Galip, Mert, Muhammet, Kerim, Ergin, Boye, Rıdvan, Cem, MuhammedTeknik Direktör: Samet AybabaGol: Tolga (dk. 41) (Galatasaray)Sarı kartlar: Mariano, Serdar (Galatasaray)

Tolga Ciğerci kendini aştı

Demir Grup Sivasspor karşısında takımının galibiyetine önemli katkı yapan Tolga Ciğerci, adeta kendini aştı.

Sarı-kırmızılı ekibin bu sezon ligde oynadığı 3 maçta da rakip fileleri havalandıran ve toplam 4 gole ulaşan Tolga, takımının en skorer isimlerinden biri konumuna geldi.

Profesyonel kariyerinde daha önce Borussia Mönchengladbach ve Hertha Berlin formalarıyla toplam 2 gole imza atan oyuncu, Galatasaray'da bu sezon 4 gol atmayı başardı.

Gomis'in boşu yok

Sarı-kırmızılı ekibin golcü oyuncusu Bafetimbi Gomis, ligde Demir Grup Sivasspor'u da boş geçmedi.

Ligde Kayserispor (2) ve Osmanlıspor (1) filelerini havalandıran Gomis, Demir Grup Sivasspor karşısında penaltıdan bulduğu golle serisini sürdürerek toplam 4 gole ulaştı.

Öte yandan, Gomis'in bu maçta 6 kez ofsayt pozisyonuna düşmesi de dikkati çekti.

Altı maç sonra kalesini gole kapattı

Galatasaray, Demir Grup Sivasspor karşılaşmasını gol yemeden tamamlayarak 6 resmi maç aradan sonra kalesini kapattı.

En son geride kalan sezonun 32. haftasında Osmanlıspor'u 2-0 yenen sarı-kırmızılı ekip, sonrasında 4 lig ve 2 UEFA Avrupa Ligi maçında rakiplerinin gol atmasını önleyememişti.

Serdar Aziz'in kaşı açıldı

Karşılaşmanın ilk yarısında girdiği bir ikili mücadelede darbe alan sarı-kırmızılı futbolcu Serdar Aziz'in kaşı açıldı.

Aruna Kone'nin darbesiyle kaşında açılma olan Serdar Aziz'e bandaj yapılırken, oyuncu bu şekilde müsabakaya devam etti.

İkinci yarıda bandajı çıkan oyuncuya bu kez tüm kafasını kaplayacak şekilde ikinci kez bandaj uygulandı.

Selçuk İnan ligde siftah yaptı

Galatasaray'ın tecrübeli ismi Selçuk İnan, ligdeki ilk maçına Demir Grup Sivasspor önünde çıktı.

Karşılaşmaya yedekler arasında başlayan Selçuk, 76. dakikada Tolga Ciğerci'nin yerine oyuna dahil olarak ilk kez süre aldı.

Seyirci sayısı 44 bini geçti

Galatasaray-Demir Grup Sivasspor maçında tribünler önemli ölçüde dolarken, taraftarların maça ilgisi yüz güldürdü.

Karşılaşmayı izlemek için tribünlere 44 bin 693 biletli seyircinin geldiği duyuruldu. Bu rakamın, son dönemlerin en yüksek izleyici sayısı olması dikkati çekti.

Galatasaray 8 yıl sonra lige 3’te 3 ile başladı
Galatasaray, Süper Lig’de bu hafta Sivasspor’a karşı aldığı galibiyetle 2009-2010 sezonundan sonra ilk defa ligde ilk 3 haftayı 3 puanla tamamladı.

Süper Lig’e hızlı başlayan Galatasaray, en iyi lig başlangıçlarından birini gerçekleştirdi. Sarı-kırmızılılar, ligin ilk haftasında evinde Kayserispor’u 4-1, ikinci haftada deplasmanda Osmanlıspor’u 3-0 ve 3. haftada da Türk Telekom Stadyumu’nda Sivasspor’u 3-0 mağlup etti. İlk 3 haftada 9 puan toplayan sarı-kırmızılılar, 8 yıl sonra bir ilki yaşadı. Galatasaray, Süper Lig’in ilk 3 haftasını 3 galibiyetle geçmeyi en son 2009-2010 sezonunda yaşamıştı.

O dönem takımın başında Hollandalı çalıştırıcı Frank Rijkaard bulunuyordu.
Sivasspor’da futbolculara 3 gün izin

Süper Lig ekiplerinden Demir Grup Sivasspor’da Teknik Direktör Samet Aybaba, milli maç arası dolayısıyla futbolculara 3 gün izin verdi.Süper Lig’in 3.haftasında deplasmanda Galatasaray’a 3-0 mağlup olan Demir Grup Sivasspor’da A Milli Takımın 2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri I Grubu’nda 2 Eylül’de Kharkiv’de Ukrayna ve 5 Eylül’de Eskişehir’de Hırvatistan ile oynayacağı karşılaşmalar dolayısıyla lige verilen bir haftalık arada Teknik Direktör Samet Aybaba futbolculara 3 gün izin verdi.Kırmızı-beyazlı ekip 29 Ağustos Salı günü saat 19.00’da kulüp tesislerinde toplanarak ligin 4. haftasında Kayserispor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına başlayacak.


#Galatasaray Sivasspor maç özeti
#Sivasspor
#Galatasaray
#Maç özeti
7 yıl önce