|

Genel Seçim 2018 Kırşehir genel seçim sonuçları!

Genel Seçim 24 Haziran 2018 Kırşehir Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili Seçim Sonuçları. Seçim 2018 İşte partilerin aldıkları oy sayısı ve çıkardıkları milletvekilleri. Kırşehir Seçim 2018'te sonuçlar nasıl oldu? İşte Kırşehir Genel Seçim 2018 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçim sonuçları!

Yeni Şafak
11:34 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 09:41 - 20/06/2018 Çarşamba
Diğer
24 Haziran 2018 Kırşehir ili Genel Seçim sonuçları ve detaylar haberimizde.
24 Haziran 2018 Kırşehir ili Genel Seçim sonuçları ve detaylar haberimizde.

Cumhurbaşkanlığı Genel Seçimi sonuçları 24 Haziran 2018'in Kırşehir sonuçları heyecanla bekleniyordu. Türkiye ve Kırşehir için en çok merak edilen seçimlerden biri oldu. Kırşehir seçmeni oylarını kullanmak için sandık başına gitti. Bazı partiler barajı geçmeyi hedeflerken Ak Parti ise Yeni Türkiye yolunda hedeflerini gerçekleştirmek istiyor. Partiler Kırşehir'dan kaç milletvekili çıkardı Genel Seçim 2018 Kırşehir'in nabzı Kırşehir seçim sayfamızda!

Binlerce yıldır çeşitli uygarlıklara sahne olan Kırşehir ili, yalnız çeşitli tarihi eserleri, yeraltı şehirleri ile değil zengin termal kaynakları, Seyfe Gölü (Kuş Cenneti) gibi doğal güzellikleri ile de dikkat çekmektedir.

Kırşehir ilinin ilçeleri ; Akçakent, Akpınar, Boztepe, Çiçekdağı, Kaman ve Mucur'dur.

TARıHÇE

Kırşehir ve çevresinde yapılan araştırmalar ilin tarihinin, Eski Tunç Çağı'na (M.Ö.3000-2000) kadar uzandığını göstermektedir. Daha sonra Hititler, Frigler, Persler, Makedonyalılar, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklu ve Osmanlılar yörede hüküm sürmüştür.

Yüzyıllarca Anadolu'nun ticari ve ekonomik hayatında büyük rol oynamış olan Ahilik, 13.yy.'da Kırşehir'de kurulmuştur. Bir esnaf örgütü olan Ahiliğin temeli doğruluk, karşılıklı yardımlaşma ve saygıya dayanmaktadır.

Kırşehir, Türkiye Cumhuriyeti'nin İç Anadolu Bölgesinde yer alan bir ildir.

1867 yılında bucak, 1869 yılında ilçe, 1870 yılında sancak olmuş, Avanos, Keskin ve Mecidiye (Çiçekdağı) ilçeleri Kırşehir'e bağlanmıştır. 1921 yılında bağımsız mutasarrıflık, 1924 yılında il olan Kırşehir'e Avanos, Çiçekdağı, Hacıbektaş, Mucur ilçeleri bağlanmıştır. 1944 yılında ilçe olan Kaman, Kırşehir'e bağlanmıştır.

20 Temmuz 1954 tarihinde Osman Bölükbaşı'yı tekrar milletvekili seçtiği için Kırşehir ilçe yapıldı (Adnan Menderes konuyla ilgili Meclis'te 'Türkiye’nin hiçbir vilayetinde yüzde 3’ten fazla oy almayan bir partiye mensup milletvekilini iki seçimde de seçen Kırşehir’in, bir içtimai ve siyasi bünye itibarıyla anormallik göstermekte olduğunu inkâr etmek mümkün değildir; evet, biz açık konuşuruz’ şeklinde konuşmuş ve Osman Bölükbaşı da cevaben; "Vilayeti kaldırdınız, bizi de kaldırın da zulmünüz tamam olsun" demiştir). Nevşehir il, Kırşehir de Nevşehir iline bağlı bir ilçe haline getirilmiş; Çiçekdağı ilçesi Yozgat'a, Kaman Ankara'ya, Hacıbektaş, Mucur ve Avanos da Nevşehir'e bağlanmıştır.

Kırşehir, 1 Temmuz 1957'de Adnan Menderes hükûmeti tarafından tekrar il hâline getirilmiş ve Yozgat'ın Çiçekdağı, Ankara'nın Kaman ve Nevşehir'in Mucur ilçeleri tekrar dâhil edilmiştir.

100 günlük takvim hazır

Yeni sisteme hazırlıkların yanı sıra OHAL’den bedelli askerlik düzenlemesine toplumun geniş kesimlerinin yakından takip ettiği başlıkların da yer alması beklenen takvimden öne çıkan konular özetle şöyle:

* Erdoğan’ın seçimden zaferle çıkması durumunda önündeki ilk icraatı uyum düzenlemelerini yapmak olacak.

* Cumhurbaşkanı yardımcılarının sayısı ve görevleri ile bakanlıkların sayıları ve sorumluluk alanları Erdoğan’ın hazırlayacağı kararname ile düzenlenecek.

* Cumhurbaşkanlığı Külliyesi de yeni sisteme göre uyarlanacak.

* Kur ve faiz baskısı ile mücadeleye yoğunlaşacak, kalıcı tedbirler alınacak.

* Terörle mücadele aralıksız sürecek. Kandil, Sincar, Münbiç’in yanı sıra bölücü örgütün Fırat’ın doğusundan da sökülüp atılması için diplomatik ve askeri girişimler devam edecek.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve Avrupa’ya kaçan terör örgütü elemanlarının iadesi için diplomasi trafiği sürdürülecek.

BEDELLİ VE 3600 EK GÖSTERGE

* FETÖ ile mücadele kapsamında getirilen OHAL’in kaldırılması gündemde olacak.

* Bedelli askerlik, 3600 ek gösterge başlıkları da masada olacak. Seçimden sonra ek gösterge konusunda yasal düzenleme yapılacak.

* Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden seçilmesi durumunda İstanbul 3. havalimanının açılışı da görkemli bir şekilde gerçekleşecek. 29 Ekim olarak planlanan açılış öncesinde ise yarın uçakla piste inmesi bekleniyor.

* Millet bahçeleri ve millet kıraathaneleri projelerinin çalışmalarına başlanacak.

* Hayvan haklarıyla ilgili kanun tasarısı da seçimlerden sonra çıkacak ilk kanun olarak gösteriliyor.

#Kırşehir Seçim sonuçları
#Kırşehir seçim 24 haziran 2018
#genel seçim Kırşehir 2018
#seçim sonuçları Kırşehir
#Kırşehir milletvekili genel seçim sonuçları
#Kırşehir genel seçim sonuçları 2018
6 yıl önce