|

Genel Seçim 2018 Siirt genel seçim sonuçları!

Genel Seçim 24 Haziran 2018 Siirt Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili Seçim Sonuçları. Seçim 2018 İşte partilerin aldıkları oy sayısı ve çıkardıkları milletvekilleri. Siirt Seçim 2018'te sonuçlar nasıl oldu?. İşte Siirt Genel Seçim 2018 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçim sonuçları!

Yeni Şafak
11:34 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 11:48 - 20/06/2018 Çarşamba
Diğer
24 Haziran 2018 Siirt ili Genel Seçim sonuçları ve detaylar haberimizde.
24 Haziran 2018 Siirt ili Genel Seçim sonuçları ve detaylar haberimizde.

Cumhurbaşkanlığı Genel Seçimi sonuçları 24 Haziran 2018'in Siirt sonuçları heyecanla bekleniyordu. Türkiye ve Siirt için en çok merak edilen seçimlerden biri oldu. Siirt seçmeni oylarını kullanmak için sandık başına gitti. Bazı partiler barajı geçmeyi hedeflerken Ak Parti ise Yeni Türkiye yolunda hedeflerini gerçekleştirmek istiyor. Partiler Siirt'den kaç milletvekili çıkardı Genel Seçim 2018 Siirt'in nabzı Siirt seçim sayfamızda!

Coğrafî konum olarak Anadolu ve Mezopotamya'nın kesiştiği bölgenin yüksek kısımlarında kurulan Siirt'te 1963 yılında Halet Çamlıbel ve R.J. Braidwood başkanlığında kurulan Güneydoğu Anadolu Tarih Öncesi Araştırmaları Karma Projesi kapsamında Siirt ilinde yapılan yüzey araştırmalarında Cilalı Taş, Bakır, Tunç ve Hellenistik, Roma, Bizans ve İslâm dönemlerinden Yakın Çağ'a uzanan dönemlere ait buluntular ortaya çıkarılmıştır. 3500 yıl öncesine dayandığı iddia edilen Akabe Yolu da bu kenttedir.[4]

İslâm egemenliği[değiştir | kaynağı değiştir]

639'da Elcezire'nin fethi için görevlendirilen İlyas Bin Ganem Diyarbakır yöresini İslam mücahidlerine açtığı zaman Siirt aynı akıbete uğramıştır. Diyarbakır'ın zaptında önemli hizmetleri bulunan Halit Bin Velid Hasankeyf Savaşı'nda muzaffer olduktan sonra Siirt'e yürümüş şehrin o zamanki hakimi Hersolu itaatini arz ederek şehri teslim etmiştir. Bundan sonra Siirt Hakimliği'ne sahabeden olan Hişşam oğlu Hakem tayin olunmuştur.

Külliye yeni sisteme hazır

Türkiye, 24 Haziran’da gerçekleşecek seçimlerle birlikte Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiyor. 24 Haziran seçimlerine kısa bir süre kala, Türkiye’nin yeni tanışacağı Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine yönelik hazırlıklar da arttırıldı. Bu doğrultuda en hummalı çalışmalar Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yürütülüyor.

ERDOĞAN AÇIKLAYACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni sistemin nasıl teşkil edileceğine ilişkin planladığı modeli önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklayacak. Buna göre, Cumhurbaşkanlığı’nda alanında uzman ofisler kurulması bekleniyor. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki yeni sisteme hazırlık çalışmaları ise erken seçim kararının açıklanması ardından başlatıldı. Bir süredir Külliye’de bulunan tüm personele yoğun bir eğitim programı uygulanıyor.

PERSONELE EĞİTİM

Bu çerçevede Cumhurbaşkanlığı personeli hizmet içi eğitimlere tabi tutuldu. Yöneticilerin ve birim müdürlerinin katılımıyla yapılandırma toplantıları gerçekleştirildi.

ÇALIŞMA ŞEMASI

Eğitimler ve düzenlemelerle birlikte, ‘yeni sistem nasıl çalışacak, kurulacak ofislerin çalışma sistemleri nasıl olacak, danışmanların ofislerdeki görevlendirmeleri nasıl olacak, birimler arasındaki koordinasyon nasıl sağlanacak, hangi birimler birbirine bağlanacak’ gibi konular olmak üzere yeni sistemin çalışma şeması da çıkarılıyor. Toplantılarla oluşturulan yeni sistemin detayları seçim sonrası ortaya çıkmaya başlayacak.

#Siirt Seçim sonuçları
#Siirt seçim 24 haziran 2018
#genel seçim Siirt 2018
#seçim sonuçları Siirt
#Siirt milletvekili genel seçim sonuçları
#Siirt genel seçim sonuçları 2018
6 yıl önce