|

Giresun'da şiddetli yağış hayatı felç etti - Giresun hava durumu

Giresun hava durumu tahminlerini buradan görebilirsiniz. Giresun'da şiddetli yağış nedeni ile vatandaşlar zor anlar yaşadı. Sağanak yağış Karadeniz bölgesini etkisi altına aldı. Özellikle Giresun'un Eynesil ilçesinde su baskınları ve heyelan olduğu bildirildi. Meteoroloji'den güncel hava durumu raporunu ve uyarıları buradan sizlerle paylaşıyoruz.

Yeni Şafak
17:31 - 21/09/2016 Çarşamba
Güncelleme: 14:40 - 21/09/2016 Çarşamba
AA
Giresun hava durumu

tahminlerini haberimizden inceleyebilirsiniz. Giresun'un Eynesil ilçesinde etkili olan

sağanak

yağış hayatı olumsuz etkiledi. Giresun'un Eynesil ilçesinde şiddetli yağış, su baskınları ve heyelanlara neden oldu. Meteoroloji'den yapılan en son hava durumu değerlendirmelerini buradan görebilirsiniz. İşte bölgede son durum.



için tıkla



İlçede öğleden sonra başlayan şiddetli yağış sonucu çok sayıda ev ve iş yerini su bastı, ilçedeki 3 köprü yıkıldı. Olayın ardından İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri ilçeye sevk edildi.



Giresun Valisi Hasan Karahan da ilçeye giderek incelemelerde bulundu.



Vali Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün öğleden sonra bölgelerinin ciddi yağış aldığını belirterek, şöyle devam etti:



"Özellikle Eynesil ve Görele ilçelerimizde sağanak yağış etkili oldu. Şiddetli yağış sonrası birkaç köprüde yıkılma meydana geldi. Ayrıca su basan evlerimiz var. Birkaç aracın da dere sularına kapıldığını gördük. Onun dışında çok şükür can kaybımız yok."



Sağanak sonrası bazı besicilere ait hayvanların, suya kapılarak telef olduğu bilgisini aldıklarını ifade eden Karahan, "Yağmurun bir anda yağması nedeniyle gelen odun ve ağaç parçalarının, köprü altlarını tıkaması nedeniyle maalesef evlerde su baskınları oldu. Gerekli tedbirleri de aldık. Şu anda hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Hem Devlet Su İşleri hem de Özel İdare imkanlarıyla çalışmalarımız sürüyor." dedi.



Karahan, yağmurun aralıksız 2 saat sürdüğünü kaydederek, AFAD ekipleriyle olay yerinde incelemelerinin devam ettiğini bildirdi.





- "İlçemizde çok ciddi hasar var"


Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğleden sonra başlayan sağanağın bir anda şiddetlendiğini belirterek, yaklaşık 2 saat süren yağış nedeniyle 3 köprünün yıkıldığını söyledi.



Birçok evi su bastığını anlatan Somuncuoğlu, "İlçemizde çok ciddi hasar var. Köy yollarımızın birçoğunda heyelan olduğunu öğrendik. Ekiplerimiz çalışmalarına başladı." diye konuştu.



Somuncuoğlu, hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü sözlerine ekledi.



Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağış bekleniyor!



Beklenen Hadise


Gökgürültülü Sağanak Yağış



Beklendiği Yer


Yapılan son değerlendirmelere göre; Yarın (Çarşamba) sabah ilk saatlerden Samsun, Ordu ve Giresun çevreleri ile zamanla Trabzon çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm), öğle saatlerinden itibaren Rize ve Artvin'in kuzey ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (50-100 mm) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.



Başlama-Bitiş Zamanı


21.09.2016 04:00 - 18:00 TSİ



Hadisenin Şiddeti


Şiddetli Yağış



Oluşması Muhtemel Riskler


Sel - Su Baskını - Yıldırım - Ulaşımda Aksamalar



METEOROLOJİK GÖRÜNÜM


Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Kuzey Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu ile G.Antep, Kilis, Diyarbakır, Adıyaman, Batman ve Siirt çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Adana'nın doğusu, K.Maraş'ın Andırın ilçesi, Osmaniye ile Hatay kıyılarında kuvvetli, Rize ile Artvin'in kuzey ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.



HAVA SICAKLIĞI: Kuzey kesimlerde hissedilir derecede (4-8 derece)olmak üzere kuzey, iç ve doğu bölgelerde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.



RÜZGAR: Kuzey, iç ve batı kesimlerde kuzey ve batı, Akdeniz kıyıları ile doğu bölgelerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Karadeniz'de kuvvetli (40-60 km/sa), Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun doğusunda çok kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde(50 - 90 km/saat) esmesi bekleniyor.



UYARILARKUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Adana'nın doğusu, K.Maraş'ın Andırın ilçesi, Osmaniye ile Hatay kıyılarında kuvvetli, Rize ile Artvin'in kuzey ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını, yağış anında kuvveti rüzgar vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.



KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Doğu Karadeniz'de kuvvetli (40-60 km/sa), Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun doğusunda çok kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde(50 - 90 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı(Ulaşımda aksamalar, Çatı Uçması, Ağaç devrilmesi vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.



#Eynesil ilçesi
#Giresun Valisi Hasan Karahan
#Giresun'da şiddetli yağış
#Giresun
#Hava durumu
#Sağanak yağış
8 yıl önce